idag är det onsdag

  2011-07-27 / 12:01:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Natten har varit toppen. Jag fick Tristan att sova vid 22.30 tiden i går med en dans i köket, hihi.
Jag la han i sin vagn och han sov så gott och jag fick en härlig dusch, gick själv och la mig 24 tiden, var lite orolig att han skulle vakna vid 00.30 men han sov ända till 02.30, jippi:):) . Han fick mat och somnade om vid halv fyra tiden i sin säng utan dans i köket men med vyssning i sängen och sov till, tror det var halv sex, jippi, sen var det bara tutte som gällde hela morgonen.
Vi gick upp vid halv åtta för att vi skulle vara på bvc klockan kvart över nio. Allt var bra och nu blir det träning en gång per dag att träna nackmusklerna och han älskar att stå och det får han göra om han vill, jag var tvungen att fråga för att han är så liten än men det han vill får han göra sa läkaren:):). Han ler och har ögonkontakt med sin mamma, ni skulle bara se hur han skiner upp när han ser sin mamma och han har ett underbart leende och han älskar att prata med sin mamma:).

Just nu sitter farmor med han i famnen och har haft det ett bra tag, så skönt, jag får egen tid och kan sitta här och skriva, nice :):)
Sen ska vi på födelsedagskalas.


Två tröttisar :)

En kille som skrattar och pratar..











Mamma Tristan dansar i köket och nu sover han gott :)

Träning i babygymmet :)





See you♥♥


lägger...

  2011-07-25 / 20:44:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

..ner för i kväll, han är lite kinkig i kväll så jag kommer inte hinna sitta här och skriva mera i kväll.



See you♥♥


bäst!!

  2011-07-25 / 14:11:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER



I love this song


See you♥♥


toppen natt efter....

  2011-07-25 / 12:14:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...en jobbig eftermiddag hemma. Lilla livet hängde sig fast i tuttarna i går, jättejobbigt. Men tillslut vid 22.30 tiden fick jag han att somna i vagnen med nappen, yes! Men jag räknade med att han bara skulle sova typ 10 minuter som han brukar göra, hm.... Vid 23 tiden så tog jag en snabb dusch, man luktar inte så där jättefräsch, sur mjölk, blä:) , när jag var färdig så sov han fortfarande, toppen. Jag gick och la mig vid 24 tiden tror jag och han sov. Han vaknade vid tjugo över eller närmare halv två i natt, yeeeeees:) , han fick mat och somna om vid tjugo över 2 och sov till nästan tjugo över 5 i morse men nackdelen är att han är lite strulig på morgonen då istället, vill gärna inte sov utan bara ligga vid tutten, tillslut fick mannen ta honom, han somna om och sov typ 10 minuter sen låg han vid tutten tills vi gick upp vid 9.30. Nu sover han för stunden i allafall och klockan är tio över tolv, nu blir det kanske soffan:)



See you♥♥


ingen värk

VÄRK!!!!

Härligt med lustgas, hihihi




Kommer sätta in flera bilder sen när min förlossnings historia blir uppdaterad :)


det bästa....

  2011-07-24 / 23:14:09 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

....som hänt är först att jag fick min son Niklas och det andra är min andra son Tristan, jag har velat haft ett syskon till Niklas sen han var 2 år, i 17 år har jag väntat och nu är syskonet här, en riktig sladdis, hihi. Trots min LYCKA och det menar jag så har jag det tufft. Jag kunde inte amma Niklas utan han fick ersättning så det här med amning är jättenytt för mig och jag lider av att inte kunna amma rätt för jag tror att Tristan blir både mättare och får mindre luft i magen av att ammas utan dessa hatande amningsnappar. Jag håller på att träna amning utan napparna på dagarna nu och det känns som om han mår så mycket bättre men nackdelen är att han suger fel och det är så frustrerande för mig och det gör tillslut ont, vet ej hur jag ska kunna "lära" honom något som jag inte själv kan:(

Idag så har jag haft en trevlig dag tillsammans med Emilia och Sandra, vi åt en lunch och sen fikade vi:)
I dag insåg jag att jag inte kan ha för bråttom när det gäller att ge honom mat utan jag måste ge honom färdigt innan jag kan åka eller gå någonstans, det märks att jag lär mig hela tiden:)
Vi vaknade vid elva tiden idag pga av  mycket ammande på morgonen så varken jag eller Tristan fick sova så mycket på morgonen. Vi skulle möta Emilia och Sandra klockan tolv i centrum, ojoj det blev bråttom så jag gav han en slurk bara strax innan tåget gick, not good för sen fick jag ju nästa sitta med honom vid bröstst hela tiden, några korta pauser fick jag. Jag valde just tolv tiden för att vi brukar gå upp melllan halv tio och tio på morgonen och vid den tiden är det oftas frukost eller amning och ska man mötas klockan elva som jag haft förrut så blir det tajt men till nästa gång så vet jag bättre:), kanske.
Jag har även fått haft han vid bröstet hemma också, jobbigt jobbigt men som kära Maria säger att det är en kort stund i livet så jag ska inte ge upp trots att jag skulle vilja värma ersättning och ge han flaska för att slippa allt det jobbiga men men........ nu är klockan elva på kvällen och han sover i sin vagn för tillfället, jag ska ta en snabbdusch innan han vaknar sen ska jag sova om allt går som det ska :)
God natt:)



See you♥♥


jaha

  2011-07-24 / 16:05:51 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Nej sorry, orkar inte skriva just nu:(

bilder

  2011-07-23 / 16:49:32 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Lite bilder på lilla livet:)

En stolt mormor för andra gången :)

En stolt farmor för femte gången:)

pappatid med Tristan ca 14 dagar gammal:)

Tristan har mammatid :)


See you♥♥


hoppsan!!

  2011-07-23 / 13:28:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Hoppsan, är det 2 dagar sedan jag skrek ett inlägg, det är visst ingen ordning på mig, hihi.

I går va en ganska jobbig dag, Tristan var orolig och jag tror det beror på magen och vädret igår, han blir väldigt törstig när det är varmt ute och är vädret som idag så sover han mycket, det blir en ganska stor obalans för både honom och mig, tyvärr. Han hade som svårast på kvällen igår så jag bestämnde mig för att gå ut med honom så mina stackars bröst skulle få vila en stund, jag håller på att öva Tristan att suga rätt utam amningsnapp och det är inte det lättaste så jag får ont i vårtorna, men vi ger inte upp:)
Tristan skrek hela promenaden som vara minst 20 minuter och jag körde terräng med vagnen men det hjälpte inte så det var bara att vända och gå hem, så stressande när han skriker:/
När vi kom hem plocka jag upp honom och vyssa honom då blev han tyst. När jag kände att brösten fått vila tillräckligt så fick han mat igen. Efter maten var det dags att sätta på musik i köket och dansa med honom på magen, han kommer till ro då och somnar, försökte lägga honom i sängen och han sov 5 minuter, åh nej, kände jag då. Tog upp honom och satt i min säng och vyssa om honom, gick inte så jättebra så på med musik igen och dansa, äntligen. Jjag ville inte lägga ner honom förtidigt så med honom på magen bärandes så bortsa jag tänderna m.m sen gick jag och la honom och det funka, YES!! Han somna 24.00 och vakna 04.20, så skönt, somnade om vid strax innan 6 och sov till 7 sen är det mammas säng som gäller, ligga vid tutten och sova, har redan nu på dagen sovit i två omgångar:):):)
Han verkar må bättre när det är mulet ute:). Medans han sov första omgången här så har jag kollat på Irene Huss 7, det har tydligen kommit nya filmer med henne, jag har förhandsbokat dom, det är som beck och wallander filmerna, dom är bra:)
Nu sover han andra omgången och jag äter lunch och skriver här. Vi kanske bli inne idag och bara softar:)
Vi syns kanske senare:)



See you♥♥


dagens...

  2011-07-21 / 12:12:29 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...outfit, present från ett barn på förskolan:)

Den är sååå söt:)


See you♥♥


torsdag:)

  2011-07-21 / 10:11:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Natten har varit som vanligt, jag har fått mina underbara tre timmar, nästan fyra:) . Han somna vid ett tiden i natt och vakna vid fyra i morse, fick mat och sov sen nästan en timme sen efter det så blir det inte så mycket sömn, lite här och lite där. I dag så regnar det och det känns skönt. Vi ska väl ta en promenad i regnet sen efter lunch, sen får han sova vidare på balkongen och då ska jag också sova. Bvc har sagt att jag måste försöka vila mera. Måste även börja pumpa tror jag för jag har så mycket spänningar i brösten, mjölken rinner till och det gör ganska ont:/


Just nu så sover mitt lilla liv och jag håller på att föra över bilder på honom:) , många blir det, hihi









See you♥♥


en vanlig dag, eller not

  2011-07-20 / 23:55:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
i dag blev det besök på bvc, Tristan väger lite över 3700gram o 52 lång:) . Fick besök av min lillebror o hans hund Astro, alltid kul att ses. Tristan har sovit bra idag men kvällen är sämre som vanligt:( , har börjat med minifomdroppar i dag, hoppas på att det blir bättre. Bvc sa att jag troligtvis har mjölkstockning, måste vila mer o dricka vatten o massera bröstet, suck. Ger upp för i dag, slut som människa. See you.

tove

  2011-07-20 / 17:05:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


stackars barn

  2011-07-19 / 23:07:04 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
vad kan man göra åt denna hysteri som Tristan har? Jag vet ej ännu vad hans skrik betyder, det borde inte vara hungerskrik om det inte är så att han inte blir mätt, kan jag har för lite mat i tuttarna. Måste prata med bvc i morgon, detta börjar tära på oss allihopa, vi är inte precis sams här hemma:( , i morgon ska jag köpa minifom droppar så få vi se om det är magen som krånglar. Ammar säker för hundrade gången känns det som. See you<3<3

ojojoj

  2011-07-19 / 16:16:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag ser att det är tre dagar sedan jag blogga. Jag har varit ute på Vätö från lördagen till igår, måndag:) , helt ok att vara där. Mannen mamma bor där och det är där skärgårdscupen är i år, det är Vätölaget som håller i cupen i år:) , jag skulle ha varit med och spelat men jag blev gravid och nu har vi en bebis, så i år får jag hoppa över det igen som jag fått göra dom senaste 4 åren pga av korsbandsskador och nu är det bebis. Jag får väl sikta in mig på cupen nästa år, eller hur!! Det säger jag varje år och så kan jag inte vara med:)

Vad har jag gjort idag? Tristan har hängt i tutten sen tidigt i morse, med korta pauser i mellan. Nu har vi varit på Ica och handlat läsk. När jag kom hem ställde jag vagnen på balkongen och han sover så gott där och jag själv sitter i solstolen och skriver.


From i natt blir det ändring på amningen, jag ska ev sitta i sängen el i soffan och amma. Jag tror att Tristan inte får i sig tillräckligt när vi ligger i sängen för att han somnar om ganska fort och sover väldigt kort tid för att han känner att han fortfarande är hungrig, även jaqg somnar om, jag somnar så fort jag känner att han suger tag och får i sig mat, så jag har ingen koll på hur mycket han får i sig:(
Så nu blir det ändring så får vi se om det blir bättre, jag hoppas det. Jag hade ingen aning om att det kunde vara så jobbigt att amma, sårig vårtor, knölar i bröstet, amningsnappar så ramlar av m.m

I morgon blir det besök på BVC, alltid lika spännande:)
Jag måste prata med dom om min knöl i bröstet jag har, jag är lite rädd:(
I morgon kommer även min lillebror på besök.

Nu ska jag plocka fram lax ur frysen:)



See you♥♥

Tristan 30 minuter gammal:)


försöker

  2011-07-15 / 22:38:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag försöker få lilla livet att inte äta så tätt för det verkar som om det ena bröstet inte producerar mjölk när det inte får chansen att rinna till på kväll så jag har fått roa en skrikande bebis i lite mer än en halv timme för att brösten ska få vila, jag kanske inte har tillräckligt med mjölk för att han ska bli mätt o jag vill verkligen inte börja m ersättning o flaska trots att jag är på väg att ge upp amning varje natt. See you<3<3

.............

  2011-07-15 / 19:32:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

jag är så trött:(:(
Har fått han att sova en stund men det blir säkert bara en powernap, han sover inte så mycket på kvällen och det är väldigt synd för det behöver han, men han kommer inte till ro:(
Nu ska jag äta lite mera mat:)




See you♥♥


Bergare

  2011-07-15 / 12:55:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Här är vi bergare, tyvärr fattas Niklas.



See you♥♥


Niklas, Tristan och morbror

  2011-07-15 / 12:51:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

En stolt morbror 1992 :)









En stolt morbror 2011:)





See you♥♥



begravning

  2011-07-15 / 12:13:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I går var jag på min farmors begravning, vi var bara 4 stycken. Jag hade tyvärr ingen kontakt med min farmor pga olika anledningar som jag ej vill gå in på. Men jag är glad att vi finns så hon ändå fick en hederlig begravning, hon kommer bli spridd i minneslunden på skogskyrkogården. Hon dog bara 6 timmar efter det att Tristan föddes. Kanske betyder det nåt:) .

Har varit till affären en snabbis för att handla blöjor, det är ingen annan som gör det här tyvärr:( , nu äter jag lunch och hör att ett litet liv börjar låta i vagnen:) , ska skynda mig att äta upp maten, sen blir det amma och en film tror jag, det kommer nog bli soffan hela dagen med Tristan :)


See you♥♥


lilla livet

  2011-07-13 / 16:26:41 / Allmänt / 1 KOMMENTARER




See you♥♥


present av Emilia:)

  2011-07-13 / 16:24:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jättefina byxor:)


Larven är ju sååå söt på byxbenet:)

sommarbody han fick av Emilia och Sandra



See you♥♥


presenter

  2011-07-13 / 16:21:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Lite presenter jag fick av Marie med familj

Cool kille, Leo har valt solglasögonen:)

Jättehärlig barbapapa:)


Två t-shirtar, jättfina

sommar body, jättefin :)




See you♥♥


myspys i morse

  2011-07-13 / 16:16:15 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Trötta gänget :)

See you♥♥


dags att....

  2011-07-12 / 15:43:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...skriva något kanske, hihi. Tyvärr så har jag verkligen inte orkat skriv eller rättare sagt haft tid har varit borta på förmiddagarna och sen är det amma på eftermiddagarna:( , fullt upp och jag har bara en liten bebis :)
Dags för lite bilderna snart, håller på att föra över dom.



See you♥♥


irritationen..

  2011-07-10 / 10:30:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...ligger och verkligen trycker här hemma, typiskt småbarnsfamilj eller? hihi. Jag är trött i stort sett hela tiden men det får jag väl ta men det känns som om man är den ensammaste i hela världen. Undra hur detta kommer sluta:/




See you♥♥


ligger lite efter...

  2011-07-09 / 12:55:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

... i bloggandet, sorry. Har inte haft nån lust att skriv. I går var på jobbet igen, det är kul att vara där, jag har ju inget socialt liv förtillfället. Känner mig lite ensam, så var det när jag fick Niklas också fast då var det värre. I går fick Tristan mera paket, Emilia hdae köpt ett par byxor med en jättesöt larv på, bild kommer. Tack så mycket. N u väntar jag på Marie med familj, ska bli kul att se dom igen, det går alldeles för lång tid mellan träffarna.


see you♥♥


vad har hänt idag?

  2011-07-06 / 16:46:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

I går kväll vara lika jobbig som dom andra kvällarna. Vid 23 tiden fick jag nog och gick och la mig själv med Tristan bredvid matautomaten, han fick äta utan amningnapp och det funkade ganska bra, när han väl fått tag så somna jag. Sen tror jag att han har blivit ammad varannan timme inatt. Vid nio tiden i morse gick vi upp och ammade ordentligt sen blev det en snabb amning strax innan vi skulle ta tåget ner till jobbet. Barnen är så fascinerade av Tristan. Jag fick äta lunch där sen bar det av till bvc och det visar sig att han väger nu 3300 gram och är 51 cm lång, jippi!! Efter besöket så gick vi tillbaka till jobbet en stund och nu är vi hemma och han sover o sover:), borde vakna snart. Om jag skulle ställa mig och laga mat nu så skulle han defenitivt vakna:)

Nu är det dags att göra nån mat, börjar bli hungrig:)

På väg till tåget i morse:)



See you♥♥


dagen i går

  2011-07-05 / 11:57:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I går gick jag ut på promenad och hamna hos Tommy och Rebecca, mannen var redan där. Tristan sov säkert minst två timmar sen var det dags att amma och passa på att gå hem igen:) , han låg vaken i vagnen hela vägen hem, trodde nästa att han skulle börja skrika men inte det inte, han låg där och filosoferade:)
När vi nästan var hemma så börja han bli hungrig igen och börja suga på kudde i vagnen, jag har bild på det:)
Kvällen blev kaotisk sen för både mig och Tristan, han vägrade släppa bröstet, han gallskrek då, det verkar som om varannan dag funkar bra och varannan inte, suck, i går kväll var jag på väg att ge upp, det är så frustrerande när han blir så, jag tror att han har magont vid den tiden på kvällen, han har börjat prutta väldigt mycket, jag kanske måste sluta med mjölkprodukter under en tid. Jag ska till bvc i morgon, få se vad dom säger. Jag får verkligen ingen ro just nu men........................thats life:/


outfiten igår:)


En lite kille som börjar bli hungrig, kudden var jättegod:)



See you♥♥


presenter från Åsa m familj

  2011-07-04 / 11:42:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Åsa, Niklas, Isac och Elliot var här i går och tittade på underverket nr 2, Tristan.
Dom hade köpt presenter:)

en jättefin skjorta

jättefina Lasse Åberg byxor

en "skylt" där det står prins, den står på hans säng nu.

sen fick jag en mamma tidning, med den kom en liten mindre tidning som är för pappor.

jag hoppas jag hinner läsa båda.


Tristan fick även lite större kläder som grabbzen haft och vuxit ur, jag tackar och tar emot.
tack alla, puss


See you♥♥


presenter från Sandra

  2011-07-04 / 11:34:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Dessa presenter fick vi i fredags av snälla Sandra, som inte kan sluta handla åt Tristan :)






tack Sandra


see you♥♥


En riktigt bra natt :)

  2011-07-04 / 11:28:02 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Denna natt finns inget att klaga på. Jag ammade honom i 40 minuter i går kväll, vyssade honom efteråt och la han i sin säng med nappen, jag hade ju inte så stora förväntningar på att han skulle somna, men jag borstade tänderna och gjorde mig i ordning för kvällen och jag hör inte ett ljud från sovrummet men jag vågade inte hoppas just då. Jag gick och la mig och han sov som en stock, jippi:) och då var klockan 23. Han vaknade sen mellan 01.30 o 02.00, oj jag fick sova, yes!! Jag gick upp och satte mig i soffan i vardagsrummet och ammade igen tror jag ungefär 30 minuter. Jag vyssade honom igen på samma sätt som tidigare, han somna om och sov en till en och halv timme tror jag, yes, mera sömn åt mig:) . När han vaknade då fick han komma till sängen och äta liggandes. Toppen natt!! Ett mål mitt i natten, hoppas att det blir samma i kväll/natt :). Just nu sover han lite oroligt i babysittern, han har ju mycket gaser i magen stackarn. Jag funderar på om man ska ta en promenad efter han har ätit om en stund:)
Kort på dagens outfit:


Han ska få byxor på sig sen som matchar :)


See you♥♥


lägger...

  2011-07-03 / 19:27:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

..ner för ikväll, är så jäkla trött :)
Hoppas natten blir bra:)


See you♥♥


haft besök

  2011-07-03 / 18:06:08 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

Har haft ett trevligt besök idag av Åsa med familj. Vi fikade och hade trevligt. Fick lite presenter också, tack tack:) , kommer bilder i morgon:) eller senare i kväll:) . Nu har vi äntligen flyttat akvariumet från hallen till vardagsrummet, jag tömde det och pappa Tobbe fick vara med Tristan, sen flyttade vi det tillsammans, så nu får vagnen plats i hallen:) , nu staår mannen och lagar middag, mums:) , det blir grillat kött, stekt potatis och svampsås :) och Tristan bara sover och sover idag, är det normalt eller??? Nu vaknar han eller inte, det blev tyst:)


See you♥♥ 


igår kväll

  2011-07-03 / 08:54:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Kvällen igår blev ganska bra med Tristan. Vid 21 tiden gick jag in i sovrummet för att amma i lugn och ro. Ammade färdigt och la han i sin säng med napp, han sov så länge nappen var kbar i munnen vilket inte hände under långa stunder. Bestämde mig för att ligga ner i sängen och ge han mat igen. När han ätit färdigt så lyfte jag över honom till hans säng och han sov i tre timmar, jippi. Men man ska inte ta glädjas för fort, resten av natten har han legat vid bröstet o plusa att han har ont i magen, han har legat och pruttat hela natten o morgonen, suck, så nu är jag uppe och ska äta frukost.



See you♥♥


natti natti

  2011-07-02 / 22:07:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Nu ska jag gå och lägga mig, har lagt Tristan i sin säng med napp i munnen och hoppas att han kommer sova en lite stund. Måste få in rutiner. God natt och sov gott alla:)


See you♥♥


hm, jag måste...

  2011-07-02 / 16:42:49 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

....få in rutiner, jag är ju en rutin människa så jag måste få in rutiner för mig och Tristan. I dag har vi varit inne hela förmiddagen och då har han ju legat vid bröstet i stort sett hela tiden, suck, så till slut blev det napp i munnen och en liten promenad så att han skulle kunna somna och nu har han sovit en timme, skönt :) . Jag ska nog börja med att promenera på förmiddagarna så att han sover och mina tuttar får vila. I dag mår dom inte så bra, lite slitna är dom :/ , nu börjar han att gny snart, jag återkommer.


See you♥♥


trevlig dag

  2011-07-01 / 18:26:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag har varit en trevlig dag, har umgåtts med Sandra och Emilia, vi åt en lunch tillsammans idag, jättetrevligt. Sandra hade även köpt en jacka, mössa, body, ett par sandaler, nappar och ett band där man sätter fast nappen i, tack så mycket för det Sandra:):), min lille pojk kommer bli så bortskämd av andra, hihi :) , det kommer bilder på sakerna senare, dom tvättas förtillfället :)
Tristan har varit riktigt "snäll" idag:) , han har ammat som man ska och har somnat efteråt. Nu har han snart sovit en halv timme :)
Nu är det dags för mig och gå ner i tvättstugan:)



See you♥♥


precis hemkommen från BB :)


idag

  2011-07-01 / 09:29:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I dag blir det fika med Sandra:)