skillnad

  2011-11-29 / 15:47:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

lite skillnad i storlek

4 dagar gammal

5 ½ månad


babysim

  2011-11-29 / 15:38:15 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Det är så roligt att gå på babysim, tyvärr så lägger Karin ner detta för en tid framöver, tråkigt, vi är sista gruppem hon har, sen blir det ingen fortsättning så jag måste börja titta på vad som finns i täby.
Lite bilder från idag.









See you♥♥


vi bara....

  2011-11-27 / 21:53:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...tala om att min helg har varit toppen trots väldigt lite sömn:)
I fredags så åkte jag och Tristan till familjen Johansson och vi har varit där hela helgen och haft jättetrevligt:)
På fredagen så åkte vi först till Rinkeby för att möta upp Maria där, hon jobbar och har Anton på dagis där, vi gick först till Marias jobb och sen vidare till Antons dagis och hämtade honom och sen åkte vi och handlade och sen vidare hem till Krägga, Jag tror Tristan har trivts som fisken i vattnet, han gillar Anton och Anton gillar honom. På lördag morgon så tog Maria hand om Tristan vid sju på morgonen så jag fick sova, tack tack:) . Det var jättefint väder men väldigt blåsigt, vi gick ut på promenad med våra små, Tristan somnade på en gång i vagnen. Anton gick en liten bit sen satt han skönt i sin vagn, vi var ute en timme och gick, toppen! Tristan sov i fyra timmar ute:) men då hade natten varit strulig:(
Lite senare på eftermiddagen gick vi till Tina och fikade, vi fick smaka lussebullar o lussebullarmuffins men mandelmassa i, jättegoda:) , sen var det dags att bege sig hemåt och laga middag, Maria är så duktigt, hon lagade maten. Lite senare så kom Tina med familj över och jag gick och la Tristan, det tog bara en timme. I fredags tog det över en timme, han var väldigt orolig men han har inte sovit borta så många gånger:)
Jag gick själv och la mig strax efter tio.

Fick Tristan att somna om vid tutten vid sju tiden i morse och vi sov till nästan åtta men natten var hemsk, jag trodde jag skulle bli galen, stackars barn men att bli väckt hela tiden är så psykiskt frustrerande att man bara ahhhhhh !!!!!!!!
Det blev soft dag idag för det blåser storm och regnet öser ner, suck suck. Jag och Anton har lekt med bilar, han är lite bilgalen, hihi:):)

Jag har en sån snäll kompis som körde mig hem på eftermiddagen idag, Tack Maria:)
När hon hade åkt hem så började jag att julpynta, skulle ha sparat det till i morgon men det går aldrig, jag måste göra det på en gång, i morgon blir det att dammsuga och torka golven, just hallgolvet är så smutsigt trots att det inte var längesedan jag torkade det, men det är det här jävla pissvädret, man drar ju in massor med löv och skit:/
 nu blir det macka och oboy och sen nanna kudden:)



See you♥♥
     

Anton har parkerat sina traktorer och lastbilar :)

Mys med storebror:):)

Tristan tittar på när Anton badar:)

Gudmor busar med mig:)

Jag älskar att ta kort:)

Tandborstning samtidigt när mamma borstar tänderna:) , hihi, han är jätteduktig:)

hohoho.....

Ett litet liv har somnat i mammas famn:)♥

Det bästa lägger man på bordet:)

 
Julpyntat:)


Mitt fina akvarium:)


god morgon

  2011-11-24 / 07:53:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Så var det en ny morgon, lila livet har somnat om i vagnen. Vi har sovit en sväng i vardagsrummet, mannen snarka timmerstockar och då går absolut inte att somna om efter nattamningen, suck. Vi gick tillbaka till sovrummet vid fem i morse, vi somna om en timme sen var det kört, jag tror Tristan har haft ont i magen för han har varit svårt att trösta i natt och i morse. Vid sju så gick vi upp, jag tog han på armen med bumbon och så gick vi ner i tvättstugan, man måste ju tvätt också och jag vill göra det i godtid innan tvättkorgen svämmar över och när det gör det så är det faktiskt bara mina och Tristans kläder, Både Niklas och mannen har egna tvättkorgar, helt ok för mig, mindre tvätt:)
Nej, nu skas diskmaskinen plockas ur och hänga tvätt, duscha och sen amma och sen babycafe, puh, hur ska jag hinna allt:/




See you♥♥


river sönder tidning

  2011-11-22 / 21:42:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Han älskar att riva sönder tidningar:)
   
   
Love it♥♥

Titta vad jag kan nästa själv....sitta:)
   



Fick smaka på broccoli, han sög ett tag men sen var det tydligen inte gott:)
  
Han fick ett smörgåsrån i går med massor med smör på och rätt som det är så blir han så jätteledsen och jag tror att det är för att han vill ha mera smör, tog upp honom för att lugna, tillslut blev han lugn och då får jag se att han fått en jätterivsår från mungipan o ch ut på kinden, det visade sig att han rivit sig på rånet, stackars min lilla plutt så det blev lite extra extra smör på näst rån, så han blev mer än glad igen:):) ♥♥


gotroll på morgonen.(i morse)

vill ha din mobil, mamma!!

Tummen att suga på och en lampa att se på, kan det bli bättre, nej:):)





piggelin efter babysimmet

Hans söta små badbyxor. Hittade ett par rosa först men dom var tyvärr för små;)


Nu räcker det för i kväll:)



See you♥♥


mera bilder...

  2011-11-22 / 21:15:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag har det varit en toppen dag. Det var såååå roligt att babysimma och Tristan trivdes som fisken i vattnet. Trodde han skulle bli rädd men nej då, han älskar vatten och nu fick han bada i 30 minuter, det var toppen. I dag fick vi inte börja dyka, lite scary är det när det väl kommer, usch, undra om jag kommer fixa det:)
Bebisarna brukar bli väldigt trötta efteråt men inte min bebis, det tog säkert tjugo minuter innan han somna och han sov i 30 minuter, försökte söva om honom hemma men då kom pappa hem från sjukhuset med sin bror och två barn, så tyvärr gick det inte att söva om honom men nu verkar han sova så jag hoppas han sover några timmar nu, ska kanske själv nanna kudden, är helt slut. Det är nog nästa första gången i kväll som jag sitter ner sen jag kom hem efter babysimmet. Skönt och få en stund för sig själv. Du och jag Emil, ja, du och jag Alfred, hihi.

Lite mera bilder på mitt lilla liv:)
  
Är lite arg för han vill inte pröva hörselkåporna


Är på tåget på hem i går från Täby centrum:)
     
   
Hemma gick det bättre med hörselkåpor och det blev ett par neonrosa, dom är sååååå coola:)


See you♥♥ 


hm...

  2011-11-22 / 10:25:18 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Varför har jag ej lusten att skriva längre, jag tycker ju att det är roligt, kanske har en svacka, en ganska lång sådan, hihi.
I dag ska mannen opereras, stackarn, men det är bra att det görs så han kanske kan använda knät igen:) och jag och Tristan ska på babysim idag för första gången, det är lite pirrigt, det var tänkt att mannen skulle följa med men det får bli nästa gång, då kanske han kan ta lite kort också:)

Vilket skitväder det är ute idag, det ser väldigt ruggit ut, kan nog vara ganska rått så det blir mycket kläder på, vi kanske fryser efter simmet, där är det 33 grader i vattnet, yes:)
Återkommer om hur det gick, nu blir det lite bilder:)
Helgen hemma hos Åsa och grabbzen:)


Elliot leker tittut med Tristan:)

Isac ger Tristan en leksak:)

Mmmmm, vad gott med moster Åsas finger :)

Äter gröt hemma hos Åsa and the guys:)

Lördagmorgon, pigg som en lärka:)
   
Kärlek ♥

Mera kärlek♥


Jobbigt att leka:)



See you♥♥ 


bilder :)

  2011-11-20 / 17:48:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


togs på underbara barn mässan:)

Taget hemma:)




hohoho.....










See you♥♥


ett litet blåbär :)

  2011-11-13 / 19:25:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Blåbärspure, mums:)


See you♥♥


hoppas det håller i sig.....

  2011-11-13 / 17:59:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I går kväll så tog det 45 minuter att amma och söva lilla livet, jag trodde inte det var sant men det tog det, jippi. Och natten ska vi tala om vad toppen den var. Jag vaknade vid tre och trodde Tristan var vaken för han brukar vilja ha mat vid den tiden men nej, han sov som en stock så det var bara för mig att somna om,jippi. Han vaknade vid fem tiden och då var han jättehungrig och mina tuttar jättestora, hihi, han somnade om och sov till halv åtta!!! Han vaknade men var tyst, han låg och lekte med sina fötter, hihi men vid åtta då var han jättehungrig igen :) . En toppen natt, han sov dessutom i sin säng hela natten. Han har en lång röd orm bredvid sig i sängen och den hade han tagit och nästan kramat om, så han hade nog vaknat vid nåt tillfälle som inte jag hört:) :) , tack tack för den natten:) . I går kväll så åt han väldigt mycket gröt och sen när det var läggdags så fick han båda brösten, gröten får han vid halv sju varje kväll och sen ammas det vid åtta och då är det läggdags och det verkar vara bra tid för allt. Få se hur länge det håller i sig:)

I dag var vi i täby centrum och shoppade, Tristan fick lite mera kläder fast i större storlekar från Lindex och sen ett set från p.o.p som jag tittat på väääääldigt länge sen handlade vi till pappan. Han fick trisslotter av Tristan och en chokladask av Niklas och nu bjuds det på take a way mat och pappa(mannen) betalar, jag tog thaimat, Niklas kebab m bröd och mannen en pizza, Mm, vad gott det ska bli:) . Lilla livet sover förtillfället, han få gröt sen, det är dags för han att vakna snart, han ska helst bara sova runt 30 minuter nu när han somna sent, fast i bland så skjuter jag på tiden och det funkar också alldeles utmärkt:)
Nu kommer maten:)



See you♥♥


Denna orm har han bredvid sig:)


satt och....

  2011-11-11 / 21:34:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I kväll när vi satt och åt middag fick Tristan sitta med i sin nya matstol, under tiden när vi äter så kan jag inte låta bli att observera min lilla son och märker så mycket nya saker med honom, herre gud va tiden går fort. I början på veckan så satt han som en påse nötter och nu sitter han sååå fint i stolen, i helgen som va så åt han fortfarande smakportioner i gröt, nu äter han nästan en hel portion. När vi var på öppna förskolan i går så upptäcker jag att när han ligger på magen så sträcker han sig efter leksakerna och verkligen gillar att leka med dom:) , även i bumbon så sitter han mycket bättre:) , han har börjat suga på nappen, han somnar i sin säng både dagtid och kvällstid, helt otroligt. Hjälp vad det går fort, på bara några dagar, hjälp hjälp:)♥ , nu är han exakt fem månader och tre timmar, när jag tittar på klockan:) . Han har böjat visa med armarna att han vill komma till mig om han är hos någon annan, inte mycket rörelse men lite, man ser att han vill komma............ojojoj, när jag väl tänker efter så har det hänt så fruktansvärt mycket denna vecka, läskigt:) men så jäkla kul, jag skriver för fullt nu i kalendern så jag kan skriva upp datum när allt hände:) , jag har ju boken mitt första år att skriva i och mitt första album och en scrapbooking att göra, ojojoj, ska försöka hitta tid att börja med allt, ska även plocka fram kort att framkalla till allt :). Oj jag måste ju göra tackkort till alla för att dom kom och delade den dagen med Tristan och oss andra.......hm, ska nog fixa det i morgon:)
Nej, jag är helt slut, har varit uppe sen sex i morse, sp nu måste jag nanna kudden för sover Tristan till två eller tre i natt så får jag fyra el fem timmars sömn och det behöver jag just nu känner jag.
Sov gott och vakna torrt:)



See you♥♥


Börjas här:)

Resultatet....ett litet underbart liv♥♥

DÅ :)


NU :)♥♥♥♥♥


förmiddagen

  2011-11-10 / 12:00:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Kan börja med att tala om att natten varit toppen. Tristan somnade vid halv nio i går kväll i sin säng, vaknade till vid ett i natt, somnade om själv utan tutte och sov till halv sex i morse och var jättehungrig och mina tuttar var stor och hårda som meloner, ajaj. Han somnade om i våran säng efter maten och sov till 06.58, oftas alltid den tiden när man kollar klockan, lyckades få han att somna om, vid åtta så ringde klockan, vi skulle ju vara på öppna förskolan klockan nio. Åtta så låg han och sov men jag börja röra mig i sängen så vaknade han till. Det blev en snabbdusch och påklädning, vi lämnade vagnen hemma och tog bärselen, öppna förskolan ligger precis vid tåget så för mig tar det 2 till 3 minuter att gå dit, vi blev ganska många mammor och bebisar, sångsamlingen tyckte Tristan om och alla barnen och få ligga på filt och leka. Efter sången blev det fika, Tristan fick en majskrok att festa loss på , mumsigt men efter det blev han jättetrött, försökte få han att sova där men det gick inte så bra men klockan var då halv elva så vi gick hem och han somna på två röda i SIN SÄNG!!! Aldrig hänt förrut, säkert bara för att han var så trött men spela roll, han sover där med nappen i munnen:), söting. Nu har jag fått lunch i mig så nu vankas det en tassimolatte och vid ett tiden ska vi åka till bvc, det ska bli spännande:)


See you♥♥




utslagen liten hjälte, zzzzzzzzz


toppen dag

  2011-11-09 / 21:23:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Dagen idag har bestått av förädrargrupp, vi pratade om sömn och mat, det är inte bara jag som har problem med min sons sömn utan det finns flera, skönt:) på ett sätt. Efter träffen så blev det lunch på sibylla för min del, mmm, det var gott, sen gick vi och handlade, vi handlade majskrokar, smörgåsrån, rotfrukter(kravmärkta) och blöjor, han får ju börja äta majskrokar och smörgåsrån. Han fick en majskrok i vagnen när vi gick in till kära barn för att köpa mera dreggellappar, det är första och sista gången han får det i vagne, det blev såååå kladdigt:) :( . När vi kom hem så la jag Tristan på golvet för jag skulle plocka ur vagnen och han var lite hungrig så han hittade golvet att suga på och även en påse, hihi. Det blev gröt strax efter halv sju och läggdags vid åtta, var lite orolig att det inte skulle gå för han hade varit vaken sen fem, vid sjutiden så borstade han tänderna, fick ny blöja, pyjamas och bokläsning, fick första tutten, blev ledsen, satte han i mitt knä med ryggen vänd mot mig och upp med hans ben, han blev lugn, magont säkert, efter en stund fick han andra tutten och blev nöjd, halv nio sov han och i sin säng dessutom, och han sover än och klockan är efter nio, hoppas hoppas.... :) . Han brukar ligga mellan oss och sova men jag får så ont i ryggen för att man måste ligga på sidan, det blir inte så mycket plats, så nån gång i veckan så får han börja sova i sin säng och flyttas över till oss sen när nattmaten vankas, det är skönt och få hels sin plast i sängen nån gång.
I morgon blir det babycafe med några mammor från gruppen, det ska bli kul, lite fika och sen blir det sångsamling, jippi, ser fram emot det:) , sen mellan ett och två ska vi till bvc och väga och mäta, jag är så nyfiken för vi har inte varit där på 4 veckor, spännande:):)
Nej nu ska jag göra lite annat.



See you♥♥

En majskrok:)

                      
mmm..en påse och ett golv, ge mig mat, jag är hungrig:)


första smörgåsrånet och det var ännu kladdigare;)


promenad bilder

  2011-11-08 / 22:51:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Efter vårat snabbesök på jobbet så gick vi till biscotti och åt lunch sen promenerade vi hem, vi promenerade i 1½ timme, jätteskönt.

Lite strulig sövning men han somnade själv på sin kudde i våran säng.
När det gäller hans kvällsgröt nu så är det näst sista målet som styr när han ska få sin gröt, i går fick han gröten halv sju för att han skulle få tutte runt sex, fick en tutte först, sen en helportion gröt, vatten och sen blev det amning när det blev läggdags vid åtta.
Nu i kväll blev det lite annorlunda. Han fick helamning vid fem, sov mellan halv sju och sju. Fick gröt strax efter sju, läggdags strax innan nio. Han äter oftast var tredje timme, kan bli fyra, så man måste passa in där, så det blir lite näst sista amningen som styr gröten men det blir säkert jättebra men i kväll var jag hemma själv och det blev sen middag så jag gav honom gröt medans jag själv skulle försöka få i mig mat, det blev inte som vanligt. I vanliga fall så sitter han i babysittern när jag ger honom gröt samtidigt som jag kollar lite på tv, han får inte titta längre på tv, jag har märkt att han blir lugnare vid läggdags om han inte tittar på tv, det blir för mycket att ta in. Men allt blir nog bra så småningom:)









En som tycker om att suga på en potatis:)





God natt och sov så gott:)



See you♥♥


kan själv

  2011-11-08 / 10:34:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Han tog flaskan själv i söndag och försökte dricka:)


snart vet han hur man gör, har inte fått till det riktigt än hur man gör för dricka än :)


See you♥♥


i går

  2011-11-08 / 10:31:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I går var vi i Vällingby hela dagen, vi kom dit vid halv elva på förmiddagen och åkte hem vid 17 tiden. Vi träffade Åsa och senare kom Björn. Vi fikade i två omgångar, på Waynes coffee, Åsa bor där nästan, hihi. Det var så roligt att få träffa Åsa, hon är en underbar människa som gått igen en jätteresa men har en bit kvar. Jag är så imponerad och stolt över henne, go girl!!!

I grå kväll så fungerade nattning väldigt bra. Tristan fick en lite slurk tutte på tåget hem, sen blev det gröt vid halv sju när vi kommit hem, badning, pyjamas, gick och la mig med honom vid strax efter åtta, jag satt upp och ammade denna gång, klockan nio sov han, han vaknade till runt halv tio men då satt en rap i vägen och han var täppt i näsan men det fixade hans pappa, han somnade om igen. Sov till tre i natt, fick mat, somnade om och sov till sju i morse, fick mat och somnade om i famnen, jag prövade att lägga ner honom på hans kudde men det gick inte så jag la mig ner så han fick snutta lite på tutten, han somnade om, jag smög upp på toa, la mig ner igen och efter en lite stund så blev han jätteledsen fast han var inte vaken, försökte få han att rapa men det gick inte och han bara grät, stackars min lilla pojke, vi gick upp och då kom det lite uppstötning, så det var det som satt i vägen men jag var hungrig så vi gick upp och gjorde frukost, han fick en tidning att riva i och jag oboy och rostbröd, mums. Nu har han sovit nästan en timme. När han vaknar är det dags för tuttar och ärtpure sen blir det ett besök till jobbet:)



See you♥♥


Sitter på tunnelbanan till Vällingby


Jag kan sitta själv i stolen bredvid mamma



Min outfit i går


♥♥♥


för nära och kära

  2011-11-06 / 18:58:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Var på kyrkogården idag och tände ljus för min mormor, morfar, pappa, farmor och mannens pappa Roffe:)

minneslunden är så fin:)





See you♥♥


i dag

  2011-11-05 / 09:55:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Fy vilket tråkigt väder att vakna till, mörkt, grått och trist. Har haft en bra natt. Tristan somnade sent men sov till tre i natt, fick mat och somnade om, jag tror han vaknade vid fyra men jag fick han att sova till sex, fick han åter att somna om till sju, la han vid tutten och somna om, båda två, sov en halv timme sen byta tutte. Just nu mår inte tuttarna så bra, är lite rädd att jag fått svamp i brösten, han har haft svamp i munnen men det kan vara så att han sugit lite mycket också, han är inte så rädd om tuttarna längre, han drar och sliter och nyps med tandköttet, fasar lite för när tänderna kommer, hm...han kommer säkert bita mig:/

I dag hade jag helst bara velat vara inne och ha filmmaraton men jag måste till Arninge, fick ett sms nu på morgonen att min mobil kommit till expert i Arninge, så jag måste åka dit, ska passa på att hälsa på stora sonen som jobbar i Arninge idag. Det känns som om det kommer bli en lååång dag. Bussarna går bara en gång i timmen idag så få se när man är hemma igen, kanske ska passa på och köpa lite nya filmer som kan kolla på senare idag eller i kväll. Mannen ska på halloween fest, jag var också bjuden men jag få vara hemma med lilla livet då det är vuxenfest och även om jag kunnat ta med honom så hade han nog blivit rädd:)

Nej, in i duschen nu och förbereda för att åka till Arninge:(



See you♥♥


Ett litet liv som är fyra dagar gammal :)♥♥♥♥


Ikea

  2011-11-04 / 23:04:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Idag åkte jag och Tristan till Ikea, behövde handla lite saker. Min lilla plutt mår nog inte så bra, han sov från 12 till halv fyra nästa, han vaknade när vi var på väg hem där i från, vilket var skönt på ett sätt, jag fick lite "egen" tid fast han var med. Vid åkte vid halv tio tiden i morse, vi tog pendeln från centralen och sen buss från barkaby station till Ikea. Tristan somnade på roslagsbanan dit men vaknade på pendeln. Det första jag fick göra när vi kom fram var att amma, vi var framme vid elav tiden och han hade då inte fått mat sen sju på morgonen men han verkade nöjd ändå men jag vet att det kan slå över fort och då gäller det att ha tutten i beredskap, efter han fått mat så var det min tur, jag var jättehungrig så vi ställde oss i jättekön för att handla lunch, när jag skulle börja äta så börja Tristan gnälla, varmt i vagnen och trött. Jag tog av han tröjan och in med nappen och snuttten bredvid, han somna på två röda, jag fick äta min mat i lugn och ro, skönt:) . Jag gick runt på Ikea i lugn takt, vi tog bussen som gick kvart i tre, han sov hela tiden fram tills vi gick på pendeln. Jag tänkte att han kommer gallskrika för att han måste vara hungrig men han var ganska lugn. Han fick mat på roslagsbanan hem, då var han riktigt hungrig sen fick han gröt vid sju tiden i kväll och tutte, fick tutte igen vid nio tiden då det var dags att sova, lite orolig var han men nu sover han, få se hur länge.
En toppen dag för min del. Nu ska jag gå och sova, han kommer säkert vakna om några timmar:)



See you♥♥




Brottas med ormen:)


Kan själv, man måste borsta "tänderna" innan nattning:)



jag är.......

  2011-11-04 / 08:42:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...så trött. Det var längesedan lilla livet sov en hel natt. Han sover oroligt nu, är lite snorig, vet inte om det beror på det eller nåt annat, jobbigt är det iallafall men men man kan ju inte få allt:/
Snart ska vi åka till Ikea i barkaby, måste ha mina lådor, har ingen lust egentligen och han är snorig men nu åker vi, vi syns senare...kanske:)








See you♥♥




usch..

  2011-11-02 / 09:09:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Natten har inte varit så där jättebra, haft ett litet liv som varit täppt i näsan och gasig:( , har inte blivit så många timmars sömn. Just nu känns morgonen bara skit:/ , jag är inte på mitt bästa humör och mitt i allt humörskit så är mjölken slut och jag vill ha oboy, jag får göra en choklad i tassimon:)
I dag ska vi hämta Tristans kusiner på dagis också, hoppas det går bra:)



Nu måste jag äta frukost:)



See you♥♥