Måndag, mormor dog 29/10-2001

  2009-11-30 / 20:52:37 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Jaha, då var det måndag igen. Jag kommer tyvärr inte skriva så mycket idag.
Jag har jobbat mellan 6.30-17.00 idag så jag är så jäkla trött. Har så ont i huvudet också :(. Ingen bra kväll med andra ord. Nu kommer en dikt som är skriven till minne av min underbara mormor.


MORMOR

Minnen
Ja, minnen finns det aldrig för mycket av.
När vi bakade, åkte skidor, gjorde snögubbar och firade jul,det är bara några av dom tusen och åter tusen minnerna som finns i mitt hjärta,goa härliga minnen.
Dina kramar,din ömhet och din vänliga röst.
Jag fick ha dig både som lite och stor.

Du var en snäll,glad och godhjärtad människa.
Som en blixt från skyn togs du bort, bort från jordelivet.
Din själ är där, där ingen rädsla,ingen smärta är.
Nu ditt liv är bort, men du lever i mitt hjärt.
Tio tusen röda rosor jag skänker dig,jag kommer aldrig att glöma dig.

helg

  2009-11-27 / 21:21:17 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
VILL BARA SKRIVA FREDAGSMYS. SÅ SKÖNT ATT FREDAGAR FINNS. I MORRON BÄR DET AV TILL LILLEBROR SOM FYLLER ÅR.

JAG ÅTERKOMMER MED MERA OM MIN SON OCH MIG SJÄLV PÅ SÖNDAG. TITTA GÄRNA IN HÄR LITE DÅ OCH DÅ.

PUSS O KRAM :)

RINKEBY 1994-1996

  2009-11-26 / 20:38:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag tror vi flyttade till Rinkeby decemder 1994.
Jag älskade våran trea på 80kvm,alldeles lagom för mig o pluttis.
Min mamma bodde ett hus längre bort och även min barndomsvän. Jag tror att rinkeby är ett utav våran bästa tid där vi mådde som bäst,psykiskt. Jag fick tyvärr besök av pluttis pappa ett natt,jag var ute med kompisar och ringde hem för att kolla pluttis som min mamma satt barnvakt åt,då var hans pappa redan där,det blev så jobbigt eftersom det tog lång tid för mig att komma "över" honom. Det sluta med att vi hade meningslös sex och det slutade med att jag blev gravid. Jag blev jätteglad eftersom jag velat ha ett syskon till pluttis. Men pappan blev inte lika glad utan han hotade mig med att han  skulle leja nån som sparka mig i magen osv.
Han förklara också att han skulle bara hämta pluttis på dagis och inte sitt andra barn,så jag bestämmde mig för att ta bort det för min,pluttis och det ofödda barnets skull. Önskade att jag varit starkare i det läget. Jag har ångrat mig i alla år men tyvärr får jag leva med det beslutet. Varje år runt oktober,november så räknar jag åren, den skulle varit runt 14 år nu.

Pappan var med mig till KS för aborten men sket sen i mig och mina tårar,kommer aldrig förlåta honom.

Det kändes tryggt att flytta till Rinkeby,har alltid känt mig trygg där och mått bra där. Det var första julen jag firade uten Niklas och det var jättejobbigt,julen blev inte så rolig utan honom.
Ingen jul har riktigt varit lyckad pga spriten.
Alkoholen har förstört mycket i min familj,min pappa drack. Nu räcker det för idag. Tack för mig:)  

MIN PAPPA(13/4-06)

  2009-11-25 / 22:07:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Missade samtal,ett meddelande.
Hej Monica ! Ring mig så fort du ser det här,puss och kram,mamma

Hjärnan slutar fungera några sekunder,sen ringer jag mamma,i mitt inre känner kaos.
Hjärtat börjar slå fort och hårt,kroppen skakar och händerna darrar när jag slår numret till den mörka sanningen,sekunderna känns som minuter.
Sanningen,pappa är DÖD,DÖD? Nej,inte pappa.

Mamma gråter,jag gråter.
En trygg famn fångar upp mig i denna mörka sanning.
Hjärnan jobbar,minnen svischar förbi. STOPP!! Jag måste tänka,allting går för fort,
måste pausa och återfå balansen. Pappa är borta,borta för alltid,fruktansvärt.
Jag saknar dig pappa,upptäckte det försent.Vila i frid,din frid är min frid.
                                 HEJ DÅ PAPPA!

MIN SON

  2009-11-24 / 21:09:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Regnet smattrar mot fönstret.
Det är mörkt och trist.
Jag sitter i min varma boning och känner mig trygg,trots att jag är trygg så känner jag mig ensam,så fruktansvärt ensam.
Jag hör min sons djupa andetag från rummet intill.
Han är det älskvärdaste jag har,men jag känner mig ändå så ensam,kanske för att det bästa jag har sover.Utan min son skulle allt vara grått och trist.
När han sover blir allt lungt o stilla och man får tid att tänka,tänk tiden blir ensamhet,därför känner jag mig ensam......

pluttis(då tid)

  2009-11-24 / 20:34:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Min son börjar närma sig ett år,han är sån glad o sprallig kille,gu va jag älska denna unge. Liten för sin ålder,mörka ögon och lite lockigt hår,tyvärr har jag ingen bild,men det kommer nog senare.

Han börja på dagis strax efter han fyllt ett år, det var en operation innan han börja på dagis,hans andra operation. Han verkligen älskade dagis,älskade sina fröknar,speciellt fredrik,tror jag att han hette. Om jag skulle få barn idag så skulle barnet få bli lite äldre innan den börja på dagis. Denna förskola han gick på var så duktiga och jag var så nöjd med dom pedagogerna.

När han var lite över två år så separerade jag och pappan,det var en väldigt jobbig och känslomässig resa,resan om att klara sig själv,bara vara jag och pluttis,herre gud , hur ska det gå? Hjälp!

Några månader efter separationen så flytta jag och pluttis från området där vi bodde och flytta till samma område som min mamma,vi trivdes så bra,jag är själv uppvuxen där,i rinkeby. Skriver lite om våran tid i rinkeby en annan dag,nog för idag, tack o hej<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 

1992

  2009-11-22 / 19:00:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det började vid 03.30 natten till måndagen den 27 april.
jag var uppe för att kissa,jag gick på toa och gick och la mig igen. När jag lagt mig så blev det blött i trosa,jag väckte min pojkvän för att jag blev orolig för vad som hade hänt. Han fick ringa sjukhuset för att fråga vad vi skulle göra. Jag,en liten nittonårig flicka som väntade sitt första barn. Han,också nitton och väntade sitt första barn. Sjuksköterskan sa att vi skulle vara inne på förlossningen vid halv 7 tiden, ont om pengar som vi hade så åkte vi kommunalt en bit sen hitta vi en taxi som kunde köra oss för dom pengarna vi hade.

FÖRLOSSNING- När vi kom in på förlossning så tillhörde jag igentligen ett annat sjukhus för jag stod fortfarande skriven hos min mamma o pappa. Men vi fick stannna som tur var:)
Sen var det dags för undersökning o lavemang,jag visste inte vad som skulle hända. Undersökningen var fruktansvärd,det gjorde jätteont det hon gjorde med livmodertappen,tror jag:(
Lavemangen var ok,jag rensa tarmen.

Vi var inne hela dagen och hela kvällen. Förlossningen stoppades upp pga att jag tog ryggmärgsbedövning som det kallades för då. Det gjorde fruktansvärt ont. Men det var det värt för efter det så hade jag inte ont längre. Tyvärr fick vi vara med om 3 skiftsbyten på personal,vilket var lite jobbigt,men när natt personalen gick på så började krystningen. Jag och pojkvännen slog vad om att knodden skulle föddas innan 24.00. Efter nästan 15 timmar så föddes denna underbara pojke. Jag hade känt på mig hela tiden att det skulle bli en pojke.När huvudet var ute så säger en av barnmorskan att-Hoppsan här har vi ett LKG barn,jag fatta ingenting. Barnmorskerna la knodden på min magen,jag lyften hans ben för att se om det var en snopp och det var det,jippi. I samma ögonblick så börja jag må jätteilla så dom får ta bort honom från min magen så jag kan kräkas,i samma veva så tar dom honom och går där ifrån för att träffa en läkare,jag fattar ingenting,hans pappa följer med.
När dom gått iväg så förklara den andra barnmorskan att knodden föddes med en missbildning,munnen har inte vuxit igen,kallas för läpp-käk och gomspalt.
Tillslut så kommer dom tillbaka med min lilla knodd,han såg väldigt annorlunda i ansiktet pga spalten men charmigare bebis fick man leta efter. 

Efter förlossning och allt fick vi fika innan vi kördes upp till BB. Jag kände att som mamma måste jag komma över tröskeln att han föddes med spalt,han fick så mycket pussar:) Han pappa däremot hade väldigt svårt att acceptera spalten.

Vi fick träffa LKG läkare som förklararde hur knodden ska kunna äta och om operationer.
Hade aldrig i min vildaste fantasin trott att det kan bli missbildningar som syns,bara hjärnmissbildningar.

Som tur är går LKG att operera,han gjorde första operation vid 6 månaders ålder,idag tror jag att man gör det tidigare. Han hade dubbelsidig LKG. Han blev SÅ fin,nog för att han var det innan men efter operationen blev han en helt annan unge:)

Han har sammalagt gjort 4 stycken stora operationer,sista operationen var när han var 12,tror jag men det väntas en till stor operation med han käke, jag tror det blir om 1-2 år.

Som liten har han varit så glatt och socialt barn men med mycket utbrott i slutet på dagis tiden in i början på skoltiden pga olika anledningar som är väldigt jobbigt att gå in på. I det läget fanns inte hans pappa kvar i vårat liv,vi separerade när knodden var liten. Vi bråkade enormt mycket,skit jobbigt:(. Nog för idag,det är jobbigt att riva i gammla sår.<3<3<3 

privat

  2009-11-20 / 19:46:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jaha,nu är det fredag,gu va skönt. I morron ska jag sova så skönt:)
Denna vecka har varit bättre än på länge. Inom kort ska jag börja skriva om från den dagen min underbara son föddes och o kampen vi har haft tillsammans. Jag måste fråga han först,risken finns att han säger nej för att vi har varit med i inlåst,så han tycker det är lite jobbigt.
Nu är det dags för idol. Puss o kram

Inlåst

  2009-11-17 / 22:51:32 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det har nu slutat lyckligt om man kan kalla det så. Vi ska försöka ca 6 månader till så får vi se vad som händer. Är faktiskt ganska nöjd med det och mår ganska bra trots allt.

Nåt roligt som jag kan berätta är att jag trättat inlåst mammorna och vi hade jättetrevligt, vi behövde ventilera med varandra, vi är ungefär i samma situation på gott och ont. Vi ska träffas igen snart:), förhoppningsvis så får vi några mentorer med oss:)
Jag är glad över att jag har trättat dessa mammor under inspelningen av inlåst,skönt att prata med folk som vet vad man pratar om och kan sätta sig in i det man säger.

Nu ska jag nanna kudden och drömma vackert. Är så tacksam för att jag har min underbara son i mitt liv och att det börjar gå åt rätt håll,han har inte haft det lätt.

Godnatt o sovgott alla underbara människor:) Mvh Monica från inlåst

privat

  2009-11-14 / 13:24:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
vilket jävla skit. Jag är så trött på att bli behandlad så ,nu drar jag.
Vet inte vart jag ska ta vägen men det ordnar sig säkert. Nu ska han få eftersom han vet inte nånting.Skriver mera sen.

privat

  2009-11-13 / 21:25:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hejsan,nu är det fredaaaaaag,gu va skönt!!!:)
Här sitter jag ensam med min data,den är min bästa vän för tillfälligt,kul,eller hur!




Sitter här ensam i mina tankar,vad vill jag,vad kommer att hända?
Musiken hör jag i bakrunden,det spelas gamla godingar,minnen.
Varför sitter jag här? Varför är jag här? Varför kan han inte älska mig?Varför finns jag?
Varför,varför,varför!!!!!!!






Det var allt för ikväll,puss o kram

inlåst

  2009-11-11 / 22:48:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
I morgon tror jag att det kommer handla lite om inlåst på bloggen,kanske inte just o programmet inlåst utan om känslor tankar m.m:)

privat

  2009-11-11 / 22:45:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Go kväll!!!
Morgon börja med yrsel o sug i magen,jobbigt.
Smsa kollegan o sa att jag blir lite sen,ville inte cykla,rädd för att ramla.
det blev bättre sen när jag vaknat till liv,kom 15 min senare.

Har varit extra ljudkänslig idag vet ej varför,fick börja med att skruva ner synthen som pluttarna satt o spela på,taskigt,vilken glädjedödare man är ibland eller kanske ofta......................................

Det har varit en lugn dag idag. Jag är så tacksam att jag har fått en kollega som jag trivs med,vi har lika mycket samma tankar som olika tankar.
Vi kan fräsa åt varandra, vi skrattar så tårar trillar tillsammans, vi gör verkligen underverk med våra pluttar,dom växer så det knakar i sin självkänsla.Jag trivs så bra just nu och hoppas min kollega,Assa också tycker samma lika,hihi:)

Det var allt för idag,Mvh Kicka

God natt alla underbara människor. Ge inte upp,det finns ett ljus där bort...........................................<3


privat

  2009-11-10 / 21:33:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jaha , då var det kväll:)
Har precis avslutat chatten med en god vän,vi har inte setts på några år:(
Har fått veta att hon har separerat från sin man och att det är jobbigt,jättetråkigt tycket jag:(

Jaha,min dag har varit ganska bra idag,jag trivs som fisken i vattnet på jobbet,synd att jag inte gör det hemma.
Tur att jag har mina pluttar på jobbet,dom ger mig så myket energi och vilja,idag är jag jätteglad att jag valt det yrket jag har idag<3 Vi hörs i morron:)









Jag blundar och känner hur jag faller,jag faller och faller och faller,djup djup ner
Det finns ingen som kan ta emot mig,det finns ingen botten,ingenting
Vad gör jag? Vad gör jag? Jag vill bryta mig loss,eller?
Har jag någosin blivit älskad? Jo,det har jag. Ska jag få leva mitt resterande liv oälskad?
Vad är fel?
 

EGOgirl

  2009-11-09 / 21:52:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

bild

  2009-11-09 / 21:47:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

privat

  2009-11-09 / 16:52:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Shit vad jobbigt det är att gråta:(
Fick ett mail av en vän där det bara står sanning.
Sanningen är hård. Mina tårar rinner,rinner o rinner.

Nu fick sonen se mig gråta också,fan.
Kan jag inte få lite kärlek?
Jag vill bara bli älskad ..........................

Just nu är det jobbigt gråt,sånt gråt som man bli matt i hela kroppen av.
Tar inte jag tag i detta så händer det kanske inget,vad ska jag göra?

Det kanske är så att jag fortfarande älska honom eller om det är ensamheten som kommer smygande:(?
Tänk om svaren fanns så man slapp ta reda på det.

Vilken jävla berg o dalbana:(
Skönt att få gråta...................................

Jag vill bara bli älskad<3


privat

  2009-11-08 / 13:32:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jaha,då var det söndag:( trist.
Nu har jag sovit på denna jävla soffa en vecka,dålig sömn o ont i ryggen resultetar det i :(
Skit,orkar inte skriva,kommer tillbaka sen på bättre humör.

inlåst

  2009-11-06 / 18:11:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jaha,då var detslut!
Har själv suttit bänkad framför tv med mycket känslor,tårarna har runnit ner för mina kinder.
Ni är GULD värda killar.

Jag är SÅ tacksam att min son har fått lära känna er "gamlingar" Tack för att ni finns. Ni har gjort ett STORT jobb med killarna.
Jag hoppas jag får träffa er igen. Ni brinner verkligen för det ni håller på med,MÄNNISKOR!!

Jag är SÅ stolt över min son som varit med och delat sina känslor med svenska folket, BRA gjort!!

Jag vill än engång tacka alla er underbara människor som följt dessa killars liv i ett "fängelse" under 12 dagar och det viktigaste är att ni TROR på dom.Tack så mycket!!:)

Jag har själv levt i ett nerv och känslorus i 6 veckors tid,pulsen har slagit i 190 på torsdagar.

Den 1 okt satt jag och väntade in första delen av inlåst,det var hemskt.
Inlåst hann knappt börja förns mina tårar rann,det var jättejobbigt.Del 4, OH,det var en pärs,det var niagrafallet hemma i soffan samtidigt som det var så känslomässigt jobbigt att träffa sonen i fängelse.

Jag vill tacka Ann-Britt Grunewald för att du HAR TRON för min son,tack för att du finns:)

Tack till tv4 för ett verkligt och spännande program:)

Tack för mig! Monica

inlåst

  2009-11-05 / 19:46:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Halloj!
I dag känns det lite sorgligt att det är sista delen på inlåst,
Det har varit kul,spännande,roligt,känslosamt och nyttigt att ha följt inlåst eftersom min son har varit med där. I kväll så muckar killarna. När Niklas kom hem så fick han en stor chokladmedalj och en bamsekram från mig o "pappa" , vad händer nu på torsdagkvällarna?

Jag kommer inte skriva mer om min son för han vill inte detta så jag håller mig till mig själv.
Det kommer skrivas om mina känslor,dagboksaktivt och även känslor via poesi, detta ska bli SÅ kul för mig så älskar att skriva.
Tack för mig<3


Mamma

  2009-11-04 / 19:11:55 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Hejsan!
I morron är det dags för sista delen av  programmet inlåst.
Varje torsdag under 6 veckor har jag suttit klistrad framför tv för att få ett hum om vad just min son tycker o tänker. Det har varit en riktigt bergodalbana med känslor.
Jag har gråtit varje del,det är SÅ intressant även att höra dom andra killarnas tankar o visioner.

Jag väntar med spänning inför i morron:) Tack för mig, kram

Välkommen till min nya blogg!

  2009-11-04 / 19:03:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER