dusch

  2011-08-31 / 21:34:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Måste ta en dusch för jag har fått sån mjölkstockning i ena bröstet, suck. Det gör ganska så ont, bröstet är som en melon:( , ajaj


See you♥♥


sitter i vagnen, jättekul:)

  2011-08-31 / 19:15:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

   

Ojojoj, vad jag har svårt att vara still:)
   

glad fis:)

Man blir trött av att vara så aktiv:)


See you♥♥


softar med mamma

  2011-08-31 / 18:18:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Softar med mamma i soffan framför tv:)
Pappa har tagit korten:)





Mamma har tagit korten:)


Waow!! En hand!!! :)


Hoppsan! Så blir det när man tar kort på sig själv:)

Det var bättre:)

puss på dig mitt lilla liv♥

see you♥♥


vet inte...

  2011-08-31 / 16:10:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

..riktigt vad jag ska skriva. Jag kan ju börja med att skriva att  jag inte känner mig så snäll just nu mot mannen, stackarn, han får stå ut med mycket:( , han vill ju så gärna mysa lite men jag bara stöter bort honom hela tiden men jag vill ju bara sova, jag jagar dessa få timmar varje kväll och natt. Sova är det enda som existerar på kvällen, hm.....men det är ju lika viktigt med närheten, jag kanske ska ge mig tid till mys för jag tror inte att jag ångrar mig:) , jag kan ju bli lite gladare också av det, hihihi. Jag får väl ta igen den tiden på morgonen. Be nice nu Monica, hihi
Få se vad som händer och fötter:):)



I dag har jag och Tristan varit och hälsat på mormor/mamma på hennes jobb, alla tantalonerna har var så nyfikna på mitt lilla liv, sist dom såg mig var jag stor som ett hus,hihi
Jag bjöd henne på lunch i deras restaurang, vi åt thaifisk med ris, så jäkla gott var det, mumsigt:)
sen tog vi en kaffe i deras personalrum samtidigt som jag ammade Tristan:)
Det  är alltid lika kul att träffa mamma, man får ta vara på den tiden vi ses för det är inte så ofta tyvärr och det kanske bli ännu mindre tid sen om hon flyttar men det unnar jag henne för jag är så glad att min mamma hittat nånsom hon är lycklig med, det är hon värd:) . Jag och Tristan åkte hem vid 13.30 tiden för mamma skulle på möte vid 14 tiden. Tack mamma för några trevliga timmar.




Tristans outfit idag, body från mormor och byxor och strumpor från Anton:)
Brunt är fint:) , han kan ha vissa kläder i storlek 62.



Kan även ha pyjamaserna som han fått av Sandra som är i storlek 62:)




See you♥♥


ny friserad:)

  2011-08-30 / 14:54:33 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Nu äntligen har jag klippt mig, känner mig sååå fin i håret:)






See you♥♥


vad jag älskar regnväder, hihi

  2011-08-28 / 09:22:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag mår så jäkla bra när det regnar ute, vet ej varför men det är mysigt:)
Jag hade en sån duktig lite pojke igår kväll som somna vid 21.30 men som tyvärr vaknade vid 23 tiden när jag skulle lyfta över honom till hans säng:( och han blev jätteledsen så jag tänkte att nu ska han få ersättning på flaska för han har tagit bröstmjölk i flask. Jag gjorde ordning en flaska ersättning men vilken jävla tid det tar att kyla ner flaskan man har ju hunnit slänga fram tutten hundra gånger om men men, skit samma. Jag började ge honom flaskan och det gick bra i början sen blev han ledsen och vägrade ta flaskan så det fick bli tutten men han sov sina tre el om det var fyra timmar så jag ska inte klaga.Jag tycker han har sovit bra inatt bredvid mig, det lilla när negativa när han sover så länge är min bröst, dom blir både stora och hårda som meloner så det blir svårt för han att suga tag men han brukar lyckas efter ett tag. Nej, nu sover han i vagen och jag ska göra mig i ordning för vi ska åka till Åsa och grabbzen och fika lite, det ska bli trevligt. Det blir regnjackan på:)




See you♥♥


kväller

  2011-08-27 / 22:15:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag vill önska alla mina underbara vänner en god natts sömn. See you♥♥


Maria Jog

  2011-08-27 / 22:03:04 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Jag tar din kommentar bara positivt, jag är oftast öppen för olika förslag. Jag vet mycket väl att jag kan ta flaska men vill helst inte det för att det kan förstöra amningen men jag ska köpa en speciall flaska som finns på apoteket, den är lite dyrare men det säga att det inte stör amningen:) , jag har prövat med flaska och han tar den jättefint, en nukflaska som jag fått av mamma, den ska tydligen också vara väldigt bra mot att inte få in för mycket luft och nappen ser annorlunda ut. Jag funderar på att byta ut en amning mot ersättning och det är amningen efter hans nattmål, för då vill han gärna ligga vid bröstet och både snutta, äta och sova, vilket är jättemysigt när han är på sitt bästa humör men på morgonen är han väldigt gasig, han bajsar ju inte så ofta och det är väldigt vanlig bland bebisar. Jag vet också att börjar jag med ersättning så har han lättare för att bli förstoppad så hur man än gör så har man arslet bak, hihi.
Jag ska vara ärlig och säga att jag trodde amning skulle vara nåt underbart och det kanske det är vissa. För det mesta så suger han fel och till slut så svider vårtorna och då måste jag köra amningsnapp och då funkar det, nackdelen är att han får i sig mera luft via amningsnappen och utan den så har jag fått för mig att han får i sig större mängd mjölk, det hörs om inte annat. Det är så jäkla enkelt att bara ta fram tutten när han är hungrig och speciellt på natten, då vill verkligen inte hålla på med varesig amningsnapp eller ersättning. Niklas fick ersättning och det var lite jobbigt till och från, speciellt om man skulle i väg och han blev hungrig på vägen:( men men, jag ger inte upp än iallafall.
I dag var ett bakslag bara och jag kan inte njuta när jag blir sittandes, då får jag tyvärr riktig panik och tårarna kommer, kanske mycket för att man blir utmattad, för lite sömn och vätska. I morse och idag hade jag inte fått någon vila heller förns på eftermiddag, då sov han två timmar tror jag så då fick jag andrum och tuttarna fick vila och det fick rinna till mera mjölk:) 
Nu är det kväller och den har varit bra, han somna vid 21.30. Jag har börjat lägga honom vid 20 tiden vaje kväll men det tar nästan 1 1/2 timme för han att somna men för mig är det en rutin som jag mår bra av och tycker är mysig, vi ligger i min säng och han äter från båda brösten och sen snuttar han och somnar, helt ok för mig och en dag så kommer han somna fortare men jag tycker det är bra att ha 20 tiden redan från början, jag själv får en powernap :)
Nej nu räcker det för idag, tack så mycket Maria;) och krama din lilla prinsessa:)



See you♥♥ 


Astro o Tristan

  2011-08-27 / 14:37:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Astro, lillebrors hund är så förtjust i Tristan, han vill gärna vara så nära som möjligt:)









See you♥♥


Tristan upptäcker....hihi

  2011-08-27 / 14:31:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Tristans pappa sitter med Tristan i knät och han håller på med sin mobil, oj vad Tristan tyckte det var spännande, han lyckas trycka bort sin farmor två gånger på mobilen, jätteduktig på att nästa greppa:), har bildbevis.


  



                                    

Söting:)




See you♥♥


bättre

  2011-08-27 / 14:20:34 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

Det känns lite bättre efter en härlig dusch och att han sover än, hoppas han sover en timme minst, tuttarna behöver återhämta sig och fyllas på:) , igår var dom super fulla och inatt med, stora som meloner:) . Jag går nog ut en promenad senare, orkar inte just nu.
Jag har en liten fråga- Vet nån om det är normalt att en bebis kallsvettas när den äter, kan det beror på att den har ont i magen? Den som vill får gärna svara:)
Tack på förhand:)



See you♥♥ 


vad jobbigt

  2011-08-27 / 13:40:16 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

vad jobbigt det är när humöret sviktar, allt har varit så bra hela veckan, känt som om man är på rätt väg och sen så bara rasar allt. Tristan har en tuttdag idag och det påverkar mig jättemycket, så pass mycket att man gråter, jag får liksom panik när jag får sitta i soffan hela dagen. Han har somnat nu förtillfället. Jag får ju skavsår när han ska suga så mycket och så fel:(
Om han sover nu så blir en dusch och en promenad, hade tänkt åka till Rinkeby idag men nej jag känner inte för det. Natten har varit lite konstig bara för att jag, smart as ändrar på rutinerna bara för att mannen är bort, klantigt, så i kväll och i natt blir det som vanligt:)
Orkar inte skriva mera just nu.



See you♥♥


bilder från modellfabriken

  2011-08-26 / 12:08:12 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

Några bilder från i onsdags:)

Varken jag el fotografen fattade först varför han hängde med huvudet, pucko oss, han ser sig själv i spegeln ju:)





vilken kyfta mellan bröna:)

Jag gillar verkligen mina ansiktskort


   

   
Vi hade sååå jäkla kul när vi tog dessa kort, Här visas lite av dom korten som blev mindre bra:):)




   
Lite misslyckade kort, jag gör det mesta för att få honom att le men det går inte så bra:(




Jag visar bara detta kort, dom andra kort är halvkropps kort och när jag såg dom så, blä, shit vad jag ser tjock ut på dom, jag som börja känna mig så smal efter graviditeten, suck:(
Äh, jag sätter in ett sånt kort iallafall.



Är mera förtjust i ansiktsbilderna, dom gillar jag:)






Hoppsan, han rullar ner:)


Mor och son:)

Hej mamma!
   
aaaaatjooooo!!!!


Det var allt, nej , skoja bara, jag har massor med bilder, men det är "tabu" bilder, hihi, inget naket här inte:)


See you♥♥


om onsdagen

  2011-08-26 / 10:42:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag ligger ju lite efter i bloggandet:) , sorry.
I onsdags så var jag , mamma och Tristan och tog kort på modellfabriken, vi hade jättekul och Tristan var jätteduktigt, det han tyckte var jobbig var tomtebilderna men naken bilderna älskade han, nice var det. Mamma hjälpte ´mig och tog Tristan när det var min tur att fotas. Jag har 432 bilder, hälften i färg och hälften i svartvita. Jag köpte alla bilder för det lönade sig och jag fick fyra förstoringar i utskrift på köpet, mamma fick två av dom:)
Trista var den yngsta där just den dagen. Det som var synd var att han inte kunde ligga på fällen på magen för han kan inte lyfta huvudet ännu, hm....jag har slarvat, han måste träna varje dag, fy på mig men samtidigt är han ju inte tre månader än:)
Efter fotograferingen så åkte vi till Rinkeby, my hometown, hihihi
Vi mötte Peppe vid pizzerian, köpte pizzor och gick hem till mamma för att äta och föra över bilderna till hennes data, sen gick vi hem till Peppe. Jag och Tristan sov kvar där, det är så uppskattat att få träffa min familj som jag inte gör så ofta:) :)
Tristan sov väldigt bra där fram till tidiga morgonkvisten då pruttar man och kräks, hihi och jag gick och la mig JÄTTEsent, inte bra.
På torsdagen var det dags att åka hem, borta bra men hemma bäst. Jag och brorsan gick samtidigt för han skulle till vetrinären med sin hund Astro, han är så jäkla söt och han är så intresserad av Tristan, undra om intresset finns kvar när Tristan är honom hack i hälarna, hahaha :)

I nästa inlägg är det lite bilder:)



See you♥♥


besök hos Åsa m familj

  2011-08-25 / 19:11:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Har lite bilder från när vi var hos Åsa på landet

Så underbart ställe :)



här bodde vi i två dygn, mysigt

Niklas med grabbzen, Isac o Elliot

Åsa i diskstadiet

mannen




See you:)♥♥


fotomodellerna

  2011-08-24 / 11:16:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

here we come:) . Idag sla vi till modelfabriken och ta massor med kort, tyvärr blir det bara jag och Tristan men kanske mamma också, hon ska hjälpa mig med Tristan, min underbara mamma:) , det kommer bilder sen från modelfabriken. Efter detta så åker vi hem till min lillebror och sover där, det ska bli kul.



Igår kväll somna lilla livet vid 21 tiden, jag gick in i sovrummet och gav han mat liggandes i min säng, han åt och han somnade, jippi:) , jag bar över honom till hans säng senare, han vaknade 00.20 , fick komma till min säng för att äta, somna om, blev buren över till sin säng, sov tror att han sov nästan 2 timmar. Fick komma och äta mat igen sen och blev kvar i mammas säng till 7 tiden då han blev vaggad i vagnen och sov till 10, jippi!!

Nu är det dags att duscha:)



See you♥♥


natten..

  2011-08-23 / 16:51:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...har varit bra tror jag :). Jag var så optimistisk i går att jag trodde lilla livet skulle somna vid 20 tiden, man kan ju alltid hoppas, han fick lite extra mat från tutten men icke sa nicke. Jag la han i vagen och han sov för stunden men inte tillräckligt djupt. Han somna på "riktigt" vid 22 tiden och 2 eller 3 timmar, kommer inte ihåg. I morse somna han om så vi gick inte upp förns strax innan 9, skönt:) men trots det så är jag såå trött idag, vet ej varför:( . Vi har varit på bvc och vägt och mätt, 4860 gram och 56,5 lång. Vi fick bra komplimanger på hans huvud, det är så runt och fint:), tack tack. Ska även köpa en mjuk tandborste för det kan ha börjat klia i tandköttet, han stoppar gärna in sin hand i munnen nu mera:)
Nu ska jag återgå till mitt pedantiska väsen, gör om i Tristans klädbyrå:)



See you♥♥ 


tuff tuff

  2011-08-22 / 09:56:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tåget nästa:)

I dag

  2011-08-22 / 09:07:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Tristan var lite jobbig i går att söva men tillslut så sov han, han somna i sin vagn, liften tog jag loss sen när jag skulle gå och lägga mig och satt den i hans spjälsäng:) , jag tror han somna vid 21 tiden och vaknade 00.20 , jag fick sova 1 1/2 timme. Jag gav han mat och han somna om i liften, han kan ha sovit 1 1/2 timme kanske. Han fick komma och ligga bredvid mig på sin kudde och suga tutte, det har varit en ganska lugn natt, kanske för att jag varit lugn, vi har prata lite, sugit tutte, spytt ner mamma flera gånger, not nice, hela jag stinker så det blir en dusch innan det är dags att åka till jobbet och skitprata lite, hihihi. Nu sover det lilla livet och jag ska äta min frukost färdigt.

Hans outfit idag, rödlila body från pippi och rödlila byxor från mumin:)


Gillar att suga på sin lilla hand:)


See you♥♥


sov..

  2011-08-21 / 22:24:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...så gott alla underbara:)



See you♥♥


förlossning

  2011-08-21 / 21:45:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag har funderat länge på när jag ska skriva om min förlossning, kommer nog inte skriva om den nu men jag kan beskriva hur den var. Mina förlossningar går inte att jämnföra, När jag födde Nilkas så hade jag så bra bedövning så jag kände ingenting som var en liten nackdel för jag kände inte krystvärkarna så bra. Tristan förlossning där emot för sååå smärtfylld så jag knep, jag skulle inte trycka ut honom för det gjorde ju för ont, kommer i håg det så jäkla väl, har aldrig haft sån jäkla smärta ever!!
Jag tror att Tristan kom tidigare för att två dagar på rad så bar jag tyngt och var extra aktiv eller så kom han för att det var en knut på navelsträngen, scary:/ , hoppas att han inte tagit skada av det. Denna förlossning kommer jag aldrig glömma. Folk säger jämt att man glömmer bort när väl bebisen kommit ut och det stämmer till en viss del, när barnet väl är ute så försvinner ju smärtan men smärta sitter kvar i psyket, allafall på mig. Det var en befrielse när han var ute och låg på min mage:)

Nu räcker det:/


See you♥♥

Han är ju så underbar så det gör ont i hjärtat och tårarna rinner när tittar på honom :):):):)♥♥♥ 


pumpat

  2011-08-21 / 19:17:00 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

I går kväll så prövade jag att pumpa ut bröstmjölk för att få ett litet hm om det är så att Tristan får i sig för lite mjölk men nja, jag är tveksam.

Nu när jag ammade så kändes det kanske som för lite mjölk så jag invigde nappflaskan med bröstmjölk från igår och han åt. Jag vill inte ta flaska för mycket för man läser överallt att det kan störa amningen när det gäller att ta bröstet men mina tuttar fick vila lite och det känns skönt, få se hur mycket jag kommer använda flaskan, kanske till kvällen för att fylla lilla livet med tillräckligt  med mjölk, det känns bättre att använda min egen mjölk än att börja med ersättning. Jag funderar på också om jag ska låta han lapa i sig mjölken istället för att ta flaskan, få se hur jag gör, detta kanske bara va en engångs grej för att bara testa:) . Jag ska nog fortsätta att pumpa på dagen när man är hemma så att det finns extra bröstmjölk i fall att, man vet aldrig. Få se vad som händer och fötter:)
Nu leker han i gymmet, sen blir det mat och sen sova. Få se hur kvällen blir:)


See you♥♥


det skulle....

  2011-08-21 / 14:51:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

blivit en promenad men icke sa nicke:)
Jag tog min snabbdusch för att Tristan var på väg att börja vakna men när jag var färdig sov han så gott och han sover än i vagnen, jag vet att det bara är och gå ut om han ändå sover i vagnen men jag kan lika väl ta den senare:), ganska skönt att bara vara också ibland. Nu ska jag äta lite chips:)



See you♥♥


dags

  2011-08-21 / 13:34:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Nu är det dags för en snabbdusch sen en promenad, måste kanske ge lilla livet lite mat först, han somna vid ena bröstet och jag la ner honom i vagnen och han sov typ 5 minuter så det får bli andra bröstet och gymmet sen när jag duschar sen promenad:) , det blir nog bra:)



see you♥♥


en ny morgon:)

  2011-08-21 / 09:15:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Så var det söndag och en ny dag till mötes. Vad ska man göra idag? Vädret ser lite bättre ut idag trots lite gråa moln:(
Hur har natten varit?
Jag fick han att somna vid 20.00 tiden i går kväll och han sov till 23.00, tre  timmar, toppen:)
Fick mat och somna runt 24.00 och sov till 02.00, tyvärr så blev det bara 2 sammanhängande timmar för mig, han sov ju sina tre timmar innan. Det gick inte att söva om honom i mannens säng(han var på fest, så vi hade hela sängen för oss själva:) ) . Nackdelen när han strular är att jag är så trött och tålamodet är på noll men jag fick han att somna om i  vagnen som ställde in i sovrummet. Han sov nog bara en timme tror jag,suck:(
Det blev blöjbyte och av med pyjamasen och få mat liggandes brevid mig, därför har han ingen pyjamas på sig, lite hud mot hud:)
Fick ta en paus, Tristan blir trött efter en stund i gymmet och vill sova, han somnar på tre röda, så nu sover han en halvtimme minst hoppas jag, jag ska lägga mig i soffan en stund:)



See you♥♥


ännu en natt med sura miner:/

  2011-08-20 / 09:31:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Fy faan vad jag är trött, vet inte hur länge jag orkar. Jag vet inte hjur jag ska få kvällarna att fungera, pröva olika rutiner för lilla livet men det blir aldrig bra. På natten verkar det som om han få tillräckligt med mat men att han har så jäkla svårt att somn om, han är så ledsen. I natt var mannen på mig om att vi kanske måste börja med ersättning på natten för han kanske inte blir tillräckligt mätt, jag blev förbannad och tog med mig Tristan ut i vardagsrummet där han tillslut somna i sin säng och jag i soffan, ska det vara så här. Jag är så trött. Känner också att jag kan inte sova varje dagtid när han sover, det finns så mycket annat man kan göra på dagen. Jag älskar dagarna men när kvällen kommer så är det lika jobbigt varje gång.

I går kväll så la jag honom i vagnen för jag orkar inte gå och vyssa, jag prövade sängen först men han blir så ledsen och sängen funkade så bra ett tag, han somnade på 15 minuter och nu....så går det inte alls. Det tog lite tid för han att somna i vagnen men jag slapp bära på han, sen när jag gick och la mig så lyfte jag över honom till sin säng och det funkar bra men tyvärr sov han inte länge, han sov 2 1/2 timme bara men jag får väl vara nöjd för jag fick ju sova 2 timmar:) :/ . I bland får jag känslan att han inte gillar sovrummet, vi som haft så mysiga morgonstunder med prat och leenden på morgonen.

På bvc så frågade dom om jag kunde ha han i sängen bredvid mig och det hade jag när han var jätteliten men nu ligger jag inte bra alls om han ska ligga bredvid mig, han tar ganska stor plats i sängen. Vad jag än gör så har jag arslet bak:/

Jag ska ha samtal med våran sjuksköterska på bvc på tisdag och det behövs, jag har så mycket tankar och funderingar.

Jag funderar starkt på att ställa in barnvagnsliften bredvid sängen som han får sova i, jag behöver bara ge han handen om han är otrygg, jag ska kolla idag så den får plats berdvid sängen, liften fungerar som en vagga också, jag testar så får vi se:) , kan gå, det kan ju vara så att han är en väldigt otrygg lite bebis på kvällar/nätter.

Något måste jag göra för att få mitt nya liv att fungera för just nu så..............ja, jag vet inte:(



See you♥♥


minnet sviktar

  2011-08-19 / 17:42:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Hm, vilket skit minne man har just nu, beror det på tröttheten eller vad, hihi? Kommer inte ihåg hur natten varit, jag vet att han somna sent i går kväll och att det inte blir nån kvällssömn för hans del mera, kan jag hålla honom vaken så kommer jag göra det,hihi. Han somna vid 23 tiden och vaknade strax efter 2 tror jag, minnet sviktar där men jag vet att han sov runt tre timmar iallafall :), kanske eller nåt, hihi.
Jag och Tristan gick upp vid sju tiden i morse för att åka till tandläkaren och få min dom. Min lillebror skulle sitta barnvakt och det gick jättebra. Min dom hos tandläkaren blev väldigt positivt, jippi, fickorna i tandköttet har minskat, men nu måste jag bli mycket bättre att rensa mellan tänderna. Jag och brorsan handlade mat på Max och gick till hans jobb för att äta:), det var mycket trevligt att träffa lillebror vilket inte blir så ofta som man skulle vilja:( . Ska nog åka till honom nästa vecka och sova kvar. 
Fick höra av en kollega på brorsans jobb att Tristan är lite lik min pappa, det var kul att höra:)

Avslutade dagen med en fika med Jenny, trevligt trevligt:)

Nu inväntar jag middagen som består av grillad fläskfile i folie, potatis i ugn och sallad, mums.
Lilla livet sover för fullt, han har nog sovit sen 15.30 så det blir inge sova mellan 19 och 21:)

Nu ska jag vara social med Kim:)



See you♥♥ 


Tristans första....

  2011-08-19 / 17:16:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...bil, väldigt billig på Ica, så jag kunde inte låta bli, hihihi:)




See you♥♥


idag

  2011-08-18 / 17:29:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag har vi inte gjort nånting, det har inte varit så bra väder och jag har varit såå trött idag:(
Tristan har varit ganska så lugn i dag, gymmat, ätit och sovit:) , helt ok:)
Just nu sitter han i mitt knä och har gjordens hicka,samma mönster som i magen, hicka varje dag, stackarn


See you♥♥ 


hm...

  2011-08-18 / 13:22:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Herre gud vad jag är trött idag, det var längesedan jag var så trött. I dag ska jag inte hoppa över Tristans punktliga mat tid vid 18 tiden, det blir bärselen efter det om det inte regnar. Det har regnat här på morgonkvisten och även åskat, just nu är det sol men lite orosmoln är på himlen:) , jag sitter nästan och sover medans jag skriver, hihi . sofffffan igen:)


See you♥♥


ingen sömn här inte

  2011-08-18 / 12:34:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Han somna lite senare i går än vad han brukar göra, allt blev fördröjt. Jag tror han somna vid 22.30 och vaknde...hm....kommer inte i håg men han sov nog minst tre timmar sen hade han svårt att slappna av och sova, den som får mest sömn är mannen, jag är så arg på honom just nu:/ men men, jag blir bara tröttare av att lära "gamla" hundar sitta:/ . Jag hade ju tänkt åka till jobbet i dag och sen upp till huset men jag orkar inget av det, tråkigt men sant. Jag får försöka sova idag när han sover. Fick en halv timme i morse efter han legat i babygymmet:) , tack tack. Nu blir det kaffe:)


See you♥♥ 


eftermiddag

  2011-08-17 / 16:49:28 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Så var det eftermiddag och kvällen närmar sig sakta, ser inte så mycket fram emot det med tanke på hur lilla livet är men det går nog bra, det blir väl en promenad med bärselen, just nu så sover han ute på balkongen:) .
I dag är nog första dagen som jag känt en viss njutning av att vara mammaledig, jag har nog inte kunnat eller känt det tidigare , vet ej varför.
Jag verkligen älskar mina två barn, det känns konstigt att säga två barn men det har jag. Jag tror det känns konstigt med tanke på att Niklas är så stor, hihi. Tänk....jag är två barn mamma, haha :)
Nu blir det soffan en stund innan lilla livet vaknar:)


See you♥♥

Han gillar att skratta:)


 :-)


Onsdag :)

  2011-08-17 / 10:48:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I går var jag och Tristan på bvc och på jobbet. Han väger lite över 4600 gram och 56,5 lång, han har gått upp 200 gram på 5 dagar, bra jobbat:)
Vi tog en sväng förbi jobbet och umgicks med kollegorna där, dom fick bebissnusa lite, ska dit i morgon för då har dom planeringsdag och alla är där även chifen:) . Det är så skönt att träffa folk, det börjar bli lite tråkigt här hemma att bara vara.
 På kvällen var det lite lättare att lägga Tristan, han fick amma lite längre och jag prövade att lägga honom först i sängen men det gick inte så bra så jag vaggade honom i famnen till radion i köket och då somnade han väldigt fort och sov till 03 tror jag, han har nästan sovit 5 timmar 2 nätter på rad, det är toppen:) men efter matningen där så är det svårt att få han att somna om. Jag får runt 4 timmars sömn och jag är så jäkla trött när han vaknar att jag knappt orkar amma, tyvärr så orkar jag inte sitta upp just nu och amma utan ligger ner, nackdelen är att jag har så ont i ryggen av hur man ligger då. Funderar på att kanske ge han flaska det målet på natten med antigen ersättning eller om jag kan pumpa ut tillräckligt med mjölk under dagen, jag tor ju tyvärr att jag inte får ut så mycket mjölk, kanske måste testa:) , det tar väldigt emot att ge honom flaska, vet inte varför jag känner så:( , jag vet att jag är inte en sämre mamma för det:)

I morse så gick vi upp vi åtta, då vaknade han, han har haft en orolig morgon med mycket vaggning i vagnen:/
Jag åt frukosten i vardagsrummet framför tv och Tristan babygymma och mannen låg och sov, han är inte riktigt kry. Efter frukost på med datan. Tristan tröttna sen på gymmet och fick sitta i knät framför datan, lite spännande är det för honom.
Jag kollade upp vad hans namn betyder och det var ju inte så jättepositivt, synd för det är ett sånt fint namn.
Det är 6 stycken i Vallentuna som heter Tristan, det borde bli sju med min. Jag har även hittat ett nytt namn, synd att jag inte hittade det före Tristan, namnet är Mimer, tillhör den nordiska mytologin och är en jätte som skyddade vishetens källa, han kallades även för hoddmimer, hodd betyder skatt. Kanske ska det som andra namn eller, hihi :), hm..man vet aldrig:)

Undra vad man ska hitta på idag, typ inget, man har inga pengar att spendera heller så det blir en promenad, boring:/

Nästa vecka kommer pengar, jippi:):)



See you♥♥

Åkturerna i bilen blir bättre och bättre:):) , från ifredags när vi var på väg till krägga:)

I krägga och han är inte på sitt bästa humör, han var så söt i sin mössa och munkjacka, var bara tvungen att ta ett kort:)

ute på promenad i bärsele:)


undra sa flundra

  2011-08-16 / 09:22:13 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

Hm....undrar lite över sovrutiner, lilla livet har ju så svårt att komma till ro mellan 19 och 21, har man tur så sover han 10 minuter, efter sista kvällmålet vid 21 så är han så jäkla trött så han har svårt att somna, är det vanligt, nån som vet.
Hans sovrutin förr var ju att man fick stå och dansa i köket och det är alldeles för jobbig rutin, han blir ju tyngre och tyngre, sen börja vi att lägga honom i vagnen och sen bära in honom i sin säng, funka bra men en kväll va han så otröstlig och bara skrek och då gick mannen och hämtade hans speldosa och han blev tyst, så då började jag med att sätta på speldosan i sängen och klappade honom i rumpan och det funkade skitbra men inte längre, vad fan ska man göra, jag ska fråga bvc idag. Man kanske få gå tillbaka till vagnen men helst av allt vill jag ju att han sover i sin säng, vi funderar också på om han är mörkrädd eller är han för liten, hm...många frågor och onga svar:(



See you♥♥


det är tur....

  2011-08-15 / 09:25:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

....att bebisar blir större:)
Dessa nätter är lite jobbiga, med speldosan gick det bra några dagar. Prövade i går kväll att lägga honom tidigare i sängen men han somnade inte tidigare för det, jag fick sitta med honom längre, så det vill jag inte göra igen, inte just nu när han är så liten iallafall. Nu har han lekt i babygymmet och trött, alltid samma rutin på morgonen och det känns skönt, lite rutiner iallafall:) , nu står pappan och larvar sig över skötbordet:):)

See you♥♥


vet nån..

  2011-08-14 / 11:01:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...vad detta är för larv????

Den är såå fin:)


See you♥♥


besök

  2011-08-13 / 12:48:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag kommer min mamma, maggan, kanske peppe och Astro hit, alltid trevligt med besök:)
Ser framemot att träffa mamma vilket inte är så ofta, suck men jag får vara glad för dom gångerna vi träffas.
Väntar och väntar:)



See you♥♥


igår

  2011-08-13 / 09:53:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I går var vi i Krägga på kräftskiva, det var jättetrevligt:) . Tyvärr så har ju Tristan sina skriktimmar mellan 19- ca 21 till och från, han är väldigt svårsövd, jag vaggade honom, Maria vaggade och han slutade till och från, pappa vaggade sen sövdes han av Tina i sin vagn närmare halv tio, äntligen:)
Det är lite nackdelen när man åker bort, man får ingen ro att umgås när han är så men det blir bättre ju äldre han blir:):) , han är annars en underbar och glad liten pojke, som hans storebror var, han var också alltid glad:)
Han somnade runt 21.30, vid 23.30 så åkte vi hem, jag lyfte över honom från vagnen till banrstolen och trodde att han skulle vakna men inte det inte, skönt, han vaknde till liv när jag skulle lägga honom i sin säng men det gjorde ingenting, han fick en ny blöja och mat och somnade runt 01.00 och sov till 03.45, yes!!! Gav mat igen och försökte söva om honom, han sov typ en kvart, sen blir att ligga vid tutten i mammas säng och så har han ont i magen på morgonen, i morse skrek han så ont skrik, har inte hört det förrut, prövade med mat igen, han åt men hade svårt att sova så vid 8.30 gick vi upp. Han blev lagd under babygymmet som jag brukar göra varje morgon som man får äta frukost i lugn och ro och han gillar att ligga där och gymma:). Vid kvart över nio börja han tröttna, la han i vagnen och han somna på två röda, hihi, skönt. Han har sovit en halv timme nu:), min sötnos:)
Jag dricker kaffe och äter kokt ägg och en macka, mums:)






See you♥♥


fredag

  2011-08-12 / 14:32:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag är det fredag och det är kräftskiva hos Maria i Krägga:) , det ska bli kul att ses, det var ett tag sedan nu:(

I går var vi på bvc och vägde och mätte, han väger 4420 gram nu och 55,5 lång. Jag tycker han har vuxit så fort medans andra tycker att han är så liten:)
Han älskar när man pratar med honom och han skrattar jättemycket:) och det kommer nya ljud hela tiden från honom:). Tiden går så jäkla fort:( , samtidigt som man längtar till både sitt och krypstadiet eller rättaresagt allt som har med hans utveckling att göra:). Just nu ligger han på en filt på golvet och leker med babygymmet:)♥.

Nu ska jag ta en kaffe och en bulle:)




See you♥♥


Blivande gudmor med sin "lilleman" och mitt lilla liv :)


polarn och pyret

  2011-08-10 / 23:15:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Tristan fick en p.o.p mössa från Åsa som jag tog med till vätö och när jag prövade den så var det ganska stor men ack så söt han blev i den och han var sååå nöjd:)


Han älskar att skratta :)


håll posen :) , klick :)


Ute:) , han hittade min tumme, mums:)

Mamma vill också vara med:) , hoppas vart tog ögat vägen :)

Mm ,vilken god tumme:)

:-)

Han öppnar båda sina händer för första gången :) i söndags :)


:)




See you♥♥


vilken slarvmajja

  2011-08-10 / 23:04:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Ojojoj, vad längesedan jag skrev, har inte varit hemma sen i fredags, kom hem igår. Vi åkte i fredags till vätö, sista helgen på cupen, vi kom på tredje plats, bra jobbat vätö. Sen på söndag eftermiddag drog vi vidare till Åsa på väddö, vilket underbart landställe dom har, så gulligt och mysigt:)
Vi kom hem i går eftermiddag.
På kvällen var tyvärr Tristan hysterisk, han blir så när man varit bland mycket folk men han somna tillslut i sin säng:) men speldosan, nappen och snuttefilten. Har precis prövat samma rutin i kväll och än så länge så funkar det:)

I kväll har vi varit på ett årskalas och vi fick även med oss Tristans storebror Niklas, jätteskoj tycker jag, han är ju min lilla pluttis trost att han är nitton år, hihi.

I morgon blir det bvc besök och sen en sväng förbi jobbet, ska bli kul att se sina kollegor igen, jag kan ju inte hålla mig borta från jobbet:)
Håller just nu på att föra över bilder från mobilen och hit.


sover gott i regnvädret på väg hem från täby centrum:)

Kunde inte låta bli att köpa idag :) , tyvärr så fanns det inte i storlek 56 så det fick bli en 62 men han är snart där så det gör inget :)

Storebror och lillebror, hihi



See you♥♥


jobbigt...

  2011-08-04 / 13:02:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I går var kvällen jättejobbig, Tristan hade jätteont i magen, så ont har han inte haft förrut. Han ville bara ligga vid bröstet, hm, skitjobbigt men jag fick han tillslut att somna mellan halv elva o elva på kvällen. Tog själv en dusch för att kolla bölden och tvätta rent. Jag kom nog inte i säng förns vid tolv tiden, alldeles försent för min del och jag trodde att Tristan skulle vakna där melan halv ett o ett men jag tror han vakna tjugo över två eller kan det ha varit tjugo över tre, hm....kommer inte ihåg men sen blev det inte mycket sova av. Jag var så trött och irriterad så tillslut la jag Tristan i vagnen och jag blev sur på mannen och gick och la mig i soffan, kommer inte i håg hur länge Tristan sov då men det blev matning i soffan och sen somna han om på min mage, han vakna till liv vid kvart i åtta och då gick vi in i sängen och la oss, mycket skönare att ligga där och amma, sen blev det frukost för mig och Tristan satt i babysittern och prata med sin egen spegelbild, det händer så mycket med han just nu, hihi. Vid tio tiden åkte vi till bvc, han väger 4160 nu och har vuxit en halv cm till 54,5, hihi.
Nu äter jag lunch och han sover i vagnen. Jag måste passa på nu att göra rent hos stackars fiskarna.




En månad och en dag gammal:)


See you♥♥


inget besök

  2011-08-03 / 20:32:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det blir inget besök till ultragyn och läkare. Bölden har ju spruckigt. Läkaren från gynakuten ringde här förut för att läkaren på ultragyn ville det för att prata med mig om bölden. Måste avbryta, har en son med magknip tor jag.

vad händer...

  2011-08-03 / 09:54:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

.....idag?
Jo, idag ska jag till ultragyn och kolla bröstet. Har tyvärr inte fått sova så många timmar som jag brukar få, lilla livet sov bara 2 timmar och jag fick sova en timme, och sen har man sovit ovaggad, 10 min hit och 10 dit :(
När vi äntligen somnat för hundrade gången känns det som så ringer min mobil, skit också och då var det från ultragyn. Jag ska vara där 14.30 idag. Hoppas att det inte är stopp i mjölkgångarna och att jag får antibiotika mot bölden:) . Jag ska nog inte göra så mycket idag, ska nog ta det lugnt:)
Nu ska jag göra lite nytta, typ läsa vi föräldrar, hihi



See you♥♥


säger....

  2011-08-02 / 22:44:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

.....god natt nu. Jag hoppas lilla livet har somnat för i kväll:) så jag kan ta en dusch och ta två alvedon och nanna kudden sen. Har lite ont i bröstet nu:(

Sov så gott:)




See you♥♥


nyheter!!!

  2011-08-02 / 18:31:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Nu har bölden spruckit och det rinner ut var, toppen tycker jag. Jag tror nämligen att det är ett lite hårstrå som ställt till detta, det har vuxit inåt, hm.....det blir att inte noppa hårstrån på bröstet, hihi:)
Jag ringde danderyd tidigare idag för att höra vad jag ska göra nu när den spruckit. Jag blev kopplad till vårdguiden tror jag där en barnmoska tog emot mitt samtal, jag berättade att jag varit på gynakuten igår för bröstet och vill veta hur jag ska göra. Hon ringde upp gynakuten och remissen till ultraljud kommer vara kvar och dom kommer ringa mig, det kan vara så att jag måste få antibiotika eller att dom måste dränera bröstet. Jag började med att lägga kompress indrägnt i alsolsprit med då får jag inte amma med det bröstet så jag tog bort det och har bara torra kompresser på och det funkar lika bra sa barnmoskan. Nu äntligen har Tristan också fått ro, jag gick ut en snabb prommis så att han skulle kunna slappna av och sova, han har nog sovit en timme nu, han har det skönt på balkongen. Nej jag ska återgå till mina sysslor.




See you♥♥


få se...

  2011-08-02 / 14:34:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

....om jag orkar..... Jag tog ju lite bilder från skärgårdscupen men det blev från bara två matcher tror pga att jag passade andra barn men men, lite bilder kommer nog så småning om.
Helgen var så där. Vi åkte ju till vätö på torsdagkvällen, mannen åkte direkt till cupmötet när vi kom ut, vi var ganska mycket sena men det märks att vi har en lite så just nu styr vårat liv, hihi
På fredagen var det förberedelse inför cupen, sätta upp partytält m.m
Det blev en ganska jobbig fredag, med mycket stoj hemma, jag och "svärmor" var kvar hemma med barnen, det var lite påfrestande men det gick men både jag och "svärmor" var riktigt trötta sen på kvällen. Tristan sov ganska bra där:)

Lördagen var väldigt lång, vi åkte ner till strax innan åtta på morgonen, jag och Tristan var vakna och hade liten pratstund i sängen som vi brukar ha nu varje morgon, den stunden är såååå underbar:):), i like♥♥ så vi bestämde oss för att åka med mannen, då fick vi också åka bil.
Tristan gjorde inte så mycket väsen av sig, bara vid hungertiderna. Vi komhem vid halv sex på kvällen, jag kände dess värre av mitt onda bröst. När vi ätit middag väldigt sent så blev det väldigt rörigt, barnen var jättetrötta, det hade varit en långdag för dom, i och med att det blev rörigt och livligt fick Tristan nog, han böjade skrika hjärtskärande, han fick nog och det var jättesvårt att få han lugn igen, det knappt så att det gick med tutten, till slut så somna han tryggt och jag hade så jävla ont i tutten den dagen, jag mådde så dåligt på kvällen. Jag var tvungen att ta två alvedon och nannade kudden och då bestämde jag mig för att inte vara med på cupen, det var så påfrestande med en liten bäbis och en "storbäbis" att ta hand om.
När jag vakna på söndagmorgon så mådde jag mycket bättre och bestämde mig för att följa med iallafall men vi var inte vid cupen förns vid tio tiden, då började våran första match:) , det blev även den dagen väldigt lång men jag mådde bättre. Vi kom hem till "svärmor" sen för att äta middag och för att åka hem till v-tuna, skönt att komma hem:):)
Kommer inte i håg hur söndag kvällen.

I går morse så åkte jag och Tristan till husläkaren för att kolla mitt bröst som är så dåligt:)
Jag fick nr 20 på deras lättakut, suck, fick vänta över en timme:/
Fick remiss till gynakuten på danderyd, även där var det väntetid, jag fick vänta i 6 1/2 timme, sista timme var jobbig för då var Tristan inne på sin skrik tid annars så var det ok att vara där:)
Det var folk som väntat längre än mig. Fick träffa läkaren till slut men det blev inte den läkaren så förlöste Tristan, han var det första jag såg när jag kom in på gynakuten, visste inte att han jobbade där, det var kul att se honom men jag var för blyg för att prata med honom:(
Läkaren kollade med ultraljud om mjälkgångarna var täppta och jag tror att dom inte var det, men gud va ont det gjorde när hon drog ultraljudsgrejen över bröstet men mest på bölden........det går inte att beskriva smärtan men fy faan vad ont det gjorde, fick även han Tristan i knät för han var skrikig sån tur så tänkte jag på att jag hade honom i knät annars så hade jag nog kramat honom väldig hårt eftersom det gjorde så fruktansvärt ont. Läkaren skulle skicka remiss till en annan avd som har bättre ultraljud.
Jag väntar fortfarande hemma på att den avd ska höra av sig.
Hoppas dom ringer idag. Jag får vänta och se.



See you♥♥


Lovis och Hedvig i lekar tagen.

farmor o lovis

hedvig

pappa o Tristan


funderar

  2011-08-02 / 02:48:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
funderar på hur denna dag, vecka, timmar, sekunder kommer lösa sig. Har inga pengar o en böld på bröstet, suck. Trött i både kropp o själ. Hur löser jag detta?

suck

  2011-08-01 / 22:42:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Mår inge bra just nu......... :(