plutt

  2012-02-29 / 22:18:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Denna leksak är en favorit om vi hittar den i någon affär :)


See you♥♥


vad händer i dag?

  2012-02-29 / 09:19:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jo idag blir det kul. I dag ska vi luncha hemma hos Molly med hennes mamma och irma o Felix och deras mammor. I vanliga fall är det ju babysim på onsdag men nu är det sportlov så då är det uppehåll. Fick ett sms igår från Mollys mamma Malin, lite kul för man lär sig barnens mammors namn sist, hade glömt bort att hon hette Malin. Det ska bli jättetrevligt, vi fyra har även sökt till steg 3 i babysim som börjar den 21 mars och vi hoppas att vi kommer i samma grupp:) .
 
Är ganska så irriterad idag också, fick gå upp vid sju och roa plutten, då hade han varit vaken sen sextiden och då vägrade jag gå upp, jag satte han i sin säng med lite leksaker, det gick en microstund. Det som är riktigt uppretande är att mannen ligger kvar, jag har fått en sovmorgon på 8 månader, är det rättvist eller? Typ NOT!!!! Sen skiter jag i om han jobbar eller inte, jag kommer få gå upp sen trots att jag jobbar. Dumma ursäkter:/
Nej, nu sover plutten och jag väntar på att få ställa mig i duschen och duscha av mig allt negativt och förhoppningsvis kommer ur duschen positivare:)



See you♥♥

 


måndag

  2012-02-27 / 22:33:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Så var det början på en ny vecka. Måndagen är snart slut och det är början på en ny dag med nya utmaningar. I dag började dagen tidigt, vi gick upp redan vid halv åtta:( . Vi åt frukost, klädde på oss, borsta tänderna och tog bussen till arninge, där är det utförsäljning på burkmat och gröt, nestle har gjort nya förpackningar så dom "gamla" säljs för 24.90, tio kronor billigare, helt ok för min del sen har dom burkmat för 6.90 st, just nu är det mest efterrätten jordgubb och mycket 12 månders mat, hittade några åtta måndersmat och bunkra upp på jordgubb. Handlade även annan mat av nestle för det är 20% rabatt på deras burkmat/efterrätt, så jag bunkra där också:) , har gjort klipp i dag, tycker jag. Missade gjorde jag med pampers blöjor, där är 87 kronor paketet men på coop forum så har dom bestämt sig för att ha kravet att du måste handla för 300 kronor så får du köpa pampers. Jag var där förra måndagen och då fick jag rabatten trots att jag inte handlat för 300 kronor, jag kände mig blåst på den rabatten när det´intw gjordes avdrag, skit också, så jag ringde coops kundtjänst för att bara höra om hur det ligger till med rabatten och det stämmer att rabatten finns men att butiken för välja hur rabatten ska dras och forum har då valt det sättet och det får dom göra. Tjejen jag prata med undrade om jag ville prata med butikschefen där och jag sa nej för jag ville bara veta vad som gäller, så jag talade om för henne i trevlig ton att jag kommer handla på coop extra i framtiden för där har dom inga krav, men hon förklarade att forum har så för att företag kommer och köper så stora partier så medlemmarna för inget, just därför så har dom så men men, skit samma. Det sura är att jag såg nu i kväll att jag tagit fel strl på blöjorna, jag har tagit nr 4+ och plutten ska ha vanlig 4:a, har lagt upp bilden på FB för att se om jag kan byta eller få paketet sålt:)
När vi kom hem blev det försenad lunch för både mig och Tristan, efter den så somnade han i vagnen på balkongen sen bar det i väg mot öppna förskolan men Linn och Ruben, han är ju såååå himla go, lilla Ruben, riktigt litet charmtroll:) . Det blev promenad dit och hem. Sen blev det middag, amning, gröt och sova:)
Nu ska jag själv ta en macka och sen sova för i morgon är 8 månders kontroll:)



See you♥♥




i går

  2012-02-26 / 09:12:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Vi började med att gå upp vid åtta tiden för att äta frukost och varje morgon gör plutten samma sak...bajsar, nu tycker ni säkert att det var ju inte speciellt intressant men det är själva grejen hur han talar om det för mig, hihi, innan jag förstod det så var han bara "jobbig" tyckte jag. Oftast så hinner han äta sin gröt innan han börjar, han sträcker ut armarna som om han skulle flyga och tar i så han blir röd i ansiktet och lyssnar jag inte så tar han i ännu mera och låter, när jag frågar honom vad han vill och låter han nå min arm så drar han i tröja och det betyder att han vill ur barnstolen. Han är väldigt duktig på att "tala om" när han vill nåt, vilket är bra. Han är så duktig min lilla plutt.
När han fått komma ner på golvet så är han nöjd och när han har bajsat färdigt så kommer han och klänger på mig:)
Just nu är han jättegrinig för det är dags att sova en stund.


see you♥♥


lördag...

  2012-02-25 / 10:54:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

... och jag är solo till i morgon, mannen är på väg till herrmiddag, hela sängen för mig själv fram till 2,3 i natt sen får nog den lilla mannen sova bredvid mamma. Hur kommer dagen se ut idag..hm...just nu sover både plutten och pluttis och jag har plockat o plockat o sopat, fy vad mycket grus det kommer in i hallen nu när snö börjar smälta och all grus kommer fram, vagnen drar in massor:/ , kanske måste köpa nya hjulskydd, dom jag köpte sist läcker, då har blivit väl använda:), ja ja om vi återgår till hur dagen blir idag så vet jag faktiskt inte det blir säkert en promenad i eftermiddag och ett besök på Ica. Nu ska jag återgå till allt plockande, hatar när det är rörigt;)




See you♥♥


fejkolle:)


hm....kanske

  2012-02-23 / 22:24:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...man ska gå och lägga sig, la mig jättesent i går. Jag är så trött, min lilla son kör slut med mig på dagarna, när han sover är det ganska ljuvligt, lugnt och skönt och jag hinner andas. Han har blivit sååå stor på bara några dagar, ju mera han lär sig ju fortare går det, hihi. Han är så duktig, det nya är nu att han kan sätta sig ner från stående :)
Undra hur han kommer vara den dagen han lär sig gå, hahahaha. Nej nu måste jag faktiskt gå och lägga mig, han har inte vaknat än:)
Syns i morgon hoppas jag:)


See you♥♥



denna dag är inte slut än :)

  2012-02-23 / 14:21:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Denna dag började med tidig frukost eftersom det var babycafe, jag har nog aldrig känt så här när det gäller att ha ett socialtnätverk, jag skulle må jättedåligt om jag inte fick min babycafe dag, är så beroende av denna dag, den är trevlig trots att tiden går alldeles för fort.
När jag fick veta att det fanns en öppen förskola i mitt område så blev jag glad, det var lite jobbigt dom första gångerna eftersom jag kan tycka det är jobbigt med nya människor men det lossnade ganska fort eftersom man hade ett gemensamt ämne att prata om, våra bebisar, bajs, mat, sovrutiner m.m, hihi.
Det är jättebra för plutten också att vara med andra barn och förhoppningsvis bli mera social än jag är, som sin storebror kanske, han är väldigt social:) .
Plutten brukar ta en powernap på mattan på golvet efter sångsamlingen, han brukar i vanliga fall sova vid den tiden men powernapen passar jättebra för då orkar han med lunchen när vi kommer hem och sover sen efteråt, toppen.
I morgon ska vi vara hemma hos Idas mamma Lilian, Ida är där med sina barn, det ska bli trevligt, vi träffa ju inte så ofta. Nu blir det soffan en stund till innan vildjuret vaknar:)



See you♥♥


Detta var lääängesen :)

Min lilla plutt :)

dagens dag

  2012-02-22 / 23:47:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Vi började morgonen med att gå upp vid åtta tiden för att äta frukost och sedan bege oss mot babysim. När vi kom utanför porten så är det glashalt och hela vägen ner till bussen. På vägen ner till bussen upptäcker jag att klockan är väldigt mycket så jag måste börja springa lite i detta hala väder. Jag hann som tur var och vi står och väntar och väntar men bussen kommer inte, vi stod och väntade till 10 över tio och sen gav jag upp och började gå hemåt. Vi hade kanske hunnit vara i bassängen i 15-20 minuter om bussen hade dykt upp men jag kände att det inte var värt stressen, det är ganska stressigt trots att man kommer dit i tid så jag kände att det får vara idag. Tidigare på morgonen fick vi en förfrågan om att följa med till ÖF av Linn och Ruben och den frågan nappade jag på när vi var på väg hem. Så vi gick hem för att packa ner lite lunch och jag hade ju baddräkten på mig under kläderna så jag kände att jag måste nog sätta på något annat under:) , sen tog vi bussen ner till ÖF. Det var ganska mycket folk där, jag tror vi var där till ett sen gick vi vidare och fikade, så dagen blev bra trots allt :) . Har avslutat kvällen med att lägga upp mera kläder på fb och hoppas att jag får lite mera sålt, behöver pengarna, alltid trevligt med pengar :)
Klockan är jättemycket nu och jag är skittrött, så jag säger god natt och jag lovar att det blir minst ett inlägg i morgon:)


See you♥♥




veckan som gått

  2012-02-18 / 13:02:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Började veckan med att besöka babycafe som är på eftermiddagen i Mathiasgården, tiden är så bra, 14-16, passar oss alldeles utmärkt.
På tisdagen promenerad vi ner till jobbet och va där hela dagen, jättekul:)
Ondag, det berömda babysimmet och jag skulle åkt till tandis också men kände att nej, inte en dag som denna för vi göra oftast ingenting efter babysimmet, Tristan kan sova i flera timmar efteråt:)
Torsdagen så skulle vi på 8 månderskontroll men han blev så snorig o hostig och pga alla små små bebisar så får man inte komma dit men jag gick till öppna förskolan trots det, det brukar inte vara så små där och dom flesta har syskon som kommer dit och drar hem massor bakterier från förskolan, hade lite dåligt samvete att jag gick dit men det visa sig att fler vad lite hostig och snorig och man kommer ju inte undan baciller.
I går fredag var vi ute och gungade lite innan vi tog tåget ner till Rebecca som hade födelsedagsmiddag och det var såååå gott:), vi var hemma vid halv elva och plutte somna halv tolv och sov till halv fyra el halv fem, fick tutte och somnade om till sju, halv åtta:)
Nu är det lördag och vi ska gå ut:)



See you♥♥


hej hopp...

  2012-02-18 / 10:41:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

....gummi snopp, hihi


snart

  2012-02-15 / 18:00:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
strax är det middag, korvgryta, mumsigt:)

en hel vecka sedan...

  2012-02-15 / 17:07:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

..inte acceptabelt :)
I dag är det onsdag och det har varit babysim, lite för mycket kallsupar blev det idag men det ska ju bli bättre så man får härda ut, stackars barn:)
Tur att han gillar vatten:)

Hm...vad ska jag skriva. Jag kan ju skriva att jag kommer vara längre föräldraledig än till första april, är sååå glad för det, ska ringa chefen i morgon för jag blir nog hemma över sommarn också men bara kanske. Det skulle ju vara skönt och kul att få vara hemma under sommarn när plutten är så pass stor så man kan åka och bada, men vi får se, vi ska prata om det i kväll för min chef vill att jag ska höra av mig så min vikarie vet:)

Nu ska jag ner i tvättstugan sen ska jag börja med maten, idag ska plutten få korvgryta, få se om han tycker det är gott:)


See you♥♥






torsdag

  2012-02-09 / 14:07:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Så var det torsdag igen och veckan går mot sitt slut. Så hur har denna vecka sett ut, jo, i måndags var vi på babycafe vid kyrkan på eftermiddagen, tisdag-föräldrar grupp, igår onsdag-babysim och det var riktigt roligt för plutten dök många gånger men sen blev han lite ledsen för han var hungrig och trött, måste nog amma honom strax innan eller nåt, idag torsdag så har vi varit på babycafe på morgonen, det är en jättedum tid egentligen för det är hans sovtid och jag vill inte att han ska missa sångstunden och han blir så jättetrött där, han somnade strax efter elva och sover än, han kommer vara vrålhungrig när han vaknar, stackarn, kanske ska väcka honom. Det kanske blir en promenad senare på eftermiddagen, jag mår inte¨så bra känner jag. I går eftermiddag fick jag sån huvudvärk så jag trodde att huvudet skulle gå sönder, det försvann under natten men kom tillbaka i morse fast inte lika illa, jag försöker pimpla vatten i massor, jag har nog ganska mycket vätskebrist, tyvärr, hoppas jag mår bättre i kväll, jag ska nog gå och lägga mig tidigt, jag behöver sömn. Nej nu måste jag ner i tvättstugan.



See you♥♥


jippi!!!

  2012-02-06 / 23:08:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag ska vara hemma längre, jippi, fattig blir man men jag får vara hemma, jippi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

See you♥♥


summering av dagen

  2012-02-06 / 22:26:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Dagen har flytit på bra, Tristan har både ätit bra och sovit bra idag. Vid ett tiden började vi promenera till babycafet i centrum och det blåste riktigt kallt nere vid sjön. När vi kom fram väckte jag plutten så att han skulle hinna leka och vara med på sångsamlingen. Han har både krypt och rest sig flera gånger idag, han rester sig upp tills han står på knä, han försöker överallt, hjälp känner jag, kan han inte vänta lite;) . Vi träffade Linn och Ruben där. Ruben har blivit så stor,han är en liten pojke nu, våra bebisar är inte bebisar längre:( , på gott och "ont", hihi.Han är ju också sååå otroligt söt och hans ögon kommer bli "farliga", många tjejer kommer falla, hihi ;)
Jag kom nog hem vid halv sex tiden och började göra ordning Tristans mat som gjordes i går, jag mixade till lagom bitar, han åt jättebra fast inte lika mycket själv som han gjorde första gången men det kommer, det kommer. Sen blev det bus med mamma på täcket i vardagsrummet, sen blev det gröt och tutte och sömn, än så länge har han bara vaknat till två gånger men varit lätt att söva om med speldosan och lite klapp i rumpan:) . Det är riktigt läskigt vad fort det går nu, det är så stor skillnad från dag till dag:), nu kryper han och det går fortare och fortare för varje gång, åhhhh, jag blir helt salig när jag tänker på att denna parvel är min, mina två barn är det bästa som hänt mig:) .

Jag och Niklas i stavsnäs 93


Jag och Tristan, vallentuna 2011


See you♥♥ 


hoppsan

  2012-02-06 / 12:54:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Glömde visst att komma tillbaka, plutten har hunnit sova och äta och vi ska promenera till ett annat babycafe nu så vi syns senare:)


See you♥♥


en ny vecka

  2012-02-06 / 09:34:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Just nu när jag ska börja skriva så har jag en liten som drar i mina byxor under bordet, dags för en sovstund, jag kommer tillbaka snart..........................

helgen är över

  2012-02-05 / 20:58:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Helgen börjar lida mot sitt slut. Dagen idag har varit så där, morgonen började ju med att Tristan föll ner från våran säng och slog i pannan, stackars barn, han grät och jag grät, så nu blir det inte våran säng. I början var det en redig bulan som la sig så småningom, nu är han lite svagt blå men det kommer synas mera sen när det börjar skifta i regnbågens alla färger. I och med fallet så har han inte varit sig lik, första sovvilan fick han sova inne i sin säng för det var -15 ute och då sov han nästan en och en halv timme, fick äta lunch, makaroner och köttbullar, det gick så där, lite svår att tugga, hihi, senare fick han sova igen fast ute då var det inte lika kallt och jag tänkte att nu hinner jag plocka undan efter lunchen och sen lägga in bilder på kläder som jag vill sälja men jag hann att lägga upp några bilder på facebook för han vaknde efter en halv timme, tack för det, vila nummer tre, la han i vagnen inne som en halv timme så vid sex tiden när middagen var klar så var han jättetrött och jag hade gjort ordning kyckling och ris och morötter till honom så inte passade riktigt, tänkte att jag får lägga han en stund trots att klockan hunnit bli över sex, han var svår sövd så jag gjorde ordning en halv portion gröt och gjorde samma sovrutiner fast en timme tidigare och trodde i mitt stila sinne at han skulle somna, han somna vid tutten och vaknde av att jag la ner honom i sin säng, suck så lite över en timme har han skrikigt till och från, antagligen för att han var så övertrött eller hade ont nångonstans och förtillfället sover han:). Nu är jag så trött efter att lagat middag, matat barn, nattat barn;)
Funderar nästan på att gå och lägga mig men jag kanske ska föreslå att vi ska titta på film, få se vad som händer ocg föttet:)




See you♥♥


gick till slut....

  2012-02-05 / 10:02:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
...och la mig men klockan var nog närmare två i natt när jag gick och la mig. Jag har skrivit ett inlägg på en fondsida om frågat hur man kan gå till väga, jag hoppas på svar men vet inte hur eller om jag kommer få svar på något sätt. Jag kommer få magsår/katarr om jag inte redan har det....nej det har jag inte, katarr kanske. Önskade att jag hade pengar så att jag kunde hjälpa till men man är så jävla pank själv. Samtidigt som jag verkligen njuter av att vara föräldraledig så längtar jag efter lönen, fast jag ta ut fulla veckor så förlorar jag runt tre tusen i månden och det är mycket pengar:( och den 7 mars är mina dagar slut så jag har fått dagar av mannen för att kunna vara hemma till sista mars men jag hoppas ju på att det blir längre. Haft en paus för att byta blöja och lillplutten har fått sin första bula i pannan, han ramla från sängen, alltid lika hemsk, jag är helt skakis.



See you♥♥

försöker

  2012-02-05 / 01:35:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Klockan 01.00 natten till söndag. Jag sitter och googlar och försöker hitta en lösning åt en viktig person i mitt liv. Det går inte så bra, just nu. Är trött och väldigt orolig just nu, har man inga problem så skaffar man sig. Och dom problemen jag har är inget nytt så det reagerar man inte på längre, vad hemskt egentligen. Usch, jag mår så jäkla dåligt själv när denna personen mår dålig och livet är bara skit för den:/ . Det jobbigaste är att jag inte kan hjälpa till i det här läget, vet liksom inte vad jag ska göra och försöker jag komma med råd och peppa så blir det så jäkla fel, fast det är ju inget nytt det heller, vad jag än säger här hemma också så blir det fel, jag är så trött på att öppna min jävla käft för den verkar göra mera skada än nytta, jag fattar ingenting. Den lilla personen i mitt liv så får mig att må bra och le är lilla livet just nu, ja, jag vet att jag har en son till men han är jag arg på just nu:/ men det lägger sig snart.
Jag måste verkligen hitta en lösning, jag får söka vidare i morgon, jag skulle behöva gå och lägga mig:/
Fan också, ibland önskade jag att jag födds med en silversked i munnen..................nej inte riktig kanske men ekonomisk oberoende är aldrig fel eller att man vinner pengar men för att vinna pengar så måste du göra av med pengar, hm..............vilket skit. Önskade iblan att livet var lite lättare ibland, har jag någonsin haft en lätt period i mitt liv.................tänker tänker och åter tänker.......................................................nej, tror inte det faktiskt, det har nog ofta varit nåt, har det inte varit det ena så har det varit det andra.
Men som man säger........- Som man bäddar får man ligga. Hårt men sant:/








Här mamma kan du få smaka lite rispuffar:)



See you♥♥