ni läser....

  2011-09-30 / 22:26:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...flitit trots att jag inte skrivit på 4 dagar. Har inte haft någon lust att skriva, har varit lite deppad, faan det är jobbigt det där med att humöret går verkligen upp och ner, inte stabil här inte, är det bara för att man ammar eller, det kan ju inte vara förlossningen nu, det är ju nästan fyra månader sen. Jag lider verkligen av att jag är så ostabil men i vissa lägen så förstår jag själv varför men det behöver vi inte gå in på, orkar inte berätta:(
Dom senaste nätterna har varit toppen när det gäller sömn, senast i natt, kvällen var lite jobbig i går men han somna tillslut och sov till tjugo över fem i morse men har mannen klappat lite rumpa för att söva om honom, han är inte riktigt vaken men han sprattlar och har sig men klappar man lite så somnar han om och det skönaste är att jag inte märker av det utan mannen gör det och söver honom, skönt!! Men vid tjugo över fem så var tuttarna gigantiska och behöver verkligen tömmas och lilla livet orkar inte tömma båda tuttarna riktigt helt, jag har ju så mycket mjölk vid den tiden så han blir ju proppmätt och jag går ju inte upp för att pumpa mitt i natten;) , han somnade om så fort han blev mätt, jag tror vi gick upp vi halv nio i morse. Och i går morse gick vi upp halv tio, så jäkla skönt:):)

I dag har det tvättats lite i tvättstugan, ammat, sövt bebis och slappat :)
Vid strax innan fyra så åkte vi ner till centrum för att fika med Jenny, alltid lika trevligt. Vi fika till strax innan sex sen bilade hon hem och jag och Tristan promenerade hem, han sov halva vägen hem, vi gick förbi Ica för jag hade en avi om brev att hämta och det var ett paket från Vallentuna kommun:) , vi fick en nalle, jättefin var den:) , mina chefer grattade till nya familjemedlemmen, Tristan:)

I morgon blir det klyvning av ved, hoppas jag hinner göra en heldel mellan amningen, hihi :)

Nu är det dags igen att nanna kudden:)


See you♥♥

Jenny och jag, hon var jätterolig:)


Min snygga mamma och jag och hon bäst i hela världen, hihi :) ♥♥

                
Vrommmmm :)


Dom tre musketörerkusinerna
Tristan, Lovis och Hedvig :) ♥♥♥


Är vi lika eller????
Det är Lovis när hon är bebis:)


På väg hem, fin utsikt:)


Paketet :)




Gosig:)



natti

  2011-09-25 / 23:08:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Det har varit en tuff kväll. Jag är ju lite korkad som får för mig att tvätta täckena jag köpt av Marie, jag började tvätta strax efter sju, knäppt. Tristan var jättetrött trots att storebror fick honom att somna en stund runt sjutiden. Jag försöker fortfarande fördröja tiden men han har sovit lite för lite idag. Vi har ju varit hos Marie och busat med hennes pojkar, alltid lika roligt att träffas:)
Nu är täckena tvättade och resten av kläderna jag köpte hänger på tork på balkongen och jag ska nanna kudden nu för risken finns att ett litet liv vaknar vid tolv eller ett i natt:)
God natt och drömm fina drömmar:)



See you♥♥

Han är såå liten här, skärgårdscupen 2011


tummen

  2011-09-25 / 19:38:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

en liten som äntligen har hittat sin tummen:), mamma är inte lika förtjust.






see you♥♥


I dag

  2011-09-24 / 22:12:29 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Toppen dag!!! Vi började morgonen med frukost framför disneydags och tanken var att vi skulle åka till Täby centrum. Men hela förmiddagen tog vi det sååå lugnt. Tristan hann sova "middag" och jag hann facebooka och äta lunch, vi kom inte dit förns efter tre, men det gjorde inget, vi hade inte bråttom:)
Jag började att amma honom innan vi började ögonshoppa och titta efter bilar till Robin i försenade födelsedagspresent:) . Nu äter Tristan var tredje timme faktiskt och det är sååå skönt men har han nån dag då det blir tätare men nu för tiden så är det var tredje timme:)
Det var väldigt roligt att gå med han i affärerna, han reagerade på dom kläderna som jag visade, han ser ju bara färgen men det var kul att få lite respons, vi var inne på hm, inte lika mycket respons som inne på polarn o pyret och lindex, jag vet precis vad vi ska shoppa loss någonstans när jag få lite extra pengar. Både pop och Lindex har ju så jäkla fina kläder, jag blev ju helt salig och gå och titta på deras kläder, så färgglatt och snyggt. Vi var inne brioleksaker och köpte bilar som jag la i vagnen och lilla livet ville genast ha dom, eller rättare sagt kartongen och stoppa i munnen:) , han är ju för go;)
Sen blev en siesta för honom och middag för mig på mc donalds, mumsigt var det:) , sen blev det middag för honom i amningsrummet vid stägningstid, klockan sex, sen tog vi tåget hem, vi var hemma vid sju tiden. På med pyjamas och sen försöka att roa honom till ungefär åtta sen kvällsmål en ½ timme, 45 minuter och sen vyssning i två omgångar med sammanlagt tid 30 minuter, jag är toppen nöjd. Det känns inte lika länge nu när man har fördröjt tiden lite, just nu så fungerar det så jag är nöjd:)
Nu sitter jag ju här och skriver samtidigt som jag blåtandar över videoklippa från mobilen, hihi, kan ju vara dags, har ganska gamla videoklipp:)
Nu ska jag göra det färdigt:)

Leksaksaffären:).....hm...mina bilar!!


See you♥♥ 


lite bilder

  2011-09-24 / 12:12:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag skulle kunna "äta" upp mitt lilla liv, mitt hjärta "gråter" av glädje när jag tittar på honom,
förstår fortfarande inte att han är min:)


min groda:)


Han hade en pratstund med sin groda i morse:)
 


See you♥♥


ojojoj

  2011-09-24 / 11:59:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Är det två dagar sedan jag skrev, ajaj, fy på mig:)
Mitt lilla liv växer så det knakar, hihi, jag tycker han blir tyngre och tyngre för varje dag som går, har inte vägt han denna vecka så det ska bli spännande nästa vecka att väga honom. Jag behöver inte gå varannan vecka, det räcker att gå en gång i månaden men jag kan inte hålla mig, jag tycker det är kul att gå till bvc och jag har nästa alltid nån fundering på nåt. Dessa två nätter har flytit på bra, han har sovit som han ska. I går kväll fick han vara uppe väldigt länge, han somna nog vid halv tio tror jag, jag fick vyssa om honom en gång, men det blir jättekonstigt att göra om rutinerna, det blir konstigt för honom också, så jag får se hur jag gör med att göra om rutinerna som ändå fungerar på ett sätt, ska nog bara försöka drar ut på tiden lite:) och på nätterna får vi mycket sömn:) , skönt:)

Lilla livets outfits

I torsdags hade han stinky på sig, (mumin), han var så fin:)

Han är coola killen i jeans:), han blev sååå stor:)


See you♥♥


gårdagen

  2011-09-22 / 07:38:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I går så var vi på föräldrargruppträff och det var jättetrevligt, kul att få träffa nytt folk och alla mammor var trevliga även deras pluttar. Vi ska träffas en gång i månden. När vi kom hem så blev allt fel, han sov dåligt hela dagen och ville mest ligga vid tutten. Strax innan sju på kvällen så var det baddags, badet intas i diskhon nu mera för han är för stor för handfatet i badrummet, hihi . Vi gick och la oss ungfär tjugo över sju, då var han jättetrött, jag tror att vid kvart i åtta sov han men jag är så korkad så jag tar upp honom för den jäkla rapen så han vaknar till liv och vill ha nästa tutte, han brukar äta från båda men han har nog aldrig somnat vid första. Ja, det var bara att ge honom andra tutten, tio över åtta så verkade han sova igen så jag smyger där i från och han ligger lugn en stund sen börjar han att sprattla och grymta och då tänker man på rapen!!!!!! och mycket riktig så kommer två stora raper, han är nu halvvaken så jag börjar vyssa, han somnar om och jag lägger honom i sin säng, och så börjar det om, sprattlandet och grymning, jag blir ledsen och börjar gråta för jag känner att jag orkar med dessa timmar varje kväll, jag får ingen tid att bara sitta innan det är dags att sova själv. Jag blir frustrerad och lägger ner honom i sängen går ut från sovrummet och stänger dörren och gråter, han börjar gråta, han blir jätteledsen, stackars barn, ( undra hur föräldrarna som kör 5 minuters klara det) jag gick in igen för mitt hjärta gråter så fort jag hör han ledsen. Jag tog upp honom och går i in vardagsrummet, vi kollar på tv en liten stund, vid halv tio så ammar jag om honom i soffan och då somnar han, så han somna vid tio tiden i går kväll.
Han vaknade sen vid halv fyra i morse, så det är jag glad för, fick mat igen, somna vid fyra och vaknade vid sex, somna om vid halv sju och sover än tror jag, jag sitter nu och äter frukost i min ensamhet, underbart:):)

I kväll blir det nog annorlunda läggning om han tar det, jag kommer försöka lägga honom i vagnen efter sexmålet på kvällen för att han brukar bli trött mellan halv sju, halv åtta och förhoppningsvis så somnar han och sover en stund och får sista målet för kvällen senare, typ vid tiotiden. Få se hur denna dag blir och kväll. Fan det är jobbigt att vara rutinmänniska:/
Nu blir det en kaffe:)
Ha en bra dag gott folk:)


See you♥♥


greppar medvetet första gången:)

  2011-09-20 / 21:42:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

  

  
Det roligast är att han för tandborsten till munnen själv, det är sååå kul när det händer nya saker:)



See you♥♥ 


Vad har hänt idag??

  2011-09-20 / 21:29:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Morgonen började inte så jäkla bra, jag var på mitt bästa humör, eller hur!! Jobbig kväll  igår och natten lika så. Klockan halv elva idag hade vi möte med prästen inför dopet och det gick ju bra:), sen tog vi en lunch på sibylla, mannen åkte hem och jag och Tristan gick och handlade och tog tåget hem och i morgon är det föräldrargrupp:) .
Eftermiddagen har varit väldigt lugn förrutom Tristans lilla utbrott, han var jättehungrig och jag ville pröva att ge honom ersättning och den var för varm så man måste kyla ner flaska under kallt vatten och det tar tid och när han är hungrig så ska det gå fort, stackars barn;) men när jag skulle ge honom så vill han knappt suga på flaskan och sätter ersättningen i halsen och det rinner bara utanför, suck suck. Det slutade med att tutten åkte fram, snabbt fixat och rätt temperatur, hihi. Sen sov han en timme och jag hann att laga middag och nästa äta upp all mat, sen vid halv sju tiden tog vi en prommis i bärsele ner till Ica, storebror var med också men han tycker det är lite pinsamt att gå bredvid mig med Tristan på magen men det är okej att han känner så, han är ju 19 år. Vi köpte en varsin glass och Tristan var på väg att somna på hemvägen men det fick han inte, när vi kom hem så blev det ny blöja och pyjamas på och lägga sig bekvämt i sängen för att börja amma minst en timme framåt. Han somna starx innan nio i kväll, jippi:) , få se hur natten artar sig, jag har vatten i kylskåpet om jag skulle behöva göra ersättning för mina tuttar mår inte så jäkla bra, det svider skönt på vårtorna:( . Nej, nu är klockan halv tio och jag funderar på att nanna kudden faktiskt, fick inte så mycket sömn inatt och den stunden jag och Tristan sover på förmiddagen försvann för att vi träffade prästen då:) :(
Men det blir tandborstning nu och kanske en stunds bokläsning:)
God natt:)


See you♥♥


Kan borsta tänderna själv:)


vilken svägning

  2011-09-20 / 17:09:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Shit vad jobbigt det är med dessa olika kvällar/nätter, jag undrar vad det är som gör att en kväll eller natt blir bra. Jag måste börja slappna av när kvällen börjar och bara låta det vara, i kväll får det ta den tid det tar, vi ska ha ligga ner amning som jag har haft i stort sett hela tiden, han får helt enkelt somna i min säng som förrut och så bär jag över honom senare.
Köpte även ersättning idag, prövade att ge honom det på eftermiddagen så att mina tuttar skulle få vila ett mål men han gillar det inte så vi får se hur det går i kväll. Tanken i kväll var att jag bara skulle amma trettio minuter och sen ge ersättning men han ta det inte så jag få se hur jag gör, jag kanske prövar i allafall, vi får se, just nu så sover han:)

outfiten idag, Bamsebyxor, jacka och strumpor, hihi

Den här grodan smakar jättegott, tänder på G? Den har han fått av kära Maggan:)

När man vill sitta upp i vagnen så måsta man ha mössa på, han s fina p.o.p :)
som han fått av Åsa och grabbzen:)

På väg till Sibylla för att äta med mamma och pappa:)





Nu vaknar jag, bye


See you♥♥


VILKEN NATT!!!!!

  2011-09-19 / 11:28:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Vilken toppen natt det varit. Nu i veckan ska jag börja med ersättning efter en halv timmes amning på kvällen, det är inte roligt att amma honom i nstan 1½ timme innan man får vagga honom till sömns, så medans jag satt där som en kossa i går kväll så funderade jag på detta med ersättning och ska nog pröva det. Börja med amning sista kvällmålet, en kvart till tjugo minuter på varje bröst sen ge en liten dos ersättning så kanske det slipper ta så långtid, leker fortfarande med tanken:)

Men natten har varit toppen:) , han somnade till slut vid kvart över nio på kvällen och sov till tjugo över ett, halv två i natt, fick mat och somnade om runt halv tre och sov till nästa sex i morse, toppen, det är så det ska vara tycker jag, var tredje, fjärde timme:) , han var lite svår sövd efter det men han sov kanske nästan en timme.
Nej nu ska jag äta lunch:)



See you♥♥


snart slut

  2011-09-18 / 18:34:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Snart är denna söndag över och måndagen kommer:)
I dag har det varit en toppen dag med mycket sömn, skönt men nu är han vaken och det kommer han att vara tills det är dags att sova för kvällen, typ en timme till men det ska badas och sättas på pyjamas innan dess så klockan kommer snabbt att ticka på. Nu måste jag gå och roa honom för han börjar bli ledsen, det är ingen som pratar med honom:)



See you♥♥


kan vara dags....

  2011-09-17 / 23:24:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...att gå och lägga sig. Vi kom hem vid halv tio tiden i kväll efter en trevligt kväll hos mamma och Renne, det bjöds på revbensspjäll, potatis, grönsaker och sås, det var såååååå mumsigt:):)
Tristan har knappt sovit sen klockan tre idag, han somnade i kväll vid halv elva, det har varit en intensiv dag för lilla livet så få se hur länge han sover så det är nog dags för mig också att gå att sova.
Sov gott alla underbara människor som finns i min närhet;)♥♥♥♥





See you♥♥


lördag

  2011-09-17 / 11:03:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag åker vi till kära mamma, mannen kommer vara borta till o morgon:) så i brist på sällskap så åker till dit, jag har ju bara bebis att samtala med så det blir lite mycket bebisspråk, hihi.

I natt har det blivit ganska många timmarsömn. Han somna sent, halv tio i går kväll men vaknade inte förns vid tjugo över två, fem timmar sov han, jippi:), amning sen ganska så snabb omsövning, han sov en timme eller kan det har varit två timmar. Sen blev det ytterligare en el två timmar, vi gick upp vid nio tiden i morse, då hade han leget bredvid mig och sprattlat och gurgglat ett bra tag:) , nu sover han och jag äter lunch och ska duscha sen innan vi åker till Rinkeby:)


See you♥♥


tittut:)

  2011-09-16 / 22:18:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Han gillar tittut.
  


See you♥♥


promenad o Niklas bebisdress

  2011-09-16 / 22:13:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER




Niklas bebisdress:)


Han är sååå söt:)



See you♥♥


nu är jag tillbaka

  2011-09-16 / 22:10:54 / Allmänt / 3 KOMMENTARER

Har haft en ytterligare tuff kväll med lilla livet: När jag vill ha svar på olika saker så googlar jag, har gjort det för att kolla om det är så att han har en tillväxtperiod nu när han blivit tre månader och det stämmer och förhoppningsvis så försvinner den nu efter denna vecka, det visar sig genom att han blir ledsen när han ser andra människor, är mindre aktiv, suger på handen m.m , det stämmer ganska bra in på honom:) , så jag hoppas att det är så för han äter mera nu så mina stackars tuttar svider:(


Under dagen idag så hittade han min haka, den var jättegod:)



Puss på dig mitt lilla liv ♥♥♥



See you♥♥


jag är less...

  2011-09-16 / 20:42:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

..less på det mesta just nu, är det hormoneran som spökar eller vad? Har bara lust att sätta mig ner eller försvinna ut i skogen och bara skrika, skrika så jävla helvetes högt, svära som aldrig förr, varför är jag så jävla arg inombords, känner mig som en tickande bomb...................en paus mitt i detta, lilla livet vill inte sova, jag kommer tillbaka:(


See you♥♥


vad skriver man......

  2011-09-16 / 10:19:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

......jo, att i går kväll var en strulig kväll igen, jag måste hålla mig till rutinerna, jag får inte ändra på nånting. I går var han vaken när jag gjorde middag och somna en stund vid 18 tiden när jag och Niklas skulle äta. Vid den tiden brukar han själv äta, not good med andra ord, han kanske sov 10 minuter en kvart tror jag. På bvc tyckte hon att jag skulle dra ut på matningen eftersom han äter ibland varannan timme, nej inga ändringar i rutinerna mera, i kväll så ska allt vara som vanligt.


See you♥♥


klockan tickar

  2011-09-15 / 14:43:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Herre gud va klockan går fort. Har inte gjort så mycket idag än att jag har ammat o ammat o ammat, hihi, har ju gjort rent hos fiskarna, stackarna, snart ska dom får riktiga växter och nya grejer och även nya fiskar, det behövs lite nya sådana, få se vad det blir för spännande, kanske blir grodor igen, hade två stycken förrut, glömde att jag hade ju räkor också. Det ska bli spännande när den dagen kommer, ser framemot det. Nu ska jag göra kaffe och sen blir det nog en prommis ner till Ica, har ett brev att hämta där, undra vad det kan vara:)



See you♥♥


ny dag, nya krafter

  2011-09-15 / 10:17:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Kvällen igår var inte kul. Dagen var jättebra i går men på kvällen så började strulet. Han började bli trött vid 19 tiden redan, jag fick kasta i mig maten, satte på han pyjamasen och la oss tillrätta i sängen för att äta kvällsmålet, första tutten gick jättebra, vi tog paus för att rapa och för att börja på andra tutten. Han blev jätteledsen när jag försökte med andra tutten, vi satte oss upp ifall att det var en rap som låg och tryckte men nej.....prövade igen med tutten men nej, han skrek, jaha vad gör man, vi gick upp och satt oss i soffan, jag tror han hade ont i magen eller så var han kinkig efter vaccinationen. Efter en stund så prövade jag att ge han tutten i soffan men han skrek. Fram med bärselet, lite jobbigt var det med bärselet för jag började få mjölkstockning och selet tryckte emot tutten men det var bara att bita i hop och på med radion på ganska högt ljud och börja dansa, han somna så småningom, väntade en stund och lyckades lägga honom i sängen men efter en stund så vaknade han, suck. Soffan igen. Senare började vi om från början, han tog det andra bröstet och sög en stund och började gråta, nej nu räcker det kände jag, tog han i famnen och började vagga honom och han somna väldigt fort, han somna vid 23 tiden och sov till 04.20. Fick mat igen men var lite strulig vid omsövningen men somna tillslut i våran säng, puh:) , vaknade sen av mitt larm i mobilen, dags att väcka stora sonen så han kommer i tid till jobbet:) , mannen lyckades få han att somna om, jag tror han sov till sju, sen somna han om efter en stund vid tutten, skönt:), jag tror vi vaknade till liv mellan åtta och halv nio, mannen fick byta blöja sen var det dags för nästa tutte sen gick vi upp för att äta frukost och nu så sover han igen och jag ska ta en dusch, känner mig så svettig och äcklig, sen blir det tutten när han vaknar och en utgång:)



See you♥♥


känns...

  2011-09-14 / 23:30:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

..som om, jaa, hur känns det egentligen. Har hamnat i en väldigt känslig fas just nu, trodde också att jag var gravid igen men som tur va så är jag det inte:) , det hade blivit för tätt emellan:( . Jag gråter ganska mycket just nu, kan det bero på att det känns som om jag haft ägglossning i två veckor, har lite mensvärk men ingen mens ännu:) . Idag grät jag bara jag tittade på min lilla skatt, grät av att han var ledsen, grät av trötthet, grät av ensamhet osv osv. Lilla livet har varit lite i obalans i kväll, var det beror på vet jag inte, kan vara vaccinet el magont el kli i tandkött, hm.....det kan vara mycket.
Nu har han somnat och jag hoppas på att han sover minst tre timmar, nu ska jag också gå och sova och hoppas att kvällen i morgon blir bättre för dagarna är toppen.



See you♥♥

gammal bild ;)


hm

  2011-09-14 / 13:23:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag är ganska så trött idag, vet ej riktigt vad jag ska göra, rastlös men ändå inte. Just nu sover lilla livet men kommer nog vakna strax,  vet ej om vi ska gå ut i blåsten idag. Klockan tickar på, hm........soffan kallar:)



See you♥♥


vilken dramatisk kväll

  2011-09-14 / 08:03:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I går fick ju Tristan vaccination och biverkning är feber och det fick han på kvällen, lite över 38 grader så jag bestämde mig för att ge honom alvedon innan sista kvällsmålet men klantigt nog så begärde jag att få ett skedmått på apoteket när jag handlade alvedonet istället för en spruta, så jävla klantig. Jag häller iallafall upp i skedmåttet, halvsätter Tristan upp och häller.....och vad händer......jo han får i sig nästan allt på en gång, jag sätter honom upp och det ser ut som om det ordnar sig men det gör det inte, han fortsätter att host och frusta och blev röd i ansiktet, jag lägger han på axeln men det blir inte bättre, jag lägger honom på magen över knät och slår lätt mellan skuldrorna, men jag tycker inte det blir bättre och det kommer salivbubblor genom munnen, hjälp, kände jag. Jag ringer Tobbe gråtades och frågar om han är på väg hem för Tristan har satt alvedon o halsen och det bådar inte gott, han var som tur på väg hem. Efter jag pratat med honom så ringer jag 112 men lägger på luren och tänkte att jag kan ju inte ringa dit bara för att han satt i fel strupe men jag ångrade mig och ringde igen, först fick jag prata med en telefonist, sen kopplades det in en läkare så jag fick prata med medans ambulansen var på väg, dom skickade med tanken på att Tristan är så lite. Läkaren lyssnade på hans andning via telefon, han sa att ambulansen är på väg och att jag skulle hålla Tristan upprätt fast med lite framåtlutning. Mannen kommer hem i samma stund som jag pratar med läkaren. Han frågar om jag är ensam hemma och jag svarar att mannen kom just hem så vi lägger på luren men jag måste ringa igen och han blir sämre. Det tog inte lång stund innan ambulansen kom men det var dom längsta minutrarna i mitt liv.
 Ambulanspersonalen kommer och frågar vad som hänt och jag berättar och den ena av dom tar honom och lägger honom i hans armar på mage och Tristan börjar gallskrika, skönt, han skriker kände jag då. Jag fick tillbaka honom och sa att han brukar få mat vid den här tiden, klockan var då strax innan åtta på kvällen. Ambulanspersonalen sa åt mig att ge honom mat och Tristan börja äta för fullt. Personalen ringde upp en läkare och båda trodde att det inte var någon större fara men att vi fick följa med till sjukhuset i fall vi ville. Han sa även att bebisar har väldigt bra kräkreflexer så han har säkert fått upp det mesta och skulle han bli sämre under natten så fick vi ringa igen, jag tacka så mycket för hjälpen och för att dom kom.
Efter allt drama så tog 1½ timme att få lilla livet att somna, han fick sova i våran säng så jag kunde håla koll på honom, han fick sova i bara blöja och ett tunnt lakan över sig. Jag var helt slut efter den pärsen, jag tror jag gick och la mig halv elva, sen vaknade han vid tjugo över 1 i natt och fick mat, sen har resten av natten varit lite si och så. Nu sover han i sin vagn och jag ska gå och lägga mig på soffan och sova en stund. Slutet gott:):)



See you♥♥


bvc

  2011-09-13 / 13:33:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Nu har vi varit på bvc och vägt, mätt och vaccinerats. Nu väger han 5620 och är 59 lång och vaccination gjorde jätteont. Tur att mannen var med, det var han som fick ha han i knät när dom gav han sprutorna:( och det gjorde så ont, hoppas att han slipper hög feber som är en biverkning av sprutorna:(

Pappa och Tristan laddar inför spruttagningen:)

Nu ska jag äta lunch:)



See you♥♥


bilder

  2011-09-13 / 09:05:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

sonen vill inte halvsitta utan han vill sitta upp helt:)





en lite kille som gallskrek i vagen så lilla jag fick bära honom i famnen och då somna han gott:)


Myyysigt:)


See you♥♥


tisdag

  2011-09-13 / 08:53:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Ny dag med nya utmaningar, hihi. Vad står på schemat idag då, ska till jobbet och lämna lite saker, sen en annan sak, sen ska Tristan få vaccination, huga:(, efter det så åker vi nog hem och slappar så när jag tänker efter så blir det inte så mycket mera idag.
Just nu så sover Tristan trots mycket sömn inatt. Han somna vid 21.30 tiden igår efter att jag försökt få han att sova i två timmar, inte roligt men jag fick min belöning för han sov till 04.20 i morse och jag gick och la mig kvart över tio i går kväll, jag var helt slut både fysiskt och psykiskt. Han fick mat och las mellan oss vid huvudänden, han låg där och pusta och frusta och sprattla men han var tyst och jättetrött, han somna efter 5 och sov till sju, så idag så gnäller jag inte, en toppen natt med andra ord. Nu ska jag dricka mitt kaffe sen blir det en skön dusch, sen bär det av ner till byn, hihi :):)




See you♥♥


hur har natten varit??

  2011-09-12 / 11:36:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Lyckades hålla honom glad nästa till 20.00 men då var han så jäkla trött och hungrig så han gallskrek här. Han hade då varit vaken sen mellan halv fem och fem på kvällen, det är så svårt att få honom att sova en längre stund vid den tiden. Jag tror han somna i min säng vid 21 tiden, det är väldigt mysigt att ligga och amma honom vid den tiden, ett tag satt jag upp bara för att det skulle bli lättare att lägga honom i sin säng men äh, skit i det, det är mysigt att ligga där en stund, typ en timme men under den timmen så slumrar jag till också så den amningen vinner:) , han vaknade vid tjugo över ett i natt, somna om sen och sov till tre tror jag, sen efter det var det svårt för honom att komma till ro plus att han bajsade i samma veva, till slut somna han i våran säng mellan oss. Jag har börjat att lägga honom i mitten av sängen uppe vid våra huvudkuddar, har inte tänkt på tidigare att han kan ju faktiskt ligga där och då är risken mindre att man rullar på honom. Jag hade ju honom läggs med min kropp förrut och det är riktig jobbigt att ligga så för man ligger fel och han sparkar på mig i magen, inge skönt:( men det nya sättet funkar bra och jag får min sida för mig själv, niceit, hihi.
Nu har min lilla plutt sovit i två timmar, jag tänkte gå och lägga mig själv också för det brukar jag göra men jag fastna här framför datan, vad ovanligt.NOT!! Hihi. Nej, nu ska jag kolla robinson på tv4 play.


See you♥♥


idag

  2011-09-11 / 16:42:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag gick vi upp vid niotiden och åt frukost. Tristan babygymmade en lite stund, han blev trött igen redan efter en halv timme trots att han sovit så mycket, han sov i 2½ timme. När han vaknade så blev det mat sen tog vi tåget till centrum för att köpa blöjor, jag köpte pampers för ett tag sedan för att jag hade en kupong och för att jag ville pröva dom, jag tycker dom lukta så fruktansvärt illa så idag ville jag inte köpa dom men det visa sig att pampers har astma och allergi stämpel och så har coop 20% rabatt på pampers och jag hade en kupong kvar med 30 kronor rabattmen jag gillar fortfarande libero bättre. Vilket är bäst, pampers som har astma o allergi stämpeln eller libero som är svanmärkta, hm......

Lilla livet har ju lite problem med magen, han är väldigt gasig men idag har han bajsat två gånger, toppen!!
Just nu ligger han och sover och jag lagar middag:)


See you♥♥



igår

  2011-09-11 / 11:44:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I går på förmiddagen mådde jag inte så bra, hade yrsel och hemska svettningar, blodtrycket var lågt:(
Jag var lite orolig att jag skulle svimma, vem skulle då ta hand om min bebis? Men som tur blev det bättre senare men att må så där är ingen hit, det är så hemskt att känna så. Sen på eftermiddagen kom min mamma, hon skulle följa med till krägga och fira Maris som fyllde 40 år, det toppen att få komma dit och träffa henne och trevliga människor, fick även träffa lilleman, han har blivit så stor, han är ju för söt:), fick även träffa goa och söta Adele, vilken nätt liten flicka i en så bedårande klänning:)
Kvällen var toppen, Tristan skötte sig exemplarisk. Vi var hemma vid 22 tiden, Tristan fick tutte och somna vid 23 tiden och sov till halv sex i morse, toppen!! Han somna om sen och sov till halv nio:), var vaken en timme sen blev han trött igen och har nu sovit 1 ½ timme:)
Det blir nog en promenad till centrum senare, skulle behöva bli av med lite extra kilon, hihi. I början rasade jag i vikt efter att Tristan föddes, jag hann ju knappt att äta då men nu hinner jag äta frukost, lunch och middag och även ett kvällmål och det har satt sig där det inte ska sitta, hihi så nu måste jag börja röra på mig:)
Ska göra en lunch nu:)

See you♥♥


Marias present:)


Far och son hos Maria


Lilleman♥

 och Tristan


blöjbyte:)

söta bebisar:)

  
Fina blomster:)




två olika varelser

  2011-09-10 / 09:35:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Man och kvinna, hm......jobbar och mammaledig.
Är det så att när man är mammaledig så "jobbar" man inte, eller? Det skulle bara vetas hur jobbigt det är att ta med sig det underbaraste man har överallt och då menar jag verkligen ÖVERALLT, man får inte ens torka sig i röven i ensamhet, hihi och mannen har mage att säga att han jobbar så han behöver sova längre på morgonen. Nu vet jag vad jag ska "skylla" på när han är pappaledig, hm....men jag jobbar så jag behöver sova lite extra. What the fuck!!!!!! Jag behöver lika mycket sömn jag, eller, har jag fel. Det räcker med en till två timmar en morgon nån gång i veckan, men har jag fått det....nej. Jag har börjat med att gå upp nästan varje morgon vid sju tiden för Tristan har sin gastid då och har svårt att komma till ro, så vi går upp och umgås vid frukostbordet, dom mornarna är jättemysiga, efter en stund blir han trött och somnar i sin vagn och jag har börjat lägga mig i soffan för att få lite sömn, jag måste göra så annars så orkar jag inte och är jag trött och inte mår bra pga det så påverkar det mjölken i tuttarna.
 
Jag tycker det är så synd att vi människor, män och kvinnor har så olika uppfattningar om saker och ting och ser även saker på så olika sätt men då menar jag inte alla, jag ska inte dra alla över en kant men är vi inte OFTAST väldigt olika i både syn och tankar eller?

Men samtidigt är jag otroligt stolt över vad mannen har åstakommit när det gäller vårat husbygge, han är så jävla duktig, han gnäller aldrig över att behöva åka dit för att "jobba". Han har ju fått tagit det största lasset själv med tanke på att jag blev gravid och inte mådde så bra och sen kom en mage i vägen så man knappt kunde börja sig ner. Tanken jag hade var att jag skulle "jobba" jättemycket under sommaren här när lilla livet ploppat ut men ack så fel jag hade. Dom första veckorna satt man klistrad i soffan med en lite bebis hängandes i tuttarna och sova regelbundet fanns inte på kartan, så, ja, det har inte blivit nåt "jobb" alls för min del i huset.

Nästa helg så kommer min kära mamma över för att vara barnvakt så jag kan måla färdigt verkstaden iallafall, jag har inte så mycket kvar, så först blir det verkstaden sen klyva ved tror jag och mamma kan få klippa buskar om Tristan sover. Det ska bli så skönt att göra något annat. Vi blir där hela helgen. Jag och Tristan åker nog dit redan på torsdagen för att elda i kaminen, dammsuga, torka golv och bära in ved, det är ganska så rått inne nu och det är så skitit på golven, har vi otur så har mössen flytta tillbaka in också:) , det ska även hängas ut täcken och sånt för allt är fuktigt......................................................................................
Tog en paus i inlägget, gick till bilen för att hämta bilstolen, har ändrat läget på bältet, ett hack upp, han har ju vuxit en del sen han satt i stolen sist och sen har jag satt på skav skydden på bältet. Måsta komma i håg att ta ett kort när han sitter i stolen fär att se skillnaden från den dagen vi kom hem från BB, han var sååå lite i stolen då.
Nu kom jag ifrån ämnet men det räcker för i dag att spy galla, hihi. Snart vaknar lilla livet och då är det mat som står högst på listan och sen ska vi dammsuga och jag ska gör mig i ordning inför Marias 40 årsdag ;) , det ska bli kul att träffas igen:)


See you♥♥

En liten kille som til slut somna gott i går kväll, det säjs att när bebisar ligger med armarna så här så är det ett tecken på att dom känner sig trygga:) 


har inte...

  2011-09-09 / 21:59:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...jag har fan inte hunnit nånting idag känns det som. Vi gick upp sju i morse och jag skäller på mannen som vanligt när det gäller att jag tycker han kan gå upp och roa Tristan en stund så att jag kan få sova, jag blir lika förbannad varje gång när han ligger kvar men han är ju som en tre åring eller rättaresagt tonåring, går tvärtemot vad man säger eller så överdriver man iställlet, skit:/
Jag upp och åt frukost som vanligt och Tristan gymmade lite men han orkade inte så länge för han är ju jättetrött vid den tiden men har lite svårt att komma till ro, men han somna sen i sin vagn som han gör varje morgon:)
Jag åt upp min frukost och hämtade mina kuddar från sovrummet och la mig på soffan som jag brukar göra nu för tiden för att orka med dagen, det är så skönt. Tristan vaknde vid halv tio, jag ammade honom och sen klädde vi på oss och gick till Ica, jag hämtade paket, jag beställde en behå som är för gravida egentligen men den är så skön och sen beställde jag skydd som man sätter på bilbarnstolens säkerhetsbälte så Tristan inte ska få märken av att det skaver:) . Jag har beställt allt från babyfrog.se , rolig sida:)
Sen har jag tvättat, ammat, sövt bebis, projektet, kollat film, ammat igen, roat bebis osv osv, så har min dag sett ut. Gick och la Tristan vid 20 tiden, han somna vid 21.30 tiden, suck. Det kliar så i hans mun och sen kan jag ha ätit nåt olämpligt och så känner han av min stress inför mitt projekt som måste vara klart till i morgon:/
Nu ska jag göra det sista i mitt projekt sen ska jag gå och lägga mig.
Puss o kram och nyp i stjärten:):)


See you♥♥



Mmmmm, vad pappas tumme är god, när det kliar i tandköttet:)


kläder och goboken

  2011-09-07 / 22:31:06 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Fick två paket idag, ett paket av Rossi som inne höll en body och en byxa, jättefint är det.







Sen fick jag och Tristan paket från goboken, roliga saker, i morgon ska vi läsa bok han och jag, hihi




jättefin bok


Hängden på sängen nyss medans Tristan sover, man kan vända på den så är det andra bilder och mönster:)

  
Denna sak kan göra triangel av så att barnet kan ligga och titta, i morgon ska vi testa och sen om han lyfter huvudet för att se sig själv i spegeln eller pandorna eller nåt annat:)


En boll som är lätt att greppa, man kan släppa ut luften också om man vill :)


En handledsskallra, den ska vi också testa i morgon:)




I nästa paket får vi boken "mina vackraste vaggvisor" med tillhörande cd med nio mysiga vaggvisor och en snyttefilt, plus en varm bok om lille Wille som nyfiket möter världen, plus en bitring och en föräldrarguide med tips om sömn och goda sovvanor
Ser fram emot detta paket:) 


See you♥♥


jaha så var denna...

  2011-09-07 / 20:50:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

....kväll snart slut. Det har varit en bra dag, Tristan har varit lika go som vanligt men jag just nu skulle jag behöva mera avlastning för att jag håller på med ett projekt som måste vara färdigt på lördag senast och när jag på börjar det så vaknar lilla Tristan, som vanligt:):) , och i morgon bär det av till arninge för att inhandla nytt till projektet, har aldrig gjort detta förrut så det blir en utmaning och jag hoppas det funkar det som jag tänker göra annars kommer jag komma tomhänt och det vill man ju inte, nej nu till positiva tankar. Nu ska jag ta och plocka lite här innan det är dags att själv nanna kudden som Tristan gör just nu.




See you♥♥


nu över till lite bilder...

  2011-09-07 / 10:17:38 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Min andra käre son håller på att öva sig i nackträning, inte så populärt men det börjar löna sig:)



  


Försöker greppa olika saker, han vill så gärna, lyckas här men är inte medveten om det:)
  


Han älskar sin bit"ring" , såna fanns inte när Niklas var liten:)



En glad kille vid halv åtta på morgonen:)

En liten charmör, precis som sin storebror:)




See you♥♥


19år och 39år

  2011-09-07 / 10:04:56 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

19 år, ojoj, då var man inte gammal, skulle i och för sig fylla 20 år men i alla fall :)
Jag tänkte jämnföra åldrarna lite med tanken på att jag fött barn vid 19 års ålder och vid 39 års ålder, herre gud, jag blir snart 40 år, undra om man kommer få en 40 års kris, nemen Monica, nu kom jag i från ämnet lite, hihi.

Jag börja med att tala om att skillnaden på åldrarna är ganska stor, 19 år= födde barn utan smärta, 39 år= födde barn med sån jävla smärta, aldrig kommer jag födda barn med smärta igen, hihi, been there, done that, som man brukar säga:)

Jag kan även säga att tankegången är så mycket annorlunda, titta på vädret till exempel, 19 år= varit inne hela dagen, 39 år= ska gå ut och promenera. Jag kan känna en sorts inre ro i min roll som mamma idag trots att jag har haft bökigt i början på min roll som småbarnförälder igen i 39 års ålder men som 19 åring visste jag ingenting men jag lärde mig under resans gång som jag även gjort nu även om det är småsaker som ex på vad jag ska tänka på att ta med sig i skötväskan:) , såna små saker men ändå nåt som man funderar på och lär sig av. Skulle jag skaffa en bebis till, då är jag fullärd med andra ord.............hihi skoja bara för hur många barn man än skaffar så blir man aldrig fullärd för ett barn är aldrig den andra lik:)

Sen jag fick min första son så har resan som förälder varit jobbig, tuff, svår, knäckande m.m samtidigt som den har varit rolig, äventyrisk, underbar, fantastisk, en resa för livet helt enkelt. Jag har lärt mig så otroligt mycket under denna resa för livet, en 19 årig resa som snart blir 20 årig, hihi. Det finns inget i hela världen som skulle få mig att välja bort denna resa som har gjort mig till den personen jag är idag, vilket jag hoppas på är mera positivt än negativt:)

Hur är det då att vara 39 år och börja om på denna resa? Jo, den här resan har ju bara börjat så jag kan än så länge inte berätta så mycket mer än att denna resa började med mycket smärta men av den smärtan kom en underbar lite ny "utmaning" :)
Jag har fått mycket positiv respons av folk som vet om att första barnet är idag 19 år, dom flesta tycker att det är riktigt häftig att jag börjat om från scratch.
I början av denna resa så kändes det som jag var på väg att ge upp, den började inte så bra men nu känns det som att den är på rätt väg och i dagens läge så är tankarna mera mogna än för 19 år sedan. Härligt med regn :):)




See you♥♥ 


SL

  2011-09-06 / 12:24:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tid
den 9 september · 18:00 - 19:00

Plats

Skapad av

Mer info
SL:s biljettpriser har höjts - men inte länge till!

Många medborgare i STHLM är upprörda över SL:s höjda priser, precis som vi!

Därför vill vi fylla Sergels torg till bredden för att tillsammans tåga in mot T-Centralen och göra en massiv gemensam ”plankning”. Vi vill göra ett påstående där vi visar att, du och jag, VI som bor i denna stad har tröttnat på tomma löften om förbättrad kollektivtrafik!
...
Ja - det kommer att bli vinter igen!
Nej - spärrvakter är inte alltid änglar.
Ja - du kommer att behöva vänta på nästa tåg i 40 minuter, i vinterkylan, på grund av snö.
Behöver jag berätta om den ekonomiska situationen för många studenter, pensionärer och många fler?

Oavsett vad du röstar på så är det människans ansvar att förändra. Man måste få kritisera den sittande regeringen, oavsett färg.

- - -


VI UPPMANAR ALLA ATT TA MED SIG FOLK OCH KAMEROR. SPRID BILDER FRÅN EVENTET PÅ ERA BLOGGAR

SÅ JÄVLA COOLT, OM JAG INTE HADE BARNVAGN SÅ SKULLE JAG ABSOLUT VARA MED I DENNA PLANKNING:)
GO FOR IT!!!!



See you♥♥


så var det ny...

  2011-09-06 / 08:37:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

....dag. Det är en sån där riktig inne dag, regnet öser ner:) , kanske tar en promenad senare. Just nu äter jag frukost och fått Tristan att somna så snart ska jag sova själv en stund.



See you♥♥


varför blir det...

  2011-09-05 / 08:08:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

.....aldrig som man tänkt sig. Jag ser mitt liv i repris, 19 år tillbaka, trodde i mitt stilla sinne att det skulle bli bättre nu när man blivit äldre, eller hur!! Livet är surt, tur att jag har mina söner:), nu ska jag ta en tupplur så kanske jag blir på bättre tankar och humör:/



See you♥♥


sover

  2011-09-04 / 21:27:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Nu sover han, det var lite bökigt att lägga honom i kväll, lite ont i magen, jag vet inte vad jag ska göra med hans magen, önskade att det försvann, det gasiga. Kanske måste pröva minifom igen, just nu så får han sempers droppar men vad dom ska göra har jag inte fått nån kläm på, bara att det är bra bakterier för tarmarna, trodde väl att han skulle sluta vara så gasig men icke sa nicke:( , nu är det time för en dusch sen nanna kudden:)



See you♥♥


lugn dag

  2011-09-04 / 16:12:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Det har varit en lugn dag, Tristan började dagen med att sova fyra timmar, från nio till ett, sen har han varit vaken från ett till tre, har nu sovet en timme och börjar vakna, vagnen knarrar och det kommer lite gnäll, vi ska ner i tvättstugan snart, lite tutte först. Toppen dag idag med andra ord:)



See you♥♥


bra natt igen

  2011-09-04 / 12:06:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag tycker han börjar sova bra på natten. I vanliga fall så låter jag honom ligga väldigt länge vid tutten vid sovdags, kan bli mera än en timme men i går begränsade jag det så det blev 45 minuter och det klarade sig han på, jag tror han sov närmare 4 timmar, yes, målet och önskan är ju att han börjar sova hela nätter. Om han somnar vid 21 på kvällen så är ju önskan att han sover till 03 el 04 minst, men det kommer förhoppningsvis. Nilkas började sova hela nätter när blev tre månader men han ammades inte, han fick ersättning:)
Efter första natt målet så fick jag han att somna om med vaggning i famnen, jag tror han sov 2 timmar då, sen somna han om igen med vaggning, jag har börjat sitta upp och amma nu för att vara säker på att han får i sig tillräckligt, för ligger jag ner och ammar så somnar både han och jag väldigt fort. Hoppas att detta kommer fungera bättre. Tidigt i morse så fick han komma och ligga bredvid mig i sängen och äta, sen gick vi upp strax efter 7, han har ont i magen vid den tiden och det är bara dumt att låta han äta då för han får bara mera ont, så vi gick upp, han sattes i gymmet och jag åt frukost, han ville inte sitta där så länge så jag försökte lägga honom i vagnen men han bara skrek och jag orkade inte med det så han fick mat och sen gymmet igen sen somna han under mildare protest men skriket skulle vara med men inte lika hysterisk. Han har sovit i tre timmar, det är inte likt honom, han kanske börjar bli dålig, hans pappa är ju jätteförkyld:(
Nej, jag ska göra lite nytta, jag fick ju själv två timmars extra sömn, väldigt behövligt:) , nu ska jag plocka ren disk ur diskmaskinen och kolla tvättstugan:)



See you♥♥


har varit

  2011-09-03 / 21:24:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Idag har jag varit i huset. Jag åkte först ner till centrum för att köpa amningsinlägg och sen bestämde jag mig för att promenera till huset, har inte varit där på jättelänge, det händer så mycket. Han är så duktig mannen:)
Jag satte igång att trimma gräset, våra gräsklippare är inte så bra. Nu ser det lite finare ut. Jag har "bokat" mamma om två helger så hon kan passa Tristan medans jag målat färdigt verkstaden och klippa ner lite buskar, det är såååå rörigt på tomten, jag fixar inte det riktigt, det blir höstfint:)
Nu ska jag ta en dusch och nanna kudden:)





See you♥♥


bra

  2011-09-03 / 08:28:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Natten har varit bra. Han sov från 22 till 02, somna om vid 03 och sov till 05, sen efter det är små powernaps tror jag för både han och mig, gav upp vid halv åtta tiden, han är så gasig på morgonen, han kan få riktigt ont i mellanåt. Nu har han gymmat sig trött så nu sover han, jag hoppas att han sover en timme minst, jag äta min macka sen ska jag lägga mig i soffan:)



See you♥♥


sorry

  2011-09-02 / 22:09:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Det är två dagar sen jag skrev, ajaj på mig ;) , nej det är väl inte två dagar sen, jag skrev väl igår eller? Hm....kommer inte ihåg men iallafall, igår var vi på bvc och Tristan har gått upp 360 gram på en vecka, han väger nu 5220 gram och 57,1 lång, det märks jättemycket att han gått upp bra i vikt, han börjar bli lite knubbig:)
I början på vecka var jag på apoteket och handla en bitring fast dom ser inte ut som en vanlid bitring, jag tror det har börjat klia i munnen på lilla livet. Han har börjat dreggla och har ena handen mycket i munnen.

Idag var jag och handlade på coop extra och hittade gormuet tomater, dom var häftiga.


Dom var jättegoda:)

Denna kväll har inte varit så lyckad för lilla gubbsen, han var lite hysterisk när det var dags att gå och lägga sig och tutte ville han absolut inte ha, inte den vänstra iallafall, vet ej vad det var med honom, det kan ha varit lite för mycket aktivitet innan sovdags och att han var så jäkla trött, stackars liten, jag hoppas han sover nu 2-3 timmar, risken finns kanske att det blir en orolig natt för hans del, det lär ju märkas:)
Nu ska jag själv gå och sova, är lite trött i kväll:)

Lite suddig bild men detta är bit"ringen" , den läggs i kylskåpet, den är lite stor men han verkar gilla den men den åker ut ur munnen ganska lätt:)

Det KLIAR!!

jag ser mammas fejs, alltid ett leende:)

mmmmm, vad gott eller rättare sagt skönt:)

Mamma försöker ta ett kort när jag spottar ur den men hinner inte, hihi :):)



See you♥♥