varor:):)

  2011-04-30 / 23:28:21 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Detta har jag handlat:)

Detta är till bulan. Nappflaskor, två bodysar, nappar, snuttefilt, babyfilt, badcape, våtservetter, tvättlappar, speldosa m.m
Niklas fick strumpor och duschcreme. Jag fick ett par mammabyxor, mjukisar och två amningbehåar. Mannen fick tyvärr ingeting, sorry;)



Ryggsäck

Kunde inte låta bli, det är klart att bulis måste ha en monchhichi :)

Mina amningsbehåar, jättesköna:)

Mina nya "foppa"tofflor, äntligen;)



Det var allt för i kväll, måste nog nanna mig själv och bulan nu, det har varit en lååååååång men jättetrevlig dag.
God natt:)


See you♥♥


ULLARED!!!!

  2011-04-30 / 23:15:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Vi startade starx innan fem tiden i morse, med en frukostpaus och några kisspauser på vägen ner så kom vi fram till Ullared vid 11 tiden. Det var mycket bilar men ingen kö in, yes!! Det är väldigt stort där, tur att det finns karta på vad grejerna finns. Ganska tufft var det att gå runt där men det var det värt:):):)
, det blev kisspauser och sittpauser även där;) Har haft det jättetrevligt med Maria och shopping:) . Vi blev färdiga med handlandet vid halv fyra tiden, yes vad vi är duktiga, vi hade räknat med att vara färdiga vid stängningstid, 17.00. Det var inte ens kö i kassorna, vilket flyt. Det blev middag på burger king innan vi börja bege oss hemåt. Det blev två pauser efter att vi begett oss hemåt, kaffe/kisspaus, och kisspaus:):) . Jag var hemma vid 22 tiden :)
Bra jobbat Maria, det blev många mil:):)

Dagens bilder:)


Första stoppet med frukost


Min frukost, leverpastejsmörgås som var jättegod och varm oboy, mumsigt:)

Maria tog en köttbullesmörgås med varm oboy:)

Lite doftljus på toalettern och en ljuslykta utanför, mysigt:)


Det var ganska mycket bilar när vi kom, vi fick parkera nästan längst bort:)

Framme!!!!!

Äntligen inne:), nu shoppar vi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Våran lunch, riktigt gott:):)

Våran vagn:)


FÄRDIGA!!!!! MARIA! VART TOG DU VÄGEN.........- HÄR ÄR JAG!!


See you♥♥


jag fattar inte....

  2011-04-29 / 11:07:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...varför nätterna är så jobbiga. Jag har ingen klåda längre men benen kan inte vara still. Gick och la mig i soffan. Magen var så spänd så när jag jag ska försöka vända mig så drar det och sliter i huden och det gör ont:/ . I dag blir det besök i Rinkeby för att kunna åka med Maria hem, vi åker ju till Ullared i morgonbitti, ser fram emot det men det kommer gå väldigt sakta:)

Över till annat, att dom bara orkar visa dessa såpor, våra värsta år, suck:/

Nu blir det lunch:)


See you♥♥


mår lite bättre..

  2011-04-28 / 18:24:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

..nu. När jag kom hem efter föräldrargruppen i morse så blev det en frukost sen blev det soffan som jag somnade i. Jag behövde den sovstunden:) . Har tyvärr haft jobbiga sammadragningar i dag. Trättade BM i eftermiddags, och det visar sig att bulan ligger med huvudet nedåt:) . Snart blir det ultraljud igen för att kolla hur stor/lite bulan är:) , det ska bli kul nu när den är så stor:)
Gick förbi jobbet på vägen hem och hälsade på, det är så härligt när barnen saknat mig, flera barn kom fram för att kramas:):) , det är det som är en stor del i att man vill jobba med barn:):)
Gick även och handlade lite innan jag tog tåget hem. När jag kom hem så var det dags att ta en bricanyl. Hoppas denna natt blir bättre. Ska försöka sova så länge det går i morgon för på eftermiddag blir det besök till rinkeby, ska åka tillsammans med Maria hem för vi ska till Ullared på lördag. Det kommer gå sakta men säkert där:)
Nej, åter till soffan känner jag:)


See you♥♥

en fjäril:)


inte ens soffan........

  2011-04-28 / 10:35:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

........hjälpte i natt. Sov ganska gott halva natten sen börja det göra ont i magen, den ville inte riktigt slappna av. Vet ej varför det blev så. Vid halv sex tiden i morse var jag tvungen att ta en bricanyl. Kände mig väldigt risig i morse när jag var tvungen att gå upp, vi skulle på sista föräldrargruppen, det handlade om ammning idag, intressant:) . Nu har vi fått massor med brochyrer med oss hem om olika saker:)
Nu ska jag lägga mig en stund innan det är dags att åka ner till BM:)



See you♥♥


en kväll som har slutat...

  2011-04-27 / 22:25:46 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

.....bra. Vi har ju varit och firat sonen på kinaresturang, så underbart gott:):) . Jag åt fyra små rätter, jag åt upp allt:):) trots att magen stod åt alla hörn och kanter:) , efterrätt, glass med chokladsås och en kaffe:) . Just nu sitter jag och svullar godis så jag kommer inte kunna sova på ett tag nu, för mycket socker:) .
Nej jag ska återgå till tv, det är poltergiest:)



See you♥♥


dags

  2011-04-27 / 17:44:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Dags att åka till resturangen snart:), börjar bli så hungrig:)


See you♥♥


dagen går....

  2011-04-27 / 14:45:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

.........ganska snabbt trots att man inte gör så mycket:) . Har varit nere i kyrkbyn och handlat lite, kom hem typ 40 minuter senare och åt lunch, har nu legat i soffan och har blivit så trött igen.
Det ska bli så gott med kinamat i kväll, mums, så jag ska försöka att inte äta nåt nu innan det är dag att åka dit:)
Jag går tillbaka till soffan:)



See you♥♥


födelsedag

  2011-04-27 / 12:09:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag fyller sonen 19 år, stora pojken, hihi. I dag blev det också sovmorgon, i morgon blir det upp tidigt, vi ska på sista gången för förlossningsförberedelsegruppen, sen blir det besök på jobbet och sen blir det besök hos BM, jag ska be henne känna om bulis har fixerat sig, det känns som om huvudet ligger nedåt:) . På lördag är det bara 8 veckor kvar, hjälp!!! Läskigt!! Det är lite läskigt när jag väl tänker efter att bli småbarnsförälder igen, hihi.

Nu har jag ätit frukost och ska ta tåget ner till kyrkbyn för att handla allerginässpray till sonen och ett födelsedagskort till honom:)
I dag blir det middag på kinaresturang:)



See you♥♥


dags

  2011-04-26 / 22:23:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Dags för att lägga sig i sängen med en bra bok:)
Godnatt:)


See you♥♥



filmtajm

  2011-04-26 / 21:28:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Kollar på sommaren med Göran, den är ganska rolig:)
tillbehör: oboy och macka:)




See you♥♥


jaha, vad händer....

  2011-04-26 / 19:15:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...nu? Just nu är det 2 1/2 män på tv. Bara skit på tv i kväll också, vad gör man, lägga sig jättetidigt och läsa bok eller, vet ej vad jag vill riktigt.
Önskade att jag var rik eller inte rik men att man hade pengar så man klarade sig varje månad utan att behöva vända på varje krona och kunde unna sig en utekväll lite då och då. Jag kanske måste söka nytt jobb efter mammaledigheten, jag kommer aldrig komma upp i högre lön så länge jag är kvar på samma ställe har jag märkt. Jag tycker jag är värd mycket mera i lön med tanke på att jag har gått så mycket framåt med mig själv och utvecklats som pedagog men vad gör man när dom aldrig blir nöjda. Kanske måste hålla ögonen öppna och se vad som söks i tidningarna:)

Nu måste jag lägga mig ner en stund, har suttit alldeles för mycket idag:/




See you♥♥


ojoj vad trött jag är

  2011-04-26 / 17:14:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Nu är snart denna dag slut. Jag har handlat och tvättat, känner av tröttheten nu. Ska strax börja med maten. Det blir falukorv i ugn med lök, ost och tomat, tillbehör, makaroner tror jag:)
I morgon blir min älskade son 19 år, herre gud vad tiden går fort, det blir nog middag ute i morgon, han får välja vart vi ska gå:) . Han kommer få en plojgrej på morgonen sen blir det en riktig present när vi äter middag:)
Har precis vikt tvätten färdigt, måste lägga in den i skåpet:)


See you♥♥


denna sköna dag....

  2011-04-26 / 14:49:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

........har börjat med en lång sovmorgon:) . När jag gick upp så ringde jag fk för att höra om jag ska få sjukpenning eller inte. Min handläggare skulle ringa upp mig senare och det har hon gjort nu och jag får pengar på fredag, vet ej hur mycket jag får men hoppas att det blir tillräckligt fast det får man väl aldrig:/

Jag tog en promenad till Ica för att handla lite, jag blev så sugen på pyttipanna och ägg, handlade även bröd och ost, mums:) , känns som om jag är hungrig hela tiden, hihi. Det kanske bli en stor bebis:)
Har även börjat veckan med att tvätt, mina bästa/sköna/stora byxor behövdes tvättas :) . Tänk vad lite som behövs ibland för att saker och ting ska bli bättre. Känner mig redan mycket piggare och jag har inte lika mycket förvärkar som tidigare, får visseligen ta bricanyl än, men jag väntar heller nu lite längre innan jag tar en tablett. Redan i lördags så kändes det mycket bättre, kravet att gå och jobba har väl påverkat på nåt sätt trots att jag inte jobbat så många timmar.

På lördag så drar vi mot fattigare ort, hihiihi :):)

Hm....dags för en macka med oboy;)


See you♥♥


nu börjar...

  2011-04-25 / 21:56:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...filmen igen. Mama Mia here i go again :)

Må gott♥

See you♥♥


gravid

  2011-04-25 / 20:31:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Veckor
1 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41
2 6 10 14 18 22 26 30 34 38  
3 7 11 15 19 23 27 31 35 39  
4 8 12 16 20 24 28 32 36 40  
Här är du
Klicka på den vecka som är aktuell för dig

Vecka 32

Barnet:

40 cm och 1.7 kg.

32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Mamman:

Nu kommer den stora magens tid.

Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.


gravid

  2011-04-25 / 20:30:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-06-24

Barnet blev till omkring: 2010-10-01

Du är i vecka: 32

Du är i månad: 7

Antal graviditetsveckor och dagar: 31 veckor 3 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 60


i morgon

  2011-04-25 / 20:24:16 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Åhhhh vad skönt, behöver inte gå upp med tuppen. Jag behövde denna ledighet nu, det känns redan mycket bättre med magen, jag slipper dessa måsten :) , i morgon ska jag sova sen blir det tvättstugan och sen blir det balkongen med bok tror jag:) , nu blir allt i min takt och jag mår så bra:):)

Må gott ♥


See you♥♥


jaha, så var....

  2011-04-25 / 19:17:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

........man hemma igen:( . Har haft en underbar helg i huset med sol och värme och jobb, hihi. Jag har jobbat väldigt bra i helgen, har nästa hunnit med det jag ville. Det tar ju lite längre tid nu när man har en magen i vägen men det är bara att gilla läget, hihi.
I dag kom mamma på besök, så roligt att få se henne igen, det var längesedan:( . Det går alldeles för lång tid mellan träffarna:)







See you♥♥


annandagpåsk

  2011-04-25 / 10:35:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Har sovit ganska dåligt i natt, har kommit underfund med att jag sover bäst på morgonen:) . Vaknade vid åtta tiden av att en mus gnagde på vinden, suck....när jag sov som bäst:/ . Skrek att den skulle hålla käften, då tystnade den. Låg och drog mig en timme, kunde inte somna om, låg och lyssnade på fågelkvittret:) , det är alltid nice:) . Jag funderade på om jag skulle gå upp och städa, golven är så jäkla skitiga. Japp, vid nio gick jag upp och tog fram dammsugaren och sen så skurade jag golven:) och nu äter jag min gröt. Ska diska upp disken från i går sen. Det blir varmt i dag med och idag kommer min älskade mamma och hennes gubbe på besök, det ska bli kul att träffa dom, det var längesedan jag träffa mamma, det var nog när vi var i Vemdalen i januari tror jag:( . Hon kommer nog tycka att min mage har blivit jättestor. På lördag är jag i hela åtta månder:)
Nu är det disk som gäller:)



See you♥♥


så trött

  2011-04-24 / 20:32:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Nu är jag verkligen helt slut. Har nog jobbat mer än vad jag skulle göra:) . Jag har fått mycket gjort. Nu är äntligen högen borta i mitten på gräset:) . Kanske syns vi senare:)
Sängen!!!!


See you<3<3

en ny dag med...

  2011-04-24 / 11:32:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

......nya krafter. Jag var helt slut i går kväll, jag somna mitt i filmen. Har sovit ganska bra i natt ensam:)
Jag gick upp vid tio tiden och klädde på mig och gick ner till mannen som redan hade börjat jobba, han är så jäkla duktig, jag är så stolt över honom:):)
När jag kom upp igen så gjorde jag ordning havregrynsgröt och medans jag står där och rör i kastrullen så hör jag konstiga ljud....hm, vad är det? Jo det var en stackars fågel som flygit in genom ytterdörren som står öppen, jag tog fram kameran och filmade lite sen släppte jag ut den:) , byebye birdie:)
Nu ska jag sätta på kaffe och sätte mig i solen och sen är det dags att börja kratta lite:)

Kanske kommer lite bilder i kväll:)


See you♥♥


är helt....

  2011-04-23 / 20:22:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

....slut. Har haft en underbar dag idag i huset, har krattat, gjort rent utemöblerna m.m. Har lyckats med att bränna mig i solen,hihi. Jag är så nöjd med dagen, har inte haft så många sammandragningar trots allt jobb men jag mår så jäkla bra trots att jag känner av foglossningen nu så här framåt kvällen. Nu blir det sängen framför tv:):)
Må gott alla underbara människor:):)



See you♥♥


nej, nu börjar...

  2011-04-22 / 20:31:10 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

.. det bli dags att lägga undan datan för idag, börjar få ont i huvudet och spänd i axlarna:) . Hoppas på en bra natt med bra med sömn eftersom vi ska upp tidigt i morgon, hoppas på sol och värme också:)
Hinner kanske inte blogga förns på kvällen i morgon:)
Må gott alla och ha en glad påsk.
Sätter in en bild på vad grabbzen har gjort:)



See you♥♥


mumsigt

  2011-04-22 / 19:47:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Blev så sugen på nåt med choklad, och det finns inte så mycket ingredienser men så hitta jag chokladbollar, mumsigt. Just nu står dom i kylen för att bli lite hårdare. Jag ska ta en dusch medans bollarna är i kylen sen blir det goda bollar och soffan:)




See you♥♥


funderar på om...

  2011-04-22 / 18:19:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...jag ska göra en cokladkaka till i morgon när vi åker till huset. Jag tror att både männen och barnen blir nöjda:)
Få se om jag gör det senare:) . Försöker hitta en kaka utan ägg men ej lyckats med ännu, ska söka vidare:)
Nu måste jag lägga mig i soffan, har suttit hela dagen:/


See you♥♥


lite dåligt...

  2011-04-22 / 13:53:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

....samvete. Hm, jag har lite dåligt samvete för att jag inte följde med till huset i morse men halv natten har varit jobbig, det är så jobbigt att ligga ner:/
Mannen var så snäll och gjorde frukost också i morse, fy på mig:( , undra om han är sur på mig idag. Funderar på att promenera dit men jag orkar inte hela vägen så jag funderar på att ta tåget till centrum och gå där i från och så kan jag ringa när jag inte orkar mera. Fast jag känner så mest bara för att jag har dåligt samvete för mannen, jag hatar dåligt samvete:/
Ska jag pröva att cykla, undra om man kan cykla med en stor mage, nej el jo..............hm jag får prova en annan dag men tror inte det går för att jag har en cykel som man lytar sig långt fram på och då kommer jag slå i magen varje gång jag trampar så jag får nog skippa den tanken;)

Vad ska jag göra nu, är lite rastlös men det är mera för dåliga samvetet:/
Jag ska börja med att ringa mannen nu och höra hur det går:)


See you♥♥


semesterduellen

  2011-04-21 / 20:26:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Vilken människa och förebild för sitt eget barn. Vilken pinsam människa men jag kan ju inte låta bli att titta. Nästa äventyr, porrklubb. Jag skulle inte gå med min sonen eller barnbarn på porrklubb, ehhh jag fattar inte:/
Vilka konstiga människor det finns;)

I morgon blir det upp tidigt, det bär i väg till huset, få se om jag blir kvar där under helgen:), det blir lite krattning, mys i solen och lite plock här och där, det kommer bli mycket vila också, det ska bli så mysigt hoppas jag trots mycket folk i morgon:):)
Jag lägger ner för i kväll:)


See you♥♥


sista dagen idag

  2011-04-21 / 18:48:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Började jobba klockan halv åtta i morse:), fick en riktigt god frukost, mannagrynsgröt:)
Det var inte så mycket barn idag, 7 stycken, vi gick ut vid halv nio i morse, det var såååå skönt ute:):)
Barnen njuter så himla mycket av att vara ute nu när dom slipper alla vinterkläder. Jag slutade vid halv tolv i dag men stannade en timme extra och fikade:):). Hade ganska mycket smmandragningar på vägen hem så det var bara att ta en bricanyl när jag kom hem. La mig i soffan och bara njöt:):)
Jag fick bäbiskläder av ett av mina barn på jobbet, så jättegulligt. nu har jag suttit upp jättelänge så jag måste lägga mig ner.
Bilder på kläderna

Barbapapa body, så söt:)

En tröja

Mjuka jeansbyxor, såååå söta:):)

Tack tack, kläderna är såååå söta:):)


See you♥♥


i morgon

  2011-04-20 / 19:47:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

är det sista dagen i början på mitt nya liv, hihi, man kan ju faktiskt se det så, hihi.
Det är med blandade känslor i morgon när  man går från jobbet. Men det ska bli skönt att kunna sova längre och göra det jag vill i min takt. Jag sover ju inte så bra på nätterna just nu så det kan jag ta igen på morgonen nu och det lär inte bli så mycket sova av sen när bulis kommit till världen. Det börjar bli vår och jag trivs med livet så det kan nog inte bli bättre:):)
Nu blir det soffan för jag har suttit alldeles för länge:)


See you♥♥


Näst sista dagen

  2011-04-20 / 15:19:39 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Morgonen började med två timmar med förlossningsförberedelsegruppen. Det handlade smärstillande och kejsarsnitt. Sista kvarten visades en film om akut snitt men vi stannade inte kvar för att titta, det visas ju sånt i en unge i minuten:)
Gick och jobbade en timme sen var det dags att träffa läkaren för ett nytt intyg som jag hoppas att försäkringskassan godkänner nu så jag kan få mina pengar någon gång, börjar känna mig väldigt fattig. När jag kom tillbaka till jobbet så åt jag en jättegod påsklunch. Efter lunchen fick jag lite presenter, jättefina var dom och söta.


sååååå söt:)

Dessa två presenter fick jag av hela stugan:):)




Denna fick jag av mina kollegor på min avd, i rumpan står det bäbis:)
Fick även godis, jippi!!!



Tack så mycket mina kära, roliga kollegor:):)



See you♥♥


tråkigt

  2011-04-19 / 19:57:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Just nu har jag ganska tråkigt, kollar på 2 1/2 män, den är bra men vad kommer sen, boring boring boring. Jag tar lite glass och.....ja, göra ingenting:(


See you♥♥


vad ska skrivas?

  2011-04-19 / 18:20:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag hatar verkligen pengar:/ . Det är så jobbigt att just pengar styr livet eller rättesagt mitt liv, vad fan gör man. Hm, nu släpper jag den tanken;)

See you♥♥


trots allt............

  2011-04-19 / 13:00:15 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

...........så är jag nog ganska lycklig, det var så längesedan jag hade en sån känsla. Detta lilla liv som växer inom mig och sparkar en tills man bara aaaaaaa, stop it;) . Tänk, jag har faktiskt en bebis i magen, wow........jag har en bebis i maaaaagen.....jag har en bebis i maaaagen, hihi. Snart håller jag den förhoppningsvis i min famn. 66 dagar kvar:) . Nu blir det lite ostbågar och Ellen på femman. Vi syns senare:)



5 :e veckan

Kan vara vecka 12

December

vecka 16



Sista bilden:)


See you♥♥


har slutat.........

  2011-04-19 / 10:52:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

.......för dagen, skönt. Det har varit en jobbig natt med alldeles för lite sömn, har haft ont i nedre delen av magen, lite spänningar och en aktiv bebis i natt, suck. jag vill ju bara sova:). Tänkte vara hemma idag med men jag hade lovat min kollega att komma och jag har ju bara två dagar kvar. Åhhh, det ska bli så skönt att få vara hemma och ta det lugnt. Nu måste jag hem och ta en bricanyl, jag glömde att ta med dom i morse. Det kommer gå väldigt sakta hem i dag, känner mig stor som ett hus:/



See you♥♥


mår lite bättre...

  2011-04-18 / 17:41:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

....nu. Har inte ont längre, kanske bara var foglossningen:), har nog gjort mer än vad jag ska och klarar av att göra, suck:/



See you♥♥


mår inte bra...

  2011-04-18 / 16:12:54 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

....just nu. Vet ej vad det är men jag har ont på höger sida, vid ljumsken och det går nedåt i benet och i skinkan. Förhopningsvis så är det "bara" foglossning. Har en känsla av att jag rört på mig för mycket. Bulis får inte komma nu. Jag hoppas det lägger sig. Det blir soffa med en kudde mellan benen:/
Fan vad jobbigt. Har tagit en bricanyl också så få se vad som händer.


See you♥♥


gravid

  2011-04-18 / 12:45:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

 

Graviditetskalendern


Veckor
1 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41
2 6 10 14 18 22 26 30 34 38  
3 7 11 15 19 23 27 31 35 39  
4 8 12 16 20 24 28 32 36 40  
Här är du
Klicka på den vecka som är aktuell för dig

Vecka 31

Barnet:

Barnet är 39 cm långt och väger 1.6 kg.

Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig
till rätta än, även om det finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången, där förlossningskanalen börjar.

Mamman:

Vatten i hela kroppen

Om din graviditet är normal och du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar det vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor kan fortsätta att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller deltid. Det gäller också om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningstiden kan vara ganska lång så ansök till försäkringskassan
i god tid. Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tungt, fördela vikten mellan båda dina händer så att du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan
göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.


gravid

  2011-04-18 / 12:42:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-06-24

Barnet blev till omkring: 2010-10-01

Du är i vecka: 31

Du är i månad: 7

Antal graviditetsveckor och dagar: 30 veckor 3 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 67


See you♥♥


söndag :)

  2011-04-17 / 12:05:40 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Har legat länge i sängen idag, det behövde jag:)
I går var vi på vätö, hela fotbolllaget skulle träffas inför skärgårdscupen, det är vi som har äran i år att ha den, jag ska hjälpa till så mycket jag kan, hoppas på en sovande bebis under tiden, hihi och att jag mår bra själv och att jag orkar:) , det blir ju ingen fest tyvärr för min del sista helgen men jag och bulis ska hjälpa till duka och sånt.
Det var en ganska jobbig dag trots att det var kul att se alla, det blev mycket sittande och mycket hålla i Hedvig och Lovis prata för fullt. Vi var inte hemma förns efter halv elva i går kväll. Hade jättesvårt att sova när vi kom hem men när jag väl somnat så måste jag nog ha sovit gott. Ska äta lite lunch nu och ringa en vän och se om dom är hemma eller om dom är ute i det fina vädret:):)


Vilken mes Jonas Hellberg är, superstylisten på 3 an, åh vilken mes:/ , men det finns inte så mycket annat att titta på:/


See you♥♥
 


bye bye

  2011-04-15 / 21:34:55 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Lägger ner för i kväll. I morgon blir det upp tidigt, ska till "svärmor" på möte inför skärgårdscupen. Det är vårat lag som håller i cupen i sommar, det ska bli kul:)
Nu börja det en Adam sandler film på 3an, få se hur länge jag orkar titta:)



See you♥♥


kvällen är.....

  2011-04-15 / 21:17:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...snart slut. Klockan är redan 21 och det är en repris på criminal minds på 5an, bytte kanal. Hamna på 3an, varning för barn:) , pinsamt;) ........................................paus.......................jag måste känna på magen, älskar att känna bulans fot(tror att det är den iallafall), när jag trycker på en hårdare punkt så får jag alltid svar med en puff, det är sååååå UNDERBART



Magen uppifrån, hihi



see you♥♥


Mmmmmmmm

  2011-04-15 / 19:09:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

....vad gott det var med potatismos och lax, jag är så nöjd med mig själv, hihihi :)

Kollar på 3an, äntligen fredag, den där Jan banan är ingen hit tycker jag, jag tycker han är så jävla pinsam, han förstör hela programet, tyvärr:(:( , jag gillar klippen men inte han:/
Dags för soffan igen:)



See you♥♥


trött på jobbiga nätter

  2011-04-15 / 18:14:55 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Gick och la mig som vanligt vid 22 tiden igår, låg och läste en stund sen kom john blund :)
Efter en stund i sängen så kommer klådan och krypningarna i benen, så jäkla jobbigt för jag vet inte vad man kan göra åt det. Jag beslutatde att lägga mig på soffan eftersom jag bara ligger och vänder mig hit och dit. Sov nån timme hit och dit tills klockan fyra i morse då somnade jag djupare men då ringde ju klockan vid tjugo i sju, vi skulle på våran första förlossningsförberedelsegrupp, det avslutades med en film där det visas en förlossningen och mannen tittade också, det var frivillit. Nästa vecka handlar det om smärtlindring, yes yes, jag hatar smärta.
4 arbetsdagar kvar, yes yes :)

Nu är det dags att fixa till potatismoset:)


See you♥♥  


har både...

  2011-04-14 / 18:33:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

.....tvättat, lagat middag och har precis satt in en chokladkaka i ugnen. Smeten var gudomlig, slurp:)
Det blir en helt annan chokladkaka än den jag gjorde förra veckan, denna ska stå i ugnen ca en timme, hoppas den smakar:) , sonen gick ut en stund medans kakan stå i ugnen, han gillar mina kakor, det är roligt. Det känns härligt att känna så här................. moderlig el nåt, hihi. Trivs med min roll i hemmet just nu trots att det är jobbigt att laga middag varje dag. Förhoppningsvis blir det mera baka av. Vill ju fortfarande pröva att baka matbröd, jag hinner jag hinner. Tvätten hänger på balkongen, magen är mätt och kakan i ugnen, som det ska vara, hihi :):):)


See you♥♥


bra

  2011-04-14 / 15:24:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Känner att det var bra val att stanna hemma från jobbet idag, har bara haft några sammandragningar, så skönt:):)
Jag jobbar nästa vecka också sen är det vila, jippi!!!!! Jag behöver verkligen vilan:):)
Snart bär det av mot Ullared också, det ska bli riktigt kul att umgås en heldag med underbara Maria, även om det kommer bli en en "jobbig" dag så kommer det vara värt det:):)

Dags för repris på top model, suck.


See you♥♥


det har varit en konstig......

  2011-04-14 / 12:53:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

.....natt, tror jag. Jag kände i morse att, nej kroppen orkar inte idag, så jag är hemma heldag idag, det behövdes.
I går blev det middag ute och vi åt en varsin pizza med räkor och den var ljuvligt god. Vilken pärs det var i går att gå ner till Kristos, det gick väldigt sakta, både dit och hem, hihi men så blir det när man är lite på tjocken, hihihi.
Nu är det dags för lite smmandragningar igen trots att jag inte gör någonting :( , dags att göra en god latte till mig själv:)

Just det, vi såg ju nya Harry Potter i går, en väldigt annorlunda Potter film, vet inte om jag tyckte den var så väldigt bra, man är van att det handlat om hogwarts men så var det inte denna gång, nu får jag vänta på nästa del:) , man vill ändå se slutet:)

Kaffe kaffe kaffe :)


See you♥♥


middagen blir........

  2011-04-13 / 17:27:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

.........ute, på Kristos, det ska bli så gott. Just nu väntar jag på mannen som är ute och springer innan vi ska gå ner på Kristos:). Det blir nog en pizza eller kanske deras lasange, den är god:):) . Det blir uppdatering vad för mat det blev senare. Vi kommer ev avsluta kvällen med nya Harry Potter filmen på blu-ray, dödsreplikerna del 1.



See you♥♥


jobbig dag.....

  2011-04-13 / 15:11:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

....idag. Har gått med sammandragningar hela dagen. Har även sovit i soffan i natt, vaknade med magknip inatt och gick upp en stund för att massera magen men när jag gick och la mig i sängen så gick det inte, det gjorde jätteont att ligga i sängen, ännu en natt där sängen är för hård:( , tur att soffan är mjuk:)
Gick förbi apoteket på vägen hem för att hämta ut bricanylen och nässprayen med kortison. Har prövat och tagit en halvtablett bricanyl när jag kom hem, magen är fortfarande hård men inte lika hård som innan men det blir nog att ta en hel tablett i fortsättningen:)
Nu måste jag inta liggläge en stund:)

See you♥♥


kollar filmen....

  2011-04-12 / 15:03:53 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

.....bröderna grimm, vilken jäkla bra bild när man har ny tv. Har tyvärr varit på väg att somna några gånger, nu gör jag pommes i ugnen, är så sugen på nåt hela tiden, det behovet börjar bli jobbigt. Önskade att jag hade mera sexbehov i stället för matbehov, hihi :) . Har för tillfället gått upp 10 kilo, jag hoppas det bara är magen som väger det, hihi, det känns så iallafall:) . Undra hur tufft det blir att komma i sina vanliga kläder sen:) . Kanske blir gi efter detta, den metoden gilllar jag och det mår jag bra av:)
Snart blir det pommes, mums:)


See you♥♥ 


började klockan...

  2011-04-12 / 12:57:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

kvart över sju i morse, det är tufft att börja så tidigt. Min kära kollega ringde sig, hon kan knappt prata stackarn:(
Min vikarie kunde komma tidigare idag så vi slapp vara bara två personal. Jag gick ju hem klockan kvart i elva idag så vi fick hjälp från en annan avd sen kommer en vikarie vid ett tiden:) . Vi var inne på förmiddagen och barnen har lekt så jättebra trots 12 barn, det har inte känts av att det varit tolv barn idag:):)
Jag har suttit vid bordet och gjort massa pussel med några barn, dom börjar bli så duktiga. Vi har såna toppenbarn:):)
Nu börjar jag bli jättetrött känner jag, jag brukar vara väldigt trött när jag börjar kvart över sju.

Den korta vägen till tåget idag var jättejobbig, jag fick lov att sätta mig påen bänk på vägen till tåget för att åka hem, jag tänkta att nu kommer bulis, fick såna hugg i venusberget, jag tror att det är denna underbara foglossning som gör sig påmind, det gjorde så jävla ont.
Nu blir det soffan och en film. Syns sen:)



See you♥♥



veckan börjar bra:)

  2011-04-11 / 16:05:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Började klockan åtta i morse, jag var väldigt trött, har sovit dåligt i natt, en väldigt svettig natt:(
Det har varit en lugn dag trots 11 barn. Vi fick fiskburgare idag till lunch, så jäkla gott, mums:):), jag äter alldeles för lite fisk, det känns i kroppen när man äter det, det är samma med kött men grillperioden börjar nu så jag lär nog få massor med kött innan sommarn är slut:)

Har varit hos läkaren idag och kollat lite i m....., ingen tapp är öppen än, bra bra, som det ska vara. Har fått utskrivet bricanyl och nässpray med kortison, jag är ju så jäkla täppt i näsan, så jobbigt:(
Nu jobbar jag halvtid i två veckor till sen blir det väldigt skönt att få vara hemma, det behöver jag:)

Dags att hänga bebistvätt:):)


See you♥♥


snart måndag

  2011-04-10 / 20:31:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Kvällen lider mot sitt slut:)
Jag har haft en toppen dag i solen och huset:) , är helt slut i kroppen:)
Snart är film på tv och nu blir det soffan. Vi synes:):)

See you♥♥


kläder

  2011-04-10 / 20:28:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


bebiskläder i storlek 56-68

Lite större kläder, från storlek 74-86 tror jag:)

Niklas första skor


Dessa kult figurer fick följa med hem:):)


See you♥♥


Me and bulis

  2011-04-10 / 20:17:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER







See you♥


söndagen snart slut

  2011-04-10 / 20:07:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag har vi varit uppe vid huset, mannen är ju där varje helg men idag följde jag med. Jag har gått igenom Niklas bebiskläder, har tagit med dom hem nu och i morgon ska dom tvättas och läggas i byrån:):)
Har haft en skön dag trots mycket rörelse:)
Har tagit lite vårbilder också.









Love this:)


See you♥♥


kväller

  2011-04-09 / 21:03:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Ligger och tittar på meterior på 3 an, den är helt ok. I morgon blir det huset, ska leta efter mera bebiskläder och det behövs nog städa i huset också:), jag hoppas vädret blir fint i morgon:)
Nu blir det glass och åter till soffan:)


See you♥♥


gravid

  2011-04-09 / 18:39:19 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

 

Graviditetskalendern


Veckor
1 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41
2 6 10 14 18 22 26 30 34 38  
3 7 11 15 19 23 27 31 35 39  
4 8 12 16 20 24 28 32 36 40  
Här är du
Klicka på den vecka som är aktuell för dig

Vecka 30

Barnet:

Hicka

Kroppen växer och samlar på sig mer underhudsfett. Hjärnan fortsätter att utvecklas och vecka till sig, och lungorna är nu nästan helt klara, fullmogna. När din bebis övar på att andas kan han eller hon få hicka. Det känns som små ryckningar i livmodern, som små kramper. Det här är något som du kommer att få uppleva ofta under de kommande veckorna.

Mamman:

Var finns damernas?

Välkommen till den allra sista delen av graviditeten! Hur mår du? Den här perioden kan vara tung, både fysiskt och mentalt. Många kvinnor känner sig trötta och upplever “förvärkar” då och då. Glöm inte att vila under dagen med fötterna högt. Ät nyttig mat, rör på dig i friska luften och gå lägg dig tidigt. Det kanske låter som rena rama ålderdomen, men det är faktiskt bra för dig att prova pensionärslivet just nu. Lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. Du har fortfarande tio veckor kvar!

Är du kissnödig för jämnan? Eller läcker du en aning när du skrattar eller rör på dig? Det är inte alls förvånande eftersom bebisen tar upp mer och mer plats och dina inre organ får mindre och mindre utrymme. Nu är det urinblåsan som blir klämd och tryckt på; den rymmer inte lika mycket som den brukade. Gör dina knipövningar. Det kanske inte är så kul, men du har verkligen nytta av dem på många sätt, både nu och senare.


gravid

  2011-04-09 / 18:38:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-06-24

Barnet blev till omkring: 2010-10-01

Du är i vecka: 30

Du är i månad: 7

Antal graviditetsveckor och dagar: 29 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 76


lördagen :)

  2011-04-09 / 18:33:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Lördagen har varit bra. Vi gick upp mellan 9 och tio och åt frukost. Mannen åkte i väg en stund och jag la mig i sängen igen och filosoferade, det är så skönt att ligga i sängen, det blir inte så mycket i sängen sen när bulan ploppat ut;)
Vid ett tiden så var det dags att åka på dop, det var ett fint dop. Han var så söt lille Max. Efteråt blev det smörgåstårta, bullar, kakor och vanlig tårta, mums:)
Vi kom hem vid 17 tiden. Fick en påse bebiskläder med mig hem av min kära "svägerska" Rebecca. Jättefina och söta kläder i både vitt, blått, lila, brunt m.m :):). Jag lääääängtar så efter bulis:):)

Nu är det dags för pizza och väckning av sonen som ska i väg:)

See you♥♥


det är fredag....

  2011-04-08 / 19:35:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

.....och bara skit på tv. Varför är det så mycket skit på fredagar på tv, ingen film eller nåt:(



See you♥♥


BM

  2011-04-08 / 13:49:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Var på besök hos BM i morse, allt var bra. Ska få träffa läkaren igen med tanke på mina sammandragningar, ska även få bricanyl så att livmodern slappnar av. Få se vad läkaren säger. Jag trodde att jag gått upp i vikt jättemycket sen sist jag var där och vägde mig men det var bara 2 kilo mer men det känns som om det är några kilon till, magen är jättetung just nu och den kommer bli större, puh:)

Soffan nästa:)


See you♥♥


bye

  2011-04-07 / 19:50:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Lägger ner för i kväll:)









Hur jävla jobbigt är det att tugga med munnen stängd, äckligt!!!!!!!!


See you♥♥


jaha

  2011-04-07 / 18:48:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

nu har jag bakat 2 chokladkakor och lagat middag och vaderna är så STORA nu, puh vilken pärs:)
och bulan är ju inte lugnare för det, hihi. Det är sånt ös i magen;) . Snart borde man kunna se ett avtryck av en fot så som magen står ut i alla hörn i mellanåt:)
I dag har det känts som om magen sjunkit lite, byxorna åker ner när jag drag upp dom lite över magen, det gjorde dom inte i går, hihi. Jag är nog mycket större denna gång än när jag väntade Niklas, kanske blir en stor bäbis:)
Nej nu måste jag lägga mig i soffan:)



See you♥♥


min första.....

  2011-04-07 / 16:43:21 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

chokladkaka







FÄRDIG!!!!!

SEE YOU♥♥


här ska bakas

  2011-04-07 / 15:39:50 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

Började jobba klockan kvart över sju i morse, trött trött. Jag kom hem strax över tolv, har handlat kakao så jag kan baka. La mig isängen enstund för att läsa bok och jag somnade visst, så skönt:)
Nu tänkte jag att jag skulle baka chokladkaka för första gången, ska göra två kakor, en hem och en till jobbet.



See you♥♥


böcker

  2011-04-06 / 15:57:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Nu kom mina nya böcker, nu blir det att läsa midvinterblod:)



See you♥♥


kommentarer...

  2011-04-06 / 14:41:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

är så roligt att få, har fått vid några tillfällen från folk jag inte ens känner och det är väldigt roligt. Jag vet inte vart eller hur dom hittar bloggen men.............
Det är lika spännande varje gång jag loggar in och det finns en ny kommentar, jag älskar kommentarer, önskade att jag fick mera och flera kommentarer:)
Tack så mycket till er som gillar att fortsätta att läsa om mitt berg o dalbaneliv och även den lilla lilla kommentaren får mig att må så bra:):)
I love my life trots allt:):)



See you♥♥


väntar på böcker..

  2011-04-05 / 13:29:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

så det blir repetion på mina filmer. Har precis kollat på boogeyman, har sett i videobutiken att nr 2 finns, få se om man vågar hyra den:)
Ska titta på teh jacket nu, en otroligt bra film tycker jag. Kollar nu på trailers på hostage med bruce willis, den är också otroligt bra:)
Nu börjar filmen:)



See you♥♥


så var man hemma

  2011-04-05 / 11:07:08 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

I morse började jag redan halv sju, personal som är sjuk så jag fick ta öppningen, började egentligen kvart över sju, så jag fick gå hem redan vid tio tiden, så skönt. Börjar känna av foglossningen nu och det trycker väldigt mycket på ryggraden, jag börjar bli tung med andra ord, hihi :) . Jag har ju några veckor kvar innan den ploppar ut:):)
I slutet på april ska jag och Maria shoppa lite i Ullared, hon drar mig i rullstol som finns där och jag drar kundvagnen, hahaha, vi har planerat in i minsta detalj:) hihi. Det blir lite grejer till bulan så kanske nåt till Niklas och mannen:)

Nej nu är det dags att äta, jag är jättehungrig:)



See you♥♥


aj aj aj..

  2011-04-04 / 19:18:02 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

vad ont det gör när den rör sig i min bulmage och det drar och sliten i skinnet, ajaj. Har väldigt mycket yrsel just nu. Jag ska träffa BM på fredag, ska ställa lite frågor tii henne då. Jag skulle få bricanyl sa läkaren sist så jag måste höra om det, oj oj oj vad det är snurrigt, kan inte sitta upp längre så nu blir det soffan och jag loggar ut för i kväll:(


See you♥♥


läs gärna...

  2011-04-04 / 17:13:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

..andra delen om polisen Malin Fors. Har precis läst färdigt den och jag tyckte den var jätterbra. Den heter sommardöden.


See you♥♥


böcker

  2011-04-04 / 17:01:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
PEPPARKAKSHUSET- Carin Gerhardsen
En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta på tunnelbanan. Han undrar om det syns utanpå att han är lycklig. Om det stör? Tåget bromsar in och han kliver av. För upptagen med sina tankar för att se att en dyster figur följer efter honom.

På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen är första delen i Hammarbyserien, en ny deckarserie med täta, gastkramande intriger och överraskande vändningar. När boken är slut önskar läsaren bara att berättelsen ska fortsätta. Och det gör den.

Carin Gerhardsen är född 1962 och uppvuxen i Katrineholm men bor numera i Stockholm med man och två barn. Hon är matematiker och har tidigare jobbat som IT-konsult. På fritiden gillar hon problemlösningar som korsord och sudoku, spela golf och resa.
Pepparkakshuset är hennes debut som deckarförfattare och första delen i Hammarbyserien.


Har även förhandsbokat tredje delen i Jens Lapidus Stockholm Noir
Fortsättning om JW från snabba cash


Jag längtar efter mina nya böcker:):) 


böcker

  2011-04-04 / 16:57:15 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
MIDVINTERBLOD- författare Mons Kallentoft

Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltyglad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället?

Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande somsvävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia.

Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och defruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.

"Ska ni bara läsa en deckare i år, ska ni läsa Midvinterblod av Mons Kallentoft."
Gomorron Sverige,Magnus Utvik

"Kallentoft briljerar. Spännande, skickligt konstruerad,briljant språk och genomarbetade person- och miljöskildringar. Mons Kallentofts 'Midvinterblod' överträffar det mesta inom deckargenren."
Svenska Dagbladet




HÖSTOFFER-samma författare
Mons Kallentofts tredje bok i succéserien om Malin Fors!

Regnet vräker ner över slottet Skogså och i vallgraven flyter Jerry Petersson. Advokaten och den nya slottsägaren, känd för sin hänsynslöshet. Hur har han hamnat i vallgraven och vem har lämnat honom där?

Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som med allt annat än glädje sålde sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.

Höstoffer är tredje delen i Mons Kallentofts uppmärksammade serie om kriminalinspektör Malin Fors, som inleddes med de kritikerhyllade böckerna Midvinterblod och Sommardöden.

Sagt om boken: "Spänningsfaktorn är skyhög. En riktig deckarpärla som man helst sträckläser!"
Vecko-Revyn






varför är det så..

  2011-04-04 / 12:26:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

jobbigt?? Det var en jobbig kväll igår, kunde knappt gå för sammandragningarna.Låg och vände och vred mig i natt i sängen, sängen är tyvärr för hård när magen är det, så det fick bli soffan i natt, då slappnar magen av:)
På jobbet har jag också haft jobbiga sammandragningar.
Hysteriska jävla hundar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Det blir nu sängen och boken en stund, har bara några sidor kvar, den är jättebra boken:) . Måste hitta en ny bok:)


See you♥♥


resume för denna dag

  2011-04-03 / 18:27:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Har läst bok hela dagen idag, har tyvärr suttit alldeles för mycket, jag känner det i ryggen och vaderna:(
Det är dags för stödstrumpor, hihi. Nu har jag även ätit middag, idag var det ganska jobbigt att göra middag med tanke på att jag suttit mycket idag. Nu blir det soffan, det ska bli skönt att lägga sig ner en stund:)


See you♥♥


gravid

  2011-04-03 / 12:48:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

 

Graviditetskalendern


Veckor
1 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41
2 6 10 14 18 22 26 30 34 38  
3 7 11 15 19 23 27 31 35 39  
4 8 12 16 20 24 28 32 36 40  
Här är du
Klicka på den vecka som är aktuell för dig

Vecka 29

Barnet:

En liten akrobat

Din bebis lägger på sig allt mer fett, hjärnan utvecklas. Det är en liten aktiv krabat där inne, som provar alla möjliga cirkuskonster. Och fortfarande finns det plats för en hel föreställning.

För varje vecka som går ökar chanserna för att allt kommer att gå bra om han eller hon skulle födas för tidigt. Det är en sådan otroligt stor lättnad.

Mamman:

Åderbråck

Nu kanske du känner dig knasig i magen igen, förstoppad och gasig. Det beror på att tarmarna inte fungerar så effektivt som de brukar, dels på grund av hormonerna och dels för att de har mindre utrymme.

Nu pressar den växande livmodern mot de stora blodkärlen och det kan orsaka åderbråck. Här kommer några råd: använd stödstrumpor, lösa kläder och skor med låg klack. Sitt inte med benen i kors. Ligg på sidan eller med benen högt så ofta du kommer åt.

Åderbråck går i arv, så titta på din mammas ben. Hur de ser ut kan ge dig en ledtråd till hur viktigt det är med stödstrumpor för just dig.


gravid

  2011-04-03 / 12:45:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-06-24

Barnet blev till omkring: 2010-10-01

Du är i vecka: 29

Du är i månad: 7

Antal graviditetsveckor och dagar: 28 veckor 2 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 82


söndagen boring

  2011-04-03 / 12:43:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag gick jag upp jättesent. Har vaknat många gånger i natt. I dag kommer mannen hem, jippi. Trots snark så sover jag nog bättre när han är hemma. Han kommer nog vara lite sliten, hihi. Tufft att åka med 40 pers och åka skidor,hihihi.
Jag hoppas vi kommer åka skidor i vinter, skulle vilja åka till kläppen. Snart är det dags att gå ner i tvättstugan:)
Måste börja tvätt lite oftare, fast det gäller bara ett par byxor, dom sitter så skönt, kan snart inte ha några byxor, hatar när det sitter åt:/
Nu blir det te och macka:)

See you♥♥


nu är jag..

  2011-04-02 / 22:44:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

hemma igen. Har haft en trevlig kväll hos Tommy, Rebecca, Lovis och lilla Hedvig. Vi åt hemmagjord pizza sen blev det film i nya biorummet, vi såg kommissarie späck, vilken jävla film egentligen, tycker nog att USA är bättre på att göra parodier på andra filmer. Tur att man inte gick och såg den på riktig bio:(
Det var skönt att slippa vara hemma i några timmar. Nu är jag jättetrött men måste kolla tv en stund innan jag går och lägger mig. Puss på er:):)


See you♥♥


det blir..........

  2011-04-02 / 15:16:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

besök hos "svägerskan". Det blir film och hemmagjord pizza:) , nice:)
Det är lagom resväg dit, en ststion med tåget, sen för jag säkert skjuss hem, det brukar jag få. Nej nu ska jag smörja in mig och ta tåget sen:)
Syns när jag kommer hem:)


See you♥♥


så var det lördag:)

  2011-04-02 / 11:48:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Vad händer en lördag???? Känns som inte så mycket:(
Kanske ska till "svägerskan", det är nära och bra och det jag orkar. Börjar bli lite trött på att inte orka så mycket. Har nog väldigt lågt blodtryck eller så är jag yr för att jag sitter och att ryggraden pressar på nån nerv, kände samma i går men då satt jag väldigt mycket hemma. Jag tror lilla bulis drar med foten eller handen läggs livmoderväggen till och från, det gör såååå ont, inte skönt alls:(
Oj vad du sparkar, fullt ös i magen och det blir hårdare och hårdare sparkar. Känns som om bulan börjar få mindre och mindre plats.
Strax är det dags att göra lunch, det blir kött och pommes och kryddig beasås, mumsigt.
Räcker för nu:)


See you♥♥


förskolor

  2011-04-01 / 19:10:06 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Har kollat in lite sidor om förskolor, vilken djungel:)
Det som är posotivt är att jag vet vad jag vill få ut av en förskola, vad mitt barn ska lära sig. Jag har lite förskolor på tungan som jag ska kolla upp lite mera. Det blir många besök på olika förskolor så fort bulan är född:)
Jag har 6 stycken förskolor som jag vill besöka, några är privata och några kommunala. Jag vet att jag var jättenöjd med den förskolan som Niklas gick på när vi bodde i kista, det var en toppen förskola. Hoppas jag väljer rätt och att vi får den som vi vill ha. Två förskola är täbypedagogerna, två är skrattegi och två är kommunala, det blir svårt det här:) men kul:)

Man måste tydligen vara ute i god tid för att sätta barnet i kö så det blir att göra i sommar:)
Nu blir det soffan:)



See you♥♥


ladda ner film

  2011-04-01 / 15:57:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Måste nog börja ladda ner filmer till datan, det finns ju inget att titta på denna tv. Har nån ett tips om vart man kan ladda ner lagligt? Jag behöver filmer pronto!!!!!!!!!!!!


See you♥♥


en promenad till..

  2011-04-01 / 13:22:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

till Ica har det blivit idag, allt för att vila öronen:)
Handla mjölk, pommes, havregryn och tidningen med Klick.
Har ätit lunch nu och nu är hundarna igång igen, nu är det den lilla som skäller och det skallet låter ännu mera. Nu ska jag sätta på kaffe och läsa tidningen:)



See you♥♥


så var det dags igen....

  2011-04-01 / 11:27:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

med detta skällande.................
Vaknade vid halv nio av att ena hunden står och skäller och den skäller fortfarande och klockan är nu kvart över elva. Jag vet inte vad jag ska göra, har både pratat med grannen och lagt lappar i brevlådan. Jag har ju svårt för att bli arg på folk mellan fyra ögon och säga det arg för när dom väl skäller så blir jag så förbannad och irriterad. Det är ju även synd om hundarna som man också blir irriterad på fast det egentligen är synd om.
Jag la en lapp i förra veckan till grannen, då hade samma hund skällt i 2 timmar innan nån kom hem. Jag skrev på lappen att det inte är ok att dom står och skäller och att hon måste lösa detta.
Jag bestämde mig för att vara hemma idag för att jag har ont i halsen men det ångrar jag nu, hade haft det lugnare på jobbet. Hur ska det bli sen när bulan kommit.
Om jag bankar i golvet och skriker tyst så tystnar det för stunden men ska jag behöva göra det hela dagen idag, för den kommer skälla hela dagen, har dom väl börjat så blir dom inte tysta:/
Vilken skit dag idag, jag får gå ut en stund, måste handla mjölk tyvärr men ute skäller inga hundar iallafall.
Jag har mailat föreningen nu och dom har nån lösningen eller råd att ge mig om hur jag ska göra i detta fall, jag ORKAR inte mer.
Hundarna är en utav anledningarna till att jag har bott i huset, så skönt att slippa grannar under och över. Det verkar bara jag som blir störd av dom eller?
Nu räcker det med att spy galla.



See you♥♥